Working at Joanknecht

For the English version, click here

Even voorstellen…

Ik ben Lana Ebergen, 23 jaar en kom uit een dorpje in de buurt van Den Bosch. Ik heb Bedrijfseconomie gestudeerd aan de universiteit in Tilburg en daarna daar ook de master Informatiemanagement gevolgd. Deze heb ik in januari 2020 afgerond. Bij Joanknecht heb ik van september 2019 tot en met januari 2020 een werkstudentschap gelopen in combinatie met het schrijven van mijn scriptie. In februari ben ik bij Joanknecht gestart als junior IT-auditor.

Waarom heb je voor Joanknecht gekozen?

Via een vriendin van mij ben ik met Joanknecht in contact gekomen. Bij het eerste gesprek voelde het meteen vertrouwd. Dat was heel fijn! Ik wist niet precies wat ik wilde gaan doen qua werk. Gezien mijn interesse in accountancy vanuit mijn bacheloropleiding was het voor mij logisch een kijkje in de keuken te nemen bij een accountantsorganisatie. Bij Joanknecht hebben ze een grote IT afdeling en daar wilde ik er graag achter komen wat bij me past.

Waar houd je je mee bezig als junior IT-auditor?

In het najaar houden we ons vooral bezig met IT-audits in het kader van de jaarrekeningcontrole. We werken heel intensief samen met de financial auditors bij Joanknecht. In het voorjaar ben ik vooral bezig met ISAE3402 opdrachten, die zijn uitgebreider dan IT-audits. Hiervoor zit je een of twee weken bij de klant en heb je ook heel intensief contact met de klant. Dat vind ik super leuk! Ik ga me de komende weken verder bezighouden met DigiD assessments. Die zijn nieuw voor mij, dus daar ben ik heel benieuwd naar.

Wat vind je zo leuk aan je werk?

Meerdere dingen: klantcontact, veel verschillende bedrijven van binnen zien, de interessante materie, elke dag iets nieuws leren. Daarnaast mag ik heel zelfstandig te werk gaan. Dat vind ik fijn. Collega’s helpen me goed. Iedereen is echt bereid om me te helpen. Het werk heeft veel raakvlakken met de opleiding en dat maakt het super interessant voor mij. En natuurlijk het vele samenwerken met mijn collega’s bij Joanknecht. Het is een gezellige club van jonge mensen.

Hoe ziet een dag eruit?

Dat is natuurlijk afhankelijk van of ik bij de klant ben of op kantoor. Bij klanten maak ik eerst kennis met ze en neem de opdracht en de planning door. Tussen het uitwerken door ga ik vaak in gesprek met de klant om mijn vragen te stellen. Op kantoor ben ik bezig veel zelfstandig uit te werken, maar natuurlijk niet zonder goede uitleg van collega’s. En tussendoor overleg ik ook veel met collega’s. Op maandag starten we bijvoorbeeld de week met IT-teamoverleg. Daarin bespreken we bijzonderheden, dingen die we van elkaar kunnen leren, planningsissues en meer.

“Ik mocht proeven van alles: niet alleen van het werk, maar ook van Joanknecht zelf en de sfeer in het team.” 

Hoe bevalt de combinatie werk-studie?

Een werkstudentschap en het schrijven van een scriptie zijn goed te combineren. Ik werkte twee dagen mee met het team en een dag werkte ik aan mijn scriptie. Op dat moment had ik geen colleges. Die combinatie is heel waardevol, want ik kon er zo achter komen of ik het werk leuk vond. Ik mocht proeven van alles: niet alleen van het werk, maar ook van Joanknecht zelf en de sfeer in het team. 

Sinds februari volg ik het Executive Programme of Digital Auditing aan de UVA om mijn RE titel te behalen. Vier dagen per week werk ik bij Joanknecht en op vrijdag ga ik aan de studie. Het is een goede balans tussen leren en werken, vind ik. Het opdoen van kennis in de studie is echt waardevol, aangezien ik pas net begonnen ben met werken. En ik zie de dingen die ik leer ook terug in de praktijk.

Hoe is de werksfeer bij Joanknecht?

Echt super! Iedereen is heel toegankelijk. Het voelde tijdens het eerste gesprek al heel vertrouwd. Mijn collega’s gunnen me de tijd om alles te leren. Het is belangrijk dat je de kans ook neemt om te leren. Ik heb het gevoel dat mijn collega’s blij zijn dat ik er ben. Dat is fijn!

Mijn advies voor studenten… 

Doe een werkstudentschap waarbij je meewerkt in de praktijk. Dat helpt om uit te vinden of het werk wat voor je is en bij je past. Doe dat niet in een te drukke periode van je master. Je gaat je snel thuis voelen in het werk, dus er bestaat een kans dat je je studie niet zoveel aandacht meer geeft. Dat zou zonde zijn.

reacties