Editor bij Faces Online

For the English version, click here.

Asset | Accounting & Finance is de financiële studievereniging van Tilburg University met momenteel meer dan 2000 leden. Door een commissie te doen bij A&F kun je actief worden en zo naast je studie nieuwe mensen te ontmoeten en jezelf te ontwikkelen, zowel formeel als informeel. Een van deze commissies is Faces Online, die opzoek is naar nieuwe redacteuren! In dit artikel vertelt Willem van der Meiden je meer over wat de commissie inhoudt, over welke onderwerpen je kan schrijven en welke voordelen Faces met zich meebrengt.

Faces is de commissie die een aantal keer per maand Accounting en Finance gerelateerde interviews, blogs en columns publiceert. Door je aan te sluiten bij deze ommissie blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied en krijg je de mogelijkheid interviews af te nemen met professionals en een kijkje te nemen achter de schermen bij bedrijven waar jij later misschien kunt gaan werken. Wekelijks houden we een meeting waarbij we de artikelen die op de planning staan bespreken en brainstormen over toekomstige publicaties. Daarnaast praten we bij over het studentenleven en gaan we er af en toe op uit voor een commissieuitje of gaan we met zijn allen naar een Asset activiteit. Dit alles maakt Faces goed te combineren met je studie.

De publicaties op onze Faces Online website zijn divers: van interviews met CEO’s tot columns waarin je je eigen mening mag geven over een onderwerp naar keuze. Denk hierbij aan een column over het leenstelsel, bitcoin of het opsporen van fraude. Daarnaast vragen wij andere leden van Asset A&F om te schrijven over hun ervaringen als student of over activiteiten die zij met hun commissie georganiseerd hebben, hierdoor leer je de hele vereniging snel kennen.

“Door met zaken gerelateerd aan Finance en Accountancy in de weer te zijn, verrijk je niet alleen je kennis en je CV, maar ook je netwerk doordat je bij verschillende bedrijven op bezoek gaat en leer je contact leggen met personen om te interviewen.”

Gedurende het collegejaar vinden er ook regelmatig informele activiteiten plaats voor de actief leden waarbij de sfeer altijd top is. Mocht je bijvoorbeeld met je lidmaatschap bij Faces voor het eerst starten met een commissie bij Asset | Accounting & Finance, dan zijn er in september tal van kennismakingsactiviteiten om de andere actieve leden te leren kennen. Door het jaar heen zijn er meerdere borrels en gaat de gezelligheid vaak nog in de late uren door. Naast de vele borrels zijn er ook nog andere activiteiten, zoals het jaarlijkse voetbaltoernooi & tennistoernooi of een actief leden dag waarbij we dit jaar naar Gent zijn geweest.

Door met zaken gerelateerd aan Finance en Accountancy in de weer te zijn, verrijk je niet alleen je kennis en je CV, maar ook je netwerk doordat je bij verschillende bedrijven op bezoek gaat en leer je contact leggen met personen om te interviewen. Daarnaast leer je door actief te worden naast je studie veel geweldige mensen kennen die bijdragen aan jouw studententijd.

Ben jij geïnteresseerd in actief worden bij Asset | Accounting & Finance? Kijk dan op de website of stuur een mail naar vice-chairman@asset-accountingfinance.nl!

reacties