Working at Wesselman

For the English version, click here

Ik ben Anne van Asten, 22 jaar en ik woon in Deurne. Inmiddels werk ik 3,5 jaar bij Wesselman Accountants op de controlepraktijk als assistent accountant. Ik vertel je graag meer over mezelf en mijn werkzaamheden bij Wesselman.

Mijn werk bij Wesselman combineer ik met de deeltijdstudie Accountancy op Nyenrode. Hier ben ik meteen mee begonnen na het behalen van mijn VWO- diploma. Op maandag tot en met donderdag werk ik bij Wesselman en op de vrijdagen volg ik colleges. Inmiddels zit ik in het vierde jaar van de Bachelor opleiding, hierna zal ik nog de Master en Post-Master volgen op Nyenrode. 

Droom

Als klein meisje wilde ik graag balletdanseres worden, ik dans al heel mijn leven en zie het nog steeds als mijn wekelijkse ontspanningsuurtje, waarin ik lekker mijn hoofd leeg kan maken. Op de middelbare school is deze droom toch wat veranderd, mij spraken met name de vakken economie en management & organisatie erg aan. De twijfel lag in beginsel tussen de studie Bedrijfseconomie en accountancy. Uiteindelijk heb ik gekozen voor het laatste. Dit met name vanwege de mooie combinatie tussen de theorie en praktijk. Wat je op vrijdag leert, kun je de overige dagen meteen toepassen en andersom. 

“Bij Wesselman ga je niet op in de massa en er is volop aandacht voor zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling.”

Wesselman

Ik heb voor Wesselman gekozen omdat het een middelgrote organisatie is, waar de lijntjes kort zijn. Dit zorgt voor een hechte band met collega’s en klanten. De controlepraktijk bestaat op dit moment uit 20 collega’s en is gevestigd in Helmond en Eindhoven. De gezellige, maar toch hardwerkende en professionele cultuur spreekt me erg aan. Bij Wesselman ga je niet op in de massa en er is volop aandacht voor zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Zo krijg je een coach toegewezen en is er voldoende ruimte voor de studie, tevens is er een mogelijkheid tot het volgen van trajecten gericht op ontwikkeling binnen je loopbaan. 

Werkzaamheden

In de afgelopen drie jaar heb ik op veel verschillende aspecten ervaring op kunnen doen. Door het diverse klantenpakket leer ik veel van de verschillende sectoren. Omdat je iedere één à twee weken een andere klant hebt, is er sprake van een fijne afwisseling. Ik kom daarnaast bij zowel kleinere familiebedrijven als bij de grote internationale bedrijven. 

Ook mijn werkzaamheden zijn heel divers. Tijdens de interimcontroles ben ik met name bezig met het in kaart brengen van de processen binnen een organisatie en de eventuele risico’s die hierbij komen kijken. Gedurende de eindejaarscontrole ben ik daadwerkelijk bezig met de controle van de jaarrekening. 

Toekomst 

Ik hoop binnenkort de stap te maken naar senior assistent accountant. De komende jaren zal ik mij in deze functie, gecombineerd met de theoretische kennis die ik opdoe vanuit mijn studie, verder ontwikkelen tot Registeraccountant.

Werken bij Wesselman? 

Ben jij op zoek naar een enthousiaste groep professionals die gedreven is om samen de klant én elkaar te laten excelleren? Neem dan eens een kijkje bij Wesselman, op dit moment zijn we nog op zoek naar nieuwe, gemotiveerde collega’s in verschillende functies. 

reacties