Working at Wesselman Accountants | Adviseurs

Waar kom je vandaan en wat is je studieachtergrond?
Ik ben geboren in Veldhoven maar ben opgegroeid in Eindhoven. Nadat ik mijn VWO-diploma heb behaald ben ik gaan studeren aan de Universiteit van Tilburg. Hier heb ik achtereenvolgens mijn Bachelor Bedrijfseconomie en Master in Accounting behaald. Momenteel bevind ik me in de laatste fase van de PMA-opleiding (Post Master Accountancy) welke ik eveneens aan de universiteit van Tilburg volg. Hierbij werk ik vier dagen in de week en volg ik op vrijdag college.

Waarom heb je voor Wesselman gekozen? Hoe ben je met hen in contact geraakt?
Tijdens mijn studie heb ik meerdere in-house dagen van verschillende kantoren bijgewoond, zowel van de big four als van middelgrote kantoren. Hierbij werd het voor mij duidelijk dat een middelgrootkantoor beter bij mij past en ben ik in contact gekomen met Wesselman. Wesselman kon mij bieden wat ik zocht: een hoge mate van professionaliteit in combinatie met een warme en persoonlijke benadering, oog voor ontwikkeling en veel werkplezier.

Wat vind je het leukst aan het werken bij Wesselman?
Er is een aantal aspecten dat ik erg leuk vind aan het werken binnen de Controlepraktijk van Wesselman.

“Ten eerste krijg je bij uiteenlopende bedrijven een uniek kijkje in de keuken. Wat is de strategie? Hoe houden ze de onderneming in control? Wat is het personeelsbeleid?”

Elke bedrijf is weer anders en heeft zijn eigen kenmerken. Tevens voer je gesprekken met de CEO’s en CFO’s en kom je alles te weten over hun visie en doelstellingen. Ten tweede spreekt de afwisseling van de werkzaamheden en het werken in teamverband mij erg aan. Binnen de Controlepraktijk van Wesselman werken we in afwisselende teams (meestal 3 tot 6 man), strekt de klantenportefeuille zich uit over sterk uiteenlopende branches, wissel ik werkdagen op kantoor af met werkdagen op locatie bij de klant en voer ik naast jaarrekeningcontroles ook andere opdracht uit zoals subsidiecontroles, beoordelingsopdrachten en samenstelwerkzaamheden. Dat dit alles plaatsvindt in een warme en persoonlijke sfeer en er een goede balans is tussen werk en privé maakt het voor mij elke dag weer een plezier om voor Wesselman te werken.

 Hoe zijn de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden bij Wesselman?
Werken bij Wesselman is een goede stap voor gemotiveerde en ambitieuze professionals. Wesselman investeert voortdurend in het talent, kennis en kunde van zijn medewerkers. Zo volg je meerder interne opleidingen, zowel op vaktechnisch als persoonlijk gebied. Daarnaast krijg je bij Wesselman een mentor toegewezen die fungeert als coach en waarbij je al je vragen kwijt kunt. Wesselman biedt een marktconform salaris, betaalt je studie en voorziet je van een eigen laptop. Wanneer je doorgroeit naar de functie van Gevorderd Assistent-Accountant (meestal binnen 2 tot 3 jaar) krijg je een leaseauto en een zakelijke telefoon tot je beschikking.

 Wat zijn de mogelijkheden bij Wesselman voor afgestudeerden?
Ieder jaar starten meerdere pas-afgestudeerden hun carrière bij Wesselman. Zij combineren dit met hun (post-)master. Op dit moment zijn we nog op zoek naar nieuwe, gemotiveerde collega’s. Dus als mijn verhaal je nieuwsgierig heeft gemaakt, aarzel dan niet om een kijkje te nemen op onze website. En misschien zien we je snel bij Wesselman!

reacties