Working at KPMG

For the English version, click here.

Wie ben je en wat doe je bij KPMG?

Mijn naam is Thomas de Wit en ik ben inmiddels 2,5 jaar werkzaam bij KPMG. Ik ben 25 jaar oud en woon in Oisterwijk. Na mijn studie ben ik begonnen bij KPMG als trainee in de audit waar ik inmiddels senior ben en deelneem aan het Digital Auditor Track, waarbij we worden getraind om de audit meer te innoveren en automatiseren. Naast het werk vind ik het leuk om te tennissen, hardlopen, mountainbiken en spreek ik graag af met vrienden om te borrelen of samen te eten.

Waar hou je je op dagelijkse basis mee bezig?

We beginnen onze dag altijd met een ‘daily’. Hierbij bespreken we met elkaar hoe we ons voelen, wat we de dag vantevoren hebben bereikt en wat we vandaag willen gaan doen. Hierdoor weet je team altijd waar je mee bezig bent, of je hulp nodig hebt en hoe het met je gaat. Verder is de indeling van de dag erg afwisselend en heb ik niet echt een ‘standaard dag’. Mijn dagelijkse werkzaamheden kunnen bestaan uit meetings met de klant om bepaalde documentatie te bespreken en begrijpen, meetings met collega’s om bepaalde procedures te bespreken en uit te leggen, of het zelfstandig uitvoeren van de vastlegging van je werkzaamheden voor het dossier.

Hoe ben je met KPMG in contact gekomen en wat is voor jou de reden dat je voor KPMG hebt gekozen?

Tijdens een event vanuit de Economic Business Weeks ben ik, samen met recruiters en werknemers van verschillende Big-4 kantoren, gaan golfen in Tilburg gevolgd door een barbecue. Op het moment dat ik me aanmeldde voor dit evenement wist ik eigenlijk nog helemaal niet wat ik voor Master wilde gaan volgen of wat ik daarna wilde gaan doen. Cijfers was altijd iets wat ik leuk vond, dus accountancy of finance zou dan een logisch gevolg zijn leek mij. Eenmaal op dit evenement raakte ik aan de praat met verschillende mensen en zo ook met de recruiter en twee trainees van KPMG. Dit laatste gesprek is mij het beste bijgebleven omdat ik met deze mensen de beste klik had. Ze nodigden mij uit om één dag mee te komen lopen bij KPMG. Ik zou dan een laptop krijgen en met een team naar de klant gaan om te proeven hoe een dag als werknemer bij KPMG eruit zou zien. Zo gezegd, zo gedaan, dus twee weken later mocht ik mee op pad. Dit beviel erg goed en ik werd vervolgens uitgenodigd voor een meeloopstage waarbij ik wat langer de tijd had om te ontdekken of het werken bij KPMG iets voor mij zou zijn. Nadat ik dit had gedaan wist ik zeker dat ik door wilde in de accountancy en ben ik vervolgens ook de Master Accountancy in Tilburg gaan doen. Aan het eind van deze Master ben ik nog teruggekeerd bij KPMG voor een scriptie-stage waarna ik aan de slag ben gegaan als trainee. Zoals bij velen van ons was het gevoel bij KPMG erg goed en voelde ik mij hier gezien en gehoord waardoor ik wist dat KPMG een goede werkgever voor mij zou zijn.

Wat maakt het werken bij KPMG leuk voor jou?

Een paar aspecten van het werken bij KPMG steken er voor mij met kop en schouders bovenuit. Allereerst de collega’s. Het feit dat je met jonge mensen werkt die in dezelfde levensfase zitten als jijzelf geeft een hele leuke dynamiek aan het werk. Buiten het werk is er ook genoeg om te ondernemen samen met je collega’s waarbij je kunt denken aan borrels, zomerbarbecues, de jaarlijkse ski-trip, zaalvoetballen in het KPMG-team, hardlopen en meedoen aan verschillende hardloopwedstrijden. Ten tweede vind ik het bedienen van veel verschillende klanten waarbij je veel klantcontact hebt en ook fysiek naar de klant gaat een heel erg tof aspect. Zelf bestaat mijn klantenpakket uit een kleine gemeentelijke instelling, een grote energiemaatschappij, een ontwikkelaar van sensoren en een verhuurder van vakantiewoningen. Deze diversiteit zorgt ervoor dat mijn werkweken er niet steeds hetzelfde uitzien waarbij je ook steeds rekening houdt met verschillende risico’s. Als laatste vind ik het erg leuk dat je een sterke ontwikkeling doormaakt. In zeer korte tijd groei je enorm in je kennis en verantwoordelijkheden, zowel professioneel als persoonlijk. Deze elementen maken voor mij het werken bij KPMG leuk en uitdagend.

Wat zou je studenten willen meegeven?

Ga vooral eens een kijkje nemen bij recruitment evenementen, bedrijven, en probeer mensen van zoveel mogelijk kantoren te spreken. Het werk wat we doen is ongeveer overal hetzelfde aangezien we allen aan dezelfde regelgeving moeten voldoen. Daarom is het proeven van de sfeer op de kantoren en kijken of je een klik hebt met de mensen het belangrijkste. Zoals je leest heb ik dit zelf ook gedaan en heeft dit ervoor gezorgd dat ik goed op mijn plek zit. Neem hiervoor dus vooral ook rustig de tijd. Mocht je meer willen weten over mijn ervaringen bij KPMG kun je me altijd een berichtje sturen via LinkedIn!

Mocht je nog andere vragen hebben over de (stage)mogelijkheden bij KPMG, neem dan contact op met onze recruiter Ariane Kuijt via LinkedIn, mail (kuijt.ariane@kpmg.nl) of telefoon (+31204239495).

 

reacties