Kijkje in de redactie van Faces Online

For the English version, click here

Faces Online is het online platform van Asset | Accounting & Finance (A&F). Hierop wordt elke week een artikel, column of interview op het gebied van accountancy, finance of student life gepubliceerd door de enthousiaste redacteuren van Faces Online. Als editor bij Faces Online ben je ook direct actief lid van A&F, waar je samen met medestudenten kan deelnemen aan zowel formele als informele activiteiten. Deze formele activiteiten staan voornamelijk in het teken van de bedrijfswereld binnen Accountancy en Finance. Activiteiten als deze bieden een mooie gelegenheid om in contact te komen met potentiële werkgevers. Bij de informele activiteiten draait het om plezier hebben met je medestudenten, wat in de vorm van een borrel of activiteit kan zijn. In dit artikel vertellen verschillende leden van de Faces commissie over de ervaringen die ze bij de commissie en bij A&F hebben opgedaan. 

Boris de Bie – Redacteur

Sinds september 2019 ben ik actief bij Faces Online. Ik heb me destijds bij de commissie aangesloten omdat het me een mooie kans leek om binnen een gezellige groep mijn academische kennis te verwerken in artikelen en columns. Hiernaast leek het me een mooie kans om dit platform te gebruiken om grote namen binnen het bedrijfsleven te interviewen. Dit doe ik natuurlijk het liefst in sectoren die ook binnen mijn eigen interessegebied vallen. In het afgelopen jaar heb ik dan ook deze kans gegrepen en heb ik interviews met inspirerende personen zoals Tiny Sanders – oud PSV-directeur, en Jordens Peters – aanvoerder Willem II mogen afnemen. Hiernaast heb ik, samen met mede-commissieleden, ook artikelen geschreven met betrekking tot de actualiteit. Het coronavirus had namelijk een significante impact op de financiële wereld. Dit gaf ons, als redacteuren van Faces Online, de kans om dit te analyseren en te verwerken in verschillende artikelen. Naast het schrijven van artikelen bestaat Faces Online uit een gezellige groep studenten en houden we er ook van om meerdere keren per semester samen een biertje te drinken tijdens de activiteiten van Asset | Accounting & Finance. 

Emil de Veer – Voorzitter en Redacteur

Sinds september 2016 ben ik actief bij Asset | Accounting & Finance (A&F). In mijn laatste jaar leek het mij leuk om me bij de commissie Faces Online aan te sluiten. Wat mij voornamelijk interessant leek, was om mijn schrijfvaardigheid te ontplooien door vraagstukken binnen mijn interessegebied te onderzoeken. Als voorzitter had ik de taak om de commissie te leiden en daarnaast artikelen en columns te schrijven. Zo heb ik in het afgelopen semester een artikel geschreven over Auditing in het Caribisch Gebied, maar ook over hoe Accountancy studenten van Tilburg University de nieuwe thesis hebben ervaren. Verder vind ik de informele activiteiten ook een van de leukste gebeurtenissen bij A&F, met nadruk op de borrels, cantussen en de city trips. Je maakt dus bij A&F vrienden voor het leven en je ontwikkelt jezelf ook tegelijkertijd op het gebied van meerdere vaardigheden!

Louk de Loijer – Redacteur

Sinds januari 2019 ben ik lid bij Asset | Accounting & Finance (A&F) en sinds februari 2020 ben ik actief geworden bij Faces Online. Wat mij toentertijd vooral aansprak aan deze commissie was dat je op een leuke manier je schrijfvaardigheid verbetert. Inmiddels weet ik dat Faces Online veel meer inhoudt dan alleen schrijfvaardigheid. Zo ben ik verantwoordelijk voor de banners en thumbnails van artikelen en zijn mijn photoshop-vaardigheden hierdoor flink verbeterd. Naast het schrijven van artikelen, zijn er andere dagelijkse werkzaamheden waar leden van Faces zich mee bezighouden, zoals het vertalen, controleren en publiceren van artikelen. In Januari dit jaar ben ik begonnen met de master Data Science and Entrepreneurship. Ik volg dus geen studie in het vakgebied Accounting of Finance, waar het platform op gefocust is. Desondanks ben ik ervan overtuigd dat je bij Faces waardevolle ervaringen op kan doen ongeacht je studierichting. Daarnaast krijg je de vrijheid om je te verdiepen in (actuele) onderwerpen die jij interessant vindt. Zo schreef ik dit jaar over de impact van COVID-19 en analyseer ik op dit moment de invloed van kunstmatige intelligentie op de accountancy sector. Daarnaast is zeker ook de informele kant van Faces een reden voor mij geweest om bij deze commissie actief te worden. Er hangt een relaxte sfeer binnen de groep en we proberen een paar keer per semester een leuke activiteit in te plannen. Verder zijn we bij de borrels, cantussen, en andere activiteiten van A&F ook regelmatig aanwezig!

Sem van den Berg – Redacteur 

In januari 2018 heb ik de keuze gemaakt om actief te worden bij Asset | Accounting & Finance (A&F), destijds was ik met mijn Bachelor bezig. In september 2019 ben ik begonnen met de Master Finance. Begin 2020 heb ik mij aangesloten bij Faces Online, omdat het mij een perfecte manier leek om de opgedane kennis tijdens mijn Master te verwerken in artikelen. Artikelen over de actualiteit binnen het Finance gebied spreken mij het meeste aan, zo heb ik een artikel geschreven over High Frequency Trading tijdens COVID-19. Naast het schrijven van artikelen houd ik mij samen met Zeger bezig met de Social Media van Faces Online, met name de Instagram-pagina. Naast het werken aan serieuze artikelen heerst er een zeer informele sfeer binnen de commissie. Deze informele sfeer is ook terug te vinden binnen de vereniging. De borrels en uitjes met zowel de commissie als A&F geven je de mogelijkheid om nieuwe studenten te leren kennen!

Wij zijn op zoek naar nieuwe redacteuren!

Ben je enthousiast na het lezen van dit artikel en lijkt het je leuk om een redacteur te worden van Faces Online? Schroom niet en neem contact met ons op via info@asset-accountingfinance.nl

reacties