Working At SINCERIUS

Wie ben ik?

Ik ben Floris-Jan van Beek (26) en kom uit het kleine en vrij onbekende Lierop in Brabant. Vanwege de Brabantse gezelligheid -en gewoon vanwege de hele goede universiteit- ben ik in Tilburg gaan studeren; eerst de bachelor Bedrijfseconomie en vervolgens de master Finance. Tijdens mijn master ben ik ook een half jaartje ‘down under’ gedoken in Sydney en heb ik mijn scriptie schrijven gecombineerd met werken bij een investeringsmaatschappij. Ruim twee jaar geleden ben ik gestart als consultant bij SINCERIUS.

Wat doet SINCERIUS?

SINCERIUS is voor studenten misschien nog een onbekende partij, maar binnen de M&A wereld hebben we een stevige reputatie opgebouwd en zijn in 2018 uitgeroepen tot de winnaars van de M&A Award ‘Best Transaction Advisory Services’. We zijn een onafhankelijke financiële due diligence boutique en werken met name in opdracht van private equity partijen. SINCERIUS komt in beeld zodra koper en verkoper tot een principe akkoord zijn gekomen over de prijs. Financiële due diligence houdt in dat je met behulp van data-analyse bekijkt welke zaken impact kunnen hebben op de overnameprijs. Denk bijvoorbeeld aan eenmalige gebeurtenissen, achterstallig onderhoud etc. Met ons rapport gaat onze opdrachtgever terug naar de onderhandelingstafel. Onze bevindingen kunnen een flinke impact op de deal hebben!

Hoe heb ik SINCERIUS ontmoet?

SINCERIUS is al een aantal jaar partner van Asset Accounting & Finance en te vinden op hun site. Tijdens mijn oriëntatie heb ik verschillende company profielen op de site bestudeerd. Mijn ervaring bij de investeringsmaatschappij heeft de interesse in M&A opgewekt, ik wilde graag analytisch werk doen en in een klein ambitieus en hecht team werken. Zo viel mijn keuze op SINCERIUS. Ik heb gesolliciteerd en de rest is history 🙂 Inmiddels is ons team flink uitgebreid en groeit nog steeds gestaag verder. Inmiddels zijn we met ongeveer 20 medewerkers.

Zo lopen we echt niet elke dag strak in pak, gaan we regelmatig tijdens de lunch met een paar collega’s een rondje rennen en varen we bij mooi weer in onze SINCERIUS sloep door de grachten.

Waarom SINCERIUS?

M&A, analyses en een klein team, waren mijn redenen om te solliciteren. Het eerste gesprek heeft mij overtuigd. Ten eerste leer je veel van de samenwerking met de 4 partners. Ten tweede ben je ook als starter of stagiair meteen betrokken bij het volledige due diligence proces; van analyse tot klantgesprek. Daarnaast kom je als extern adviseur een breed scala aan bedrijven en bedrijfsmodellen tegen. Van verhuurbedrijven van promotrucks tot een online platform voor het versturen van pakjes. Dat maakt het werk ontzettend interessant. De doorlooptijd van onze projecten is kort, ongeveer 2 tot 5 weken. Dat zorgt voor een prettige dynamiek.

Hoe verloopt jouw werkdag?

Mijn dag start met het bekijken van mijn mail en de dataroom. Er kan nieuwe informatie geüpload zijn, vragen beantwoord of de bevestiging op je proposal voor een potentiële nieuwe klant. Daarna bespreek ik met een collega hoe we het beste ons project verder kunnen aanvliegen en duiken we de analyses in. Vervolgens gaan we op pad en bespreken we onze eerder gemaakte analyses met het management/CFO/CEO. Wat zo’n meeting extra bijzonder kan maken is als de andere kant van de tafel zegt: “Zo heb ik het nog nooit bekeken” of “ik wist niet eens dat dit mogelijk was met onze informatie”. Ik ga dan extra voldaan naar huis of -met een beetje mazzel- naar een borrel waar ik met collega’s of andere M&A professionals de dag afsluit.

Hoe omschrijf je de werkcultuur bij SINCERIUS?

We werken hard en maken lol. Binnen M&A ligt de lat erg hoog en dat is bij SINCERIUS niet anders. Ons team is hecht en de sfeer informeel. Zo lopen we echt niet elke dag strak in pak, gaan we regelmatig tijdens de lunch met een paar collega’s een rondje rennen en varen we bij mooi weer in onze SINCERIUS sloep door de grachten. Work hard, play hard!

Wat moet je doen om bij SINCERIUS aan de slag te gaan?

Solliciteren! Dat kan door een mail te sturen naar solliciteren@sincerius.nl t.a.v. Eveline Pernoud. Zowel voor een (afstudeer)stage als voor starters zijn er volop mogelijkheden om te starten als consultant. En wil je misschien eerst meer over ons werk weten, mail ook dan naar solliciteren@sincerius.nl of bel 06 29 19 28 29. Eveline regelt graag een kop-koffie-afspraak voor je met mij of een van onze andere consultants.

reacties