Working at Joanknecht

For the English version, click here.

Ik ben Niels, 24 jaar en kom oorspronkelijk uit Veldhoven. Momenteel woon ik in een appartement in Eindhoven, samen met een van m’n beste vrienden. Ik studeer International Business met een specialisatie in Management, Change and Consultancy aan de universiteit van Maastricht. Hiervoor volgde ik de bachelor Bedrijfskunde MER aan de Avans Hogeschool in Den Bosch. Sinds maart dit jaar ben ik als werkstudent Integrated Finance bij Joanknecht werkzaam, per 29 augustus ga ik fulltime aan de slag als business analist Integrated Finance!

Hoe ben je bij Joanknecht terechtgekomen? 

Via Bas Sanders, een collega van het IT-Services team. We zijn lid van dezelfde voetbalvereniging en hadden het een keer over wat voor werk we beiden doen. Hij vertelde me dat Joanknecht op zoek is naar young professionals op allerlei vlakken. Hij bracht me in contact met Lonneke van Loon, hr-adviseur, en Quinten Kolvenbach, team lead integrated finance. Ik kreeg tijdens het gesprek direct het idee dat Joanknecht de voordelen heeft van een grote organisatie, maar wel het gevoel wekt dat het klein en persoonlijk is. En dat je ook daadwerkelijk wordt gehoord. Daarbij trok het me erg aan dat het Integrated Finance team nog ‘in de steigers’ staat. In de uitbouw kun je als young professional echt een bijdrage leveren. 

En Integrated Finance, wat is dat nu precies?

Integrated Finance betekent dat je vanuit financieel integraal oogpunt klanten bijstaat en ondersteunt. Dat wil dus zeggen: vanuit een finance perspectief klanten in hun bedrijfsgroei vooruit helpen. Dat kan vanuit verschillende invalshoeken, zoals IT, procesoptimalisatie, strategisch inzicht en natuurlijk vanuit finance. Je moet een beetje van alles weten, maar het is wel echt een samenwerking tussen collega’s binnen de organisatie. Wat mijn sterkste kwaliteit is? Daar ben ik nog zoekende in haha! Ik zou me graag willen ontwikkelen op het gebied van verandermanagement, dashboarding, strategisch management, IT en HR.

Wat houdt het werk van een werkstudent Integrated Finance in?

Als werkstudent Integrated Finance werk ik twee dagen per week voor klanten. We werken op projectbasis. Voor een bepaalde periode word ik bij een klant ingepland. Zo heb ik nu twee verschillende klanten, ieder acht uur per week. Wanneer ik bij een klant ben, werk ik altijd samen met een Joanknecht-collega. Ik krijg veel begeleiding en er is altijd iemand om mee te sparren. 

Momenteel werk ik aan een project bij een klant waar we bijvoorbeeld vanuit de financiële behoefte geconstateerd hebben dat zij weinig zicht hebben op hun marges en kostprijscalculatie. Vanuit dit inzicht adviseren we een dashboard te maken. Daar betrekken we het IT-Services team van Joanknecht bij. Hierbij word ik als business analist ingezet om de cijfers te analyseren die uit dat dashboard komen: wat betekenen die cijfers, welke acties zou de ondernemer kunnen uitzetten en welke impact hebben die acties op de organisatie?  Dit is een mooi praktijkvoorbeeld van Integrated Finance, we zijn bij finance begonnen en eindigen uiteindelijk bij procesoptimalisatie. 

Hoe gaat jouw rol als business analist er na de zomer uitzien?

Als ik vijf dagen per week werk, kan het zo zijn dat ik twee dagen per week bij dezelfde klant werk of juist vijf verschillende klanten heb. Ik verwacht dat er na de zomer meer projecten zullen komen waar ik bij word betrokken. Op dit moment ben ik nog aan het ontdekken waar ik me graag mee bezighoud. Zo vind ik het IT-Services team met onderwerpen als data en dashboarding heel interessant. Het lijkt me leuk daar een rol in te vervullen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat goedkomt. Er wordt namelijk samen met je gekeken waar jij binnen Joanknecht het best tot je recht komt. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat echt hoog in het vaandel. 

Wat vind je het leukst aan je werk in het Integrated Finance team?

Dat ik de ondernemer én de onderneming vooruit kan helpen met zaken waar zij niet aan toe komen of de kennis niet voor hebben. Daardoor kunnen zij doen waar zij goed in zijn en kunnen ze alle randzaken waar ze minder behoefte aan hebben of wat ze minder leuk vinden aan mij doorgeven… en daar word ik dan weer heel blij van! 

Mijn doelstelling is om zoveel mogelijk te leren en kennis op te doen van collega’s. Ik zou graag een hele goede consultant worden zodat ik de klant zo goed als mogelijk vooruit kan helpen!

 

Vragen? Niels Lubse beantwoordt ze graag. Stuur hem een e-mail (nlubse@joanknecht.nl). Misschien word jij wel de nieuwe collega van Niels, lees onze medewerkersverhalen en bekijk de vacature een bijbaan als werkstudent bij Joanknecht.

reacties