Working At Fagro

Wie ben ik?
Ik ben Jeroen Florissen, 23 jaar oud. Oorspronkelijk kom ik uit een gehucht in de buurt van Nijmegen waar ik samen met m’n ouders en m’n zus gewoond heb. Vervolgens ben ik verder onder de rivieren gedoken en terecht gekomen in Tilburg. Hier heb ik ruim een jaar gewoond om vervolgens samen met m’n vriendin naar het bourgondische Den Bosch te verhuizen. Hier woon ik dan ook al bijna een jaar met veel plezier.

Wat heb ik gedaan?
Zoals ik al aangaf kom ik uit de buurt van de gezellige studentenstad Nijmegen, waar ik dan ook met veel plezier mijn bachelor accountancy aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen heb gevolgd. Ook al kwam ik er tijdens mijn meewerkstage achter dat de accountancy niet mijn toekomst was, kijk ik er met een tevreden gevoel op terug. De basis die ik in deze opleiding heb gelegd heeft me tot op heden veel baat geleverd. Ik merkte dat ik liever de bedrijfskundige kant op ging en heb daarna ook gekozen voor een master Strategic Management in Tilburg. Wederom heb ik het in Tilburg en de universiteit zeer naar mijn zin gehad! Na het afronden van mijn studie heb ik een klein jaartje op een klein accountantskantoor in Eindhoven gewerkt.

Hoe ben ik bij Fagro terecht gekomen?
Je studententijd is niet alleen de tijd van hard werken, feesten, uitslapen en erachter komen hoe je je in godsnaam inschrijft voor de juiste lesroosters en werkgroepen op Blackboard.. het is ook het moment dat oriënteren op de arbeidsmarkt een belangrijke rol gaat spelen. Ik raad je daarom ook zeer aan om je hierin actief op te stellen. Dit kan al met de kleine moeite van het up-to-date houden van je LinkedIn profiel. Ik had namelijk zelf nog nooit van Fagro gehoord, maar ik werd via LinkedIn door hun recruiter benaderd voor een oriënterend gesprek. Dit klikte vanuit beide kanten en ik ben op die manier dan ook in de officiële sollicitatieprocedure terecht gekomen en sinds augustus bij Fagro in dienst.

Waarom Fagro?
Naast de ontspannen en informele sfeer die tijdens de sollicitatiegesprekken heerste, voelde de organisatie als een fit voor mij aan. Zeker voor iemand die net in de beginfase van zijn carrière zit en nog niet precies weet waar nou écht zijn ambities liggen, is werken op detacheringsbasis een ideale manier om in allerlei keukens te een kijkje te nemen. Business Managers binnen Fagro nemen de tijd om een passende opdracht voor je te zoeken en zijn daarnaast uiterst betrokken bij je persoonlijke ontwikkeling. Deze ontwikkeling wordt extra gestimuleerd door de grote hoeveelheid trainingsprogramma’s die het bedrijf aan zijn medewerkers aanbiedt. Op deze manier kan je je op zowel professioneel als sociaal vlak verbeteren.

”Binnen korte tijd moet ik wegwijs worden gemaakt in alle systemen en de handen uit de mouwen steken om de klant met een tevreden gevoel te verlaten op het moment dat het project klaar is.”

Wat doe ik nu?
Ik ben momenteel werkzaam voor Patheon Softgels in Tilburg. Dit is een productiebedrijf voor medicijnen en zij hebben hulp ingeschakeld voor het op orde krijgen en analyseren van een deel van hun administratie. Ik werk hier samen met een klein team op de finance afdeling om de achterstand weg te werken en verbeteringsslagen te maken voor de toekomst. Specifiek hou ik mij bezig met het ordenen van de tussenrekening op de accounts payable. Het is een korte maar intensieve klus. Binnen korte tijd moet ik wegwijs worden gemaakt in alle systemen en de handen uit de mouwen steken om de klant met een tevreden gevoel te verlaten op het moment dat het project klaar is. Ik heb het erg naar mijn zin en kijk dan ook uit naar de opdrachten die nog in het verschiet liggen!

Wat kan ik jullie nog adviseren?
Ik wil je aanraden om tijdens je studie te oriënteren op een eventuele stage. Aangezien ik ben doorgestroomd vanuit het hbo heb ik dit vanuit het curriculum sowieso al moeten doen, maar de universiteit heeft dit niet. Het doorlopen van de stage heeft er voor mij voor gezorgd dat ik de juiste keuze voor de master en huidige vakgebied heb kunnen maken. Een stage is een uitstekende manier om je theoretische kennis toe te kunnen passen in de praktijk en om te proeven van een bepaalde vakgebied of sector. Er zijn namelijk een hoop zaken die niet in boeken te leren zijn.
Verder wil ik je adviseren om vooral heel veel te genieten van toch wel de mooiste tijd van je leven; je studententijd!

Mocht je nog bepaalde vragen hebben of eventueel meer willen weten, schroom niet om contact op te nemen via LinkedIn!

reacties