Working at Mazars

For the English version, click here

Even voorstellen …

Mijn naam is Marit aan den Toorn, ik ben 23 jaar oud en woon in een dorpje bij ’s-Hertogenbosch. In 2018 heb ik mijn bachelordiploma Bedrijfseconomie behaald aan Tilburg University. In januari 2019 ben ik gestart met de master Accountancy. De vakken van de master heb ik al afgerond, waardoor ik me momenteel helemaal kan focussen op mijn scriptie. Inmiddels ben ik alweer een paar maanden werkzaam als scriptie-stagiaire bij de auditpraktijk van Mazars Eindhoven.

Meer over Mazars

Mazars heeft 11 vestigingen verspreid over heel Nederland. De auditpraktijk van kantoor Eindhoven werkt nauw samen met de auditpraktijk van kantoor Breda en samen vormen zij Audit Zuid. Het klantenpakket van Audit Zuid is heel divers; Audit Zuid controleert beursgenoteerde ondernemingen, het Nederlandse grootbedrijf, mkb-bedrijven, scholen en stichtingen. Binnen Audit Zuid voeren we zowel (jaarrekening)controles uit in zijn geheel, alsmede controles als onderdeel van wereldwijde groepscontroles waarbij we nauw samenwerken met Mazars-partners in het buitenland. We zijn hierbij zowel group als component auditor.

Waarom heb je voor Mazars gekozen?

Al tijdens mijn bachelor heb ik diverse evenementen bijgewoond om verschillende accountantskantoren beter te leren kennen. Tevens heb ik vorig jaar een meeloopstage gedaan bij een big 4-kantoor. Na deze stage ben ik verder gaan kijken naar de mogelijkheden binnen middelgrote kantoren. Werken bij een middelgroot kantoor spreekt mij aan, omdat je een divers klantenpakket hebt met grote én wat kleinere klanten. Daarnaast vind ik het fijn om in een wat kleiner team te werken waarbij je alle collega’s kent. Via mijn LinkedIn-netwerk ben ik in contact gekomen met iemand die bij Mazars Eindhoven werkt. Tijdens een koffiegesprek op kantoor heb ik een goede indruk gekregen van Mazars. Er werd interesse in me getoond, waardoor ik me meteen thuis voelde. Ook is er bij Mazars veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, iets wat ik erg belangrijk vind.

Hoe is het om je scriptie te schrijven bij Mazars?

Het is hartstikke fijn om mijn scriptie te kunnen schrijven bij Mazars. Een scriptiestage geeft je de mogelijkheid om je gedurende een aantal dagen in de week helemaal te kunnen focussen op je scriptie. Samen met andere stagiaires werk ik aan mijn scriptie, dit is niet alleen gezellig, maar motiveert ook. Daarnaast heb ik al snel kennis kunnen maken met collega’s en pik ik wat zaken op die spelen bij de controles. Vanaf dag één is de begeleiding vanuit Mazars heel goed, ook nu we al ruim twee maanden vanuit huis werken. Tijdens mijn stageperiode zijn er vaste contactmomenten gepland waarbij we bespreken hoe het met mijn scriptie gaat en of ik ergens tegenaan loop. Een collega heeft me in contact gebracht met een collega van kantoor Rotterdam die zich veel bezighoudt met mijn scriptieonderwerp, Integrated Reporting. Zij was meteen enthousiast en ik kreeg de mogelijkheid om met haar te sparren over mijn onderwerp. Ook biedt Mazars me de mogelijkheid om mee te lopen bij klanten. Zo kan ik ontdekken of het werken in de auditpraktijk bij me past.

“Momenteel, in een tijd waarin fysieke contactmomenten niet mogelijk zijn, worden er gezellige digitale vrijmibo’s en pubquizzen georganiseerd.”

Hoe is de sfeer binnen Mazars?

De sfeer is echt top. Er heerst een informele en gezellige sfeer. Vanaf dag één voelde het al heel vertrouwd op kantoor. Ik kan bij iedereen terecht met vragen en de lijntjes zijn kort. Je voelt je echt welkom als stagiair(e) binnen Mazars. Ook nu, in tijden van de coronacrisis, toont Mazars betrokkenheid bij al haar collega’s. Regelmatig wordt er gepolst of het nog goed met je gaat. Elke maand organiseert Audit Zuid de Brabantse Dinsdag. Als stagiaire word ik hier ook bij betrokken. Dit is een dag waarop iedereen van Audit Zuid samenkomt. Op deze dag worden actuele topics besproken, worden er interne trainingen gegeven en vinden mentorgesprekken plaats. Momenteel, in een tijd waarin fysieke contactmomenten niet mogelijk zijn, worden er gezellige digitale vrijmibo’s en pubquizzen georganiseerd.

Mijn ambities

Vanaf 1 september 2020 ga ik aan de slag als Assistent Accountant bij Mazars Eindhoven. Ik heb erg veel zin in deze nieuwe uitdaging en weet zeker dat ik veel ga leren. Na de zomer ga ik ook beginnen aan de Post-Master Accountancy (PMA). 

Mijn advies aan studenten

Ik wil huidige studenten adviseren om op tijd te beginnen met je te oriënteren op de arbeidsmarkt. Maak tijd om mee te doen aan activiteiten die bijvoorbeeld door Asset worden georganiseerd. Zo kun je kijken waar je jezelf het meest thuis voelt, want dat is het allerbelangrijkst!

De master Accountancy in Tilburg is per september 2019 veranderd. Gelukkig heb je bij de vernieuwde master de mogelijkheid om aan je Master File te werken bij een accountantskantoor. Dit raad ik echt aan! Het is een unieke mogelijkheid om de sfeer te proeven en zo een kantoor en de mensen die er werken beter te leren kennen. 

Meer weten?

Is je interesse in Mazars gewekt en wil je meer weten over de concrete mogelijkheden? Neem dan contact op met Martijn Jacobse per e-mail of per telefoon 088 277 11 40. Daarnaast kun je me natuurlijk ook altijd een berichtje sturen via LinkedIn.

reacties