Working at Wijs

For the English version, click here!

Wijs is gespecialiseerd in de controle van de financiële gegevens van verschillende onderwijsorganisaties en in het geven van advies. Hun structuur kenmerkt zich door een informele sfeer en aandacht voor de werknemer. Willem ging langs en sprak met Remco Stolzenbach over hoe hij zijn werk voor Wijs ervaart.

Wie ben je en hoe ben je bij Wijs terecht gekomen?

Ik ben Remco Stolzenbach, 24 jaar oud en ik zit in de afrondende fase van mijn bachelor bedrijfseconomie aan Tilburg University. Daarnaast sport ik bij de sportschool en schrijf ik mijn thesis over CSR based compensation. Ik ben bij Wijs terecht gekomen via Asset. Ik had tijdens mijn studie wat vertraging opgelopen en was op zoek naar een bijbaan om relevante werkervaring op te doen. Ik heb gekozen voor accountancy omdat ik het interessant vind te leren wat zich achter de schermen bij bedrijven afspeelt. Op Tilburg Career platform kwam ik Wijs tegen. Na het raadplegen van de website en het versturen van een bericht kreeg ik binnen 5 minuten een telefoontje terug.

Waarom specifiek Wijs?

Ik heb onderwijs altijd interessant gevonden en heb daardoor binding met de klantenportefeuille van Wijs. Daarnaast was ik benieuwd naar wat de werkzaamheden bij een gespecialiseerd kantoor inhouden. Ik vind het raakvlak met de maatschappij leuk en vind het fijn dat ik daaraan kan bijdragen. Ik was op zoek naar een kantoor waar ik een heel jaar kon werken en Wijs was meedenkend door mij die mogelijkheid te geven. Wat me tijdens het gesprek meteen opviel was dat Wijs aandacht heeft voor haar werknemers. Zo was er ondanks corona een plekje vrij voor mij op kantoor zodat ik vlot wegwijs raakte en kennis kon maken met de aanwezige collega’s.

“Bij Wijs vinden we een goede privé/werk-balans belangrijk.”

Hoe ziet je dag er uit?

Elke dag is anders, afhankelijk van hoe de planning er uit ziet. Per week sta ik op 1 a 2 klanten ingepland in teams van 2-5 personen. Wijs richt zich op de controles binnen het onderwijs De klanten waarmee ik me bezig houd betreffen primair onderwijs, voortgezet onderwijs, kinderopvang en samenwerkingsverbanden.  Werkzaamheden lopen daarbij uiteen van jaarrekeningcontroles, bekostigingscontroles – waarbij we gelden die schoolbesturen van de overheid ontvangen controleren, benchmarking en taken op het gebied van wet- en regelgeving. Hierbij heb ik een breed takenpakket en houd ik me met meerdere posten bezig binnen de jaarrekening. Bij Wijs vinden we een goede privé/werk-balans belangrijk. Daardoor hoef ik niet over te werken en kan ik gewoon rond 5 uur mijn spullen pakken. Ik vind het heel fijn dat wanneer ik thuis ben, ik ook even niet aan werk hoef te denken en me volledig op mijn thesis kan focussen.

Hoe zou je de sfeer omschrijven bij Wijs?

Gemoedelijk, de lijntjes zijn kort en je kunt altijd bij iemand binnenlopen voor een praatje. We zijn een relatief klein kantoor zonder hiërarchische structuur. Hierdoor is de sfeer informeel, luchtig en zijn we goed op de hoogte van hoe het met elkaar gaat. Tijdens de lunch vertellen we elkaar wat ons buiten werk allemaal bezig houd. Daarnaast organiseert Wijs verschillende activiteiten. Zo is er een skivakantie, personeelsuitje en een kerstdiner. Tijdens het personeelsuitje gingen we off-road rijden en kregen we een slipcursus. Daarnaast worden borrels georganiseerd op kantoor. Elk seizoen wordt afgesloten met een feest.

Hoe geeft Wijs jou de kans om te groeien?

Toen ik hier kwam kreeg ik meteen een begeleidster toegewezen bij wie ik terecht kon met mijn vragen. Toen ik begon zorgden zij en mijn collega’s er voor dat ik snel up to date was en aan de slag kon. Voor nieuwe werkzaamheden worden intern cursussen georganiseerd zodat iedereen weet wat we gaan doen. Als ik ergens mee zit kan ik dat altijd aankaarten bij de opdrachtleider.

Hoe ervaar je de combinatie werk/studie?

De combinatie werk/studie bevalt goed. Het eerste half jaar dat ik bij Wijs werkte volgde ik daarnaast nog enkele vakken en werkte ik 3 dagen. Inmiddels heb ik alleen nog mijn thesis openstaan en werk ik daarnaast 4 dagen. Net als ikzelf vindt Wijs het ook belangrijk dat ik mijn studie haal, dus als ik meer tijd nodig heb voor school is dit in overleg altijd mogelijk.

Welk advies zou je studenten meegeven?

De keuze voor een werkplek is persoonlijk. De een vindt het belangrijk om bij een groot kantoor voor grote klanten te werken terwijl de ander de sfeer op de werkvloer en een goede privé/werk balans belangrijk vind. Ik vind het belangrijk om iets te doen van maatschappelijk belang, dat is een van de redenen waardoor ik voor Wijs gekozen heb.

reacties