Working at – Wesselman

For the English version, click here.

Wie ben je en wat voor achtergrond heb je?

“Ik ben Aniek de Bekker (22 jaar) en ben – als je me zoekt – te vinden op het hockeyveld óf de padelbaan. Bij de laatste kun je me ook vinden met mijn collega’s trouwens,” zegt ze met een lach. “Als ik niet aan het sporten ben, focus ik me op mijn studie Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg of mijn werk als Assistent Accountant bij Wesselman.”

Je werkt hier al een aantal jaar; hoe ben je hier terecht gekomen?

“In jaar drie van de Bachelor Bedrijfseconomie werd me een keuze voorgelegd: een half jaar naar het buitenland, het volgen van een minor of stagelopen binnen het werkveld. Ik wilde de theorie die ik op school leerde, toepassen in de praktijk en besloot voor de stage te kiezen. De Universiteit van Tilburg organiseerde een stagemarkt. Daar stonden voornamelijk medewerkers van accountantskantoren; van klein tot (middel)groot. Ik was nieuwsgierig naar de branche en heb mensen van verschillende organisaties gesproken, waaronder Maartje (HR-adviseur) van Wesselman. Ze toonde veel interesse,” vertelt Aniek. “Dat voelde heel goed. Een tijdje later belde ze op om te informeren of ik geïnteresseerd was in een stage. Zo raakten we uiteindelijk in gesprek.”

Leuk! Hoe was het om op deze manier kennis te maken met de organisatie?

“Heel fijn. Alle stagiaires krijgen een coach toegewezen. De eerste periode was soms spannend, omdat Accountancy nieuw voor me was. Máár de begeleiding was heel goed en ik kon bij iedereen terecht met vragen. Uiteindelijk boden ze me een baan aan als werkstudent of Assistent Accountant. Een hele mooie kans! Het werkstudentschap was beter te combineren met mijn rooster op dat moment. Toen ik later besloot mijn studie in deeltijd af te ronden, heb ik alsnog de stap naar Assistent Accountant mogen maken. In basis assisteer ik het team, maar ik pak natuurlijk ook zelf taken op. Als ik hulp nodig heb, kan ik terecht bij Supervisors of andere collega’s. Ik voer controles uit, maar mag ook gesprekken met cliënten bijwonen. Het is heel interessant om met zoveel verschillende bedrijven kennis te maken.”

Is het goed te combineren met je studie?

“In het eerste semester zeker! De contacturen voor mijn studie waren toen minimaal. Ik had een vak waar ik maar één keer per week voor naar school hoefde en schreef mijn scriptie voornamelijk in mijn eigen tijd. Dat was goed te combineren! Momenteel moet ik nog drie vakken afronden. Hoe de workload gaat zijn, is even afwachten. Soms moet ik ’s avonds nog wat dingen afronden voor mijn studie, maar dat hoort erbij. Ik vind het, ondanks dat, heel prettig om ervaring in de praktijk op te kunnen doen. Het is heel waardevol dat ik zoveel stappen mag maken en nieuwe dingen leer,” vertelt Aniek trots. “Ik zou het iedereen aanraden om op deze manier ervaring op te doen binnen het werkveld! Volgend jaar wil ik een tussenjaar nemen. Tijd om na te denken over de toekomst.”

Wat is er zo leuk aan het werken bij Wesselman?

“De klik met Wesselman was er metéén! Het is heel gezellig met collega’s; we gaan regelmatig borrelen na werk of spelen een potje padel samen! Iedereen is geïnteresseerd in elkaar en helpt waar nodig. Dat maakt de sfeer heel gemoedelijk.”

Wil jij – net als Aniek –  aan de slag bij Wesselman? Nieuwsgierig of jij ook een klik met Wesselman hebt? We ontdekken het graag onder het genot van een kop koffie – óf thee 😉 Geïnteresseerd? Neem dan contact op met milou.kutscha@wesselman-info.nl.

reacties