Working at HLB Nederland

For the English version, click here

Mijn naam is Adisa Berberovic en ik ben 10 jaar werkzaam binnen HLB Van Daal, inmiddels als Extern Accountant & IT-Auditor op onze Audit afdeling. Hoe ik hier terecht gekomen ben en hoe mijn dromen tot stand gekomen zijn? Ik vertel het je graag in dit artikel!

Enkele jaren geleden ben ik mijn loopbaan gestart binnen de accountancy bij één van de grotere Big4 en Big5 kantoren. Hier heb ik een leerzame en uitdagende periode gehad en tevens een goede vaktechnische basis gelegd binnen de auditpraktijk. Na enkele jaren heb ik gekozen om een overstap te maken naar een MKB+ kantoor. Bepalend hierin waren voor mij onder andere meer flexibiliteit, zowel in work/life balance als in de werkzaamheden, plus de kans om ervaring op te doen bij een grote verscheidenheid aan klanten en vrij snel aan tafel komen te zitten met de beleidsmakers. Dit gaf voor mij de ultieme uitdaging.

Een brede portefeuille en internationale ondernemingen bieden veel mogelijkheden

Op de auditpraktijk bij HLB Van Daal heb ik de kans gekregen om in gesprek te gaan met een breed scala aan grote en middelgrote ondernemingen, zowel in Nederland als internationaal. Door onze brede portefeuille kom ik bij ondernemingen in veel verschillende branches, van publieke sector tot groot MKB en internationale ondernemingen. Door de inzet van brede expertise, persoonlijke aandacht en snel contact met de uiteindelijke beleidsbepalers leren we alle aspecten van de onderneming tot in de kern kennen. Daarnaast hechten we waarde aan een stabiele teamopbouw en een duurzame relatie met onze controleklanten, waardoor we de onderneming persoonlijk zien groeien en ontplooien door de jaren heen.

“Vanuit HLB ben ik optimaal ondersteund in de bewaking van een gezonde balans en tegelijkertijd de realisatie van mijn doelen.”

HLB Van Daal maakt zich hard voor persoonlijke ontwikkelingen en drijfveren

Binnen HLB Van Daal is er veel aandacht voor de ontwikkeling van persoonlijke ambities en kwaliteiten. Als lid van het auditteam heb ik ontdekt dat ik affiniteit heb met de ontwikkelingen in de automatisering en de digitale transformatie bij onze klanten en het steeds groter wordende belang van data en data-analyse in de controleaanpak van de accountant. Dit is niet onopgemerkt gebleven en heb ik de mogelijkheid gekregen om, naast de studie accountancy, een masteropleiding IT-auditing te volgen. 

HLB geeft me voldoende ruimte om deze ambitie te realiseren. De combinatie van beide studies, werk, een sociaal leven en mijn gezin was pittig. Vanuit HLB bleef dit goed onder de aandacht en ben ik optimaal ondersteund in de bewaking van een gezonde balans en tegelijkertijd de realisatie van mijn doelen.

Sinds de afronding van mijn studie zet ik me in voor de ontwikkeling en vormgeving van onze IT-auditpraktijk. We zijn voortdurend bezig met deze doorontwikkeling en professionalisering. De IT-audit en data-analyse spelen hierbij een grote rol.

Op dit moment ben ik verantwoordelijk voor de coördinatie, aansturing van de IT-audit afdeling en verdere versterking van onze auditpraktijk in de vorm van een data-analyse team. Vanuit HLB Van Daal krijg ik alle ruimte om aan de toekomst te bouwen.

reacties