Working at Zanders – Daan

For the English version, click here.

Wie ben je en wat doe je bij Zanders
Mijn naam is Daan de Vries, ik ben 29 jaar en woonachtig in Utrecht. Ik heb mijn bachelor Bedrijfseconomie en master Finance aan Tilburg University gedaan. Tijdens mijn master ben ik als analyst begonnen bij Zanders. Dit beviel zo goed dat ik als consultant ben gestart in december 2019. Ik ben inmiddels doorgegroeid tot Manager binnen de afdeling Treasury Advisory Group. Deze afdeling adviseert (beursgenoteerde) bedrijven wereldwijd op het gebied van treasury. 

Wat is treasury?
Treasury omvat het beheer van geld en het beheersen van financiële risico’s in een bedrijf. De prioriteit van Treasury is ervoor te zorgen dat het bedrijf aan zijn dagelijkse zakelijke verplichtingen kan voldoen. Tegelijkertijd moet je als treasurer helpen bij het ontwikkelen van de financiële strategie en beleid voor de lange termijn.

Waarom heb je voor Zanders gekozen?
Zanders is een internationaal georiënteerde organisatie die zich richt op complexe treasury-vraagstukken. Dit zijn vaak vraagstukken op het snijvlak van finance en technologie. Daarom is een interesse in beide gebieden belangrijk en dit was waar ik naar op zoek was na het afronden van mijn studie. Ik wilde bij veel (internationale) bedrijven in verschillende branches een kijkje in de keuken krijgen en met dit werk is dat mogelijk. Ondanks dat treasury een niche is binnen finance, komen er veel aspecten van de studie terug in mijn werk – denk aan financial risk management, maar ook debt financing. 

Daarnaast is Zanders een platte organisatie waar de lijntjes kort zijn en waar je veel vrijheid krijgt om jezelf te ontwikkelen. In het eerste jaar als consultant neem je deel aan het Talent program, dat bestaat uit drie trainingsweken die plaatsvinden door het jaar heen. Tijdens deze weken krijg je zowel vakinhoudelijke als soft skill-trainingen van ervaren collega’s en externe trainers, waarbij de laatste week plaatsvindt op een locatie buiten Nederland met andere startende consultants van verschillende afdelingen en kantoren.

Tot slot is er bij Zanders een goede balans tussen werk en privé en dit vind ik erg belangrijk. Ook heeft Zanders een jong team en worden er leuke activiteiten georganiseerd met en door collega’s. Zo wordt eens per jaar de Zanders Trip georganiseerd; we gaan dan met het hele bedrijf een heel weekend naar een bestemming in Europa die tot het laatste moment geheim is. Daar hebben we vervolgens allerlei leuke gezamenlijke activiteiten. 

Waar hou je je op dagelijkse basis mee bezig?
Dit is een vraag die vaak wordt gesteld en uiteraard erg belangrijk is. Het antwoord hangt af van de projecten waar ik aan werk. Meestal werk ik aan twee projecten tegelijkertijd. Voor elk project hebben we klantvergaderingen, verzorgen we rapportages en geven we workshops. Naast de projecten voor klanten, werk ik ook aan interne projecten, waardoor ik mezelf ook op andere werkvlakken ontwikkel. Een van mijn interne projecten is business development, waarbij ik contact heb met bestaande en potentiële klanten. Een dag tijdens het uitvoeren van een strategisch adviesproject ziet er bijvoorbeeld als volgt uit:

09:00-10:00 – Vergadering met de klant over acties omtrent de Treasury Policy die vandaag moeten worden opgepakt

10:00-12:00 – Uitschrijven van de Treasury Policy en acties die uit de vergadering zijn voortgekomen

12:00-13:00 – Lunch met collega’s, rondje lopen

13:00-15:00 – Treasury Policy workshop voorbereiden voor volgende week

15:00-17:00 – Business development 

17:00-20:00 – Vrijmibo

Wat zou je studenten willen meegeven?
Ga bij jezelf na waar je interesses liggen. Neem de tijd om rustig te oriënteren welke bedrijven daarop aansluiten. Ga daarnaast naar recruitmentdagen/-events, inhouse-dagen en benader bedrijven die je interessant lijken. Bij ons kun je langskomen komen voor een vrijblijvend gesprek om te kijken of Zanders en treasury bij je passen. Wil je meer willen weten over Zanders en/of mijn ervaringen? Stuur me dan een berichtje via LinkedIn!

https://zandersgroup.com/nl/

https://career.zanders.eu/

 

reacties