Working at Wesselman Accountants | Adviseurs

For the English version, click here

Wie ben je en wat is je (studie)achtergrond?

Mijn naam is Dennis Vaas, 28 jaar en geboren en getogen in Weert. Inmiddels woon ik daar alweer 5 jaar samen met mijn vriendin. In mijn vrije tijd doe ik graag aan spinning en in het voorjaar ga ik graag wielrennen met vrienden, zij hebben mij helemaal enthousiast gemaakt. Daarnaast ben ik ook actief in het carnavalsleven en ben ik penningmeester van een carnavalsevenement waarbij we een kroegentocht organiseren langs 11 kroegen in Weert. Hierbij ben ik verantwoordelijk voor de financiën,
sponsoring en kaartverkoop. Ook zit ik in een carnavalsvereniging waarmee we ieder jaar een carnavalswagen bouwen voor de optocht. Het carnavalsleven is mij met de paplepel ingegoten.  

Inmiddels ben ik alweer 4 jaar in dienst bij Wesselman Accountants | Adviseurs. Ik ben hier terecht gekomen via school, ik heb namelijk eerst mijn afstudeerstage bij Wesselman gedaan. Het was fijn om via mijn stage laagdrempelig kennis te maken met een accountantskantoor. Dat beviel zo goed dat ik daarna ben gebleven als Assistent Accountant. Inmiddels mag ik mezelf Senior Assistent Accountant noemen. Ik ben nu verantwoordelijk voor de aansturing en reviewing en de schakel tussen de controleleiders en de assistenten. Dit maakt de functie van Senior Assistent Accountant leuk en uitdagend. Ik vind het ook prettig dat de afwisseling in klanten zo groot is en de complexiteit steeds groter wordt. Mijn klanten variëren van handelsorganisaties tot bouwbedrijven. Daarnaast vind ik het erg leuk om de junior assistenten te begeleiden en coachen in hun ontwikkeling. 

Voor ik aan de studie Accountancy begon heb ik de Pabo gedaan, maar hier bleek mijn passie toch niet te liggen. Na een aantal open dagen te hebben bezocht kwam ik bij Accountancy uit. Ik heb eerst de hbo-opleiding Accountancy op de Fontys gedaan. Daarna heb ik de pre-master, master én post-master Accountancy gevolgd op de Nyenrode Business Universiteit. De post-master heb ik eind 2020 afgerond, waarmee het theoretische gedeelte van de RA-opleiding erop zit. Inmiddels ben ik gestart met de praktijkopleiding, waarvan het eerste jaar er alweer bijna op zit. 

Wat maakt Wesselman Accountants | Adviseurs wezenlijk anders?

Toen ik stage kwam lopen bij Wesselman proefde ik de goede sfeer meteen. Het is laagdrempelig en informeel en er is echt oog voor de mens, er wordt gekeken naar de persoon achter de werknemer. Bij Wesselman ben je geen nummertje. Dat merkte ik tijdens het sollicitatiegesprek al meteen door de vragen die er worden gesteld en zodra je start krijg je een warm welkom.

Wesselman Accountants | Adviseurs is een fullservice organisatie met een Accountancy- en Adviespraktijk. Je kunt hierbij denken aan een controle- en samenstelpraktijk, outsourcing, salarisadministratie, belastingadviseurs, aangiftepraktijk en een juridische afdeling. We hebben veel specialismes en kennis in huis! 

“Daarnaast is een van onze kernwaardes ‘energiek’ en dat merk je ook terug in de activiteiten.”

Ik ervaar binnen Wesselman echt een familiecultuur, het is een klein tot middelgroot kantoor en hierdoor ben je meteen erg vrij in je werkzaamheden. Zodra je start krijg je verantwoordelijkheden en je hoeft niet de gebaande paden te volgen, dat vind ik mooi. Er is ruimte voor je persoonlijke interesses. Ik vind bijvoorbeeld subsidiecontroles erg leuk en ben binnen Wesselman nu ook een van de specialisten in WMO-controles. Je kan je binnen Wesselman focussen op hetgeen waar jij affiniteit mee hebt, waardoor je naast jaarrekeningcontroles ook betrokken kunt zijn bij bijvoorbeeld subsidiecontroles, due-diligence onderzoeken of juist het IT-aspect van de controle.  

De sfeer is verder erg gemoedelijk en ik zou eigenlijk ook wel zeggen dat het relaxed is onderling. Er is weinig hiërarchie. Je kan met een tekenend accountant net zo goed grapjes maken als met een assistent en de vennoten halen koffie voor de stagiaires en andersom. 

Hoe ziet een dag eruit?

Het is cliché maar waar, iedere dag is anders. Gisteren ben ik bijvoorbeeld naar een klant geweest en daar heb ik de verkoop- en inkoopprocessen besproken met de klant en daarna heb ik dit uitgewerkt. Vandaag ben ik begonnen met een pre-audit van een andere klant. Bij een pre-audit ga je de controles en ontwikkelingen voor bespreken en je gaat kijken hoe je de controle gaat insteken. Daarna heb ik voor diezelfde klant van gisteren een risicoanalyse en het personeelsproces uitgewerkt. Ik ga ook regelmatig naar de klant toe. In het voorjaar (pre-corona) is dat bijna iedere dag. Sinds corona werk ik meer thuis. Dat bevalt goed want het is erg fijn voor je werk-privébalans. De helft werk ik thuis of op kantoor en de andere helft bij de klant. Ik heb klanten door heel Nederland en ik vind het ontzettend leuk om overal te komen. Iedere organisatie is anders en overal werken verschillende type mensen. En ik mag overal een kijkje nemen in de keuken. Ik word super blij van het enthousiasme van klanten als ik oprechte interesse in hun organisatie toon. Dit zorgt voor een goede en professionele klantrelatie. 

Hoe kan jij groeien op persoonlijk- en professioneel vlak binnen Wesselman?

Bij Wesselman krijg ik de kans om mijn RA-titel te behalen en ik hoop uiteindelijk mezelf door te ontwikkelen tot controleleider. Hierin mag ik helemaal mijn eigen pad bewandelen en dat vind ik fijn. Daarnaast is er ook echt oog voor de soft skills. Zo heb ik een Personal Development traject gevolgd waarbij mijn persoonlijke ontwikkeling, de samenwerking met collega’s en het werken in de organisatie echt centraal stond. Ik droom ervan om naast mijn werk als Accountant ooit nog eens les te geven op een hogeschool. Mijn interesse in lesgeven blijft, ik ben niet voor niets ooit begonnen op de Pabo. 

Welke activiteiten zijn er buiten het werk en wat is voor jou dé activiteit van het jaar?

Dé activiteit van het jaar wordt onze skitrip naar Kaprun. We gaan met alle collega’s een lang weekend naar Oostenrijk, ter ere van ons 40-jarige bestaan. Hoe tof is dat?! Ik kijk er heel erg naar uit! Daarnaast is een van onze kernwaardes ‘energiek’ en dat merk je ook terug in de activiteiten. Zo hebben we een jaarlijkse sportactiviteit (bijvoorbeeld een voetbal- of tennistoernooi) en we doen ook mee met de Triathlon Brabant. Verder hebben we jaarlijks een BBQ met alle collega’s, en voor Corona was er regelmatig een borrel op kantoor of in de stad. Met de controlepraktijk hebben we een Summer Course gehad waarmee we het Controleseizoen inluidden. Naast inhoudelijke zaken hebben we ook samen gegeten en bijvoorbeeld een leuke citygame gedaan. 

Wat wil je studenten meegeven?

Kies het pad dat het beste voelt en kijk daarbij niet naar anderen. Je hoeft niet altijd voor de gebaande paden te gaan, streef je eigen ambities na. 

reacties