Working at Deloitte

For the English version, click here!

Over mij

Ik ben Joost van Kommer en werk sinds september 2019 bij Deloitte. Destijds ben ik als werkstudent begonnen aan het einde van mijn bachelor. Ik ben momenteel 24 jaar oud en woon in Tilburg. Ik heb aan de universiteit de bachelor Bedrijfseconomie en master Accountancy gevolgd. Op dit moment volg ik de post-master Accountancy tot Registeraccountant aan Tilburg University. 

Mijn kennismaking met Deloitte

Ik ben voor het eerst met Deloitte in aanraking gekomen tijdens de Economic Business Weeks Tilburg. Hier werd een dag georganiseerd om kennis te maken met alle Big 4 kantoren. Tijdens deze dag heb ik de kans gehad om met alle kantoren in gesprek te gaan en een beeld te krijgen de werkzaamheden en de onderlinge sfeer. Na een golfworkshop volgde een borrel waarbij ik al snel aan tafel bij Deloitte belandde. Er waren collega’s van uit verschillende steden aanwezig waardoor het ook goed mogelijk was om een beeld te krijgen van de diverse kantoren. Het bleek een zeer geslaagde borrel, waardoor ik achteraf meteen een goed gevoel bij de mensen van Deloitte had gekregen. Dit gevoel bleek wederzijds, want na de borrel werd ik uitgenodigd om ook eens op kantoor Eindhoven langs te komen. De klik met de overige collega’s bleek ook goed te zitten waardoor mijn keuze voor Deloitte snel gemaakt was!

Mijn ervaringen bij Deloitte

Sinds September 2019 ben ik onder andere als werkstudent en scriptie-stagiair werkzaam geweest bij Deloitte. Als werkstudent krijg je de kans om als volwaardig teamlid mee te werken op een audit. Vanuit het team is er veel ruimte voor begeleiding en je eigen ontwikkeling. Mijn allereerste klant bleek een eerstejaars audit te zijn waardoor dit met recht een ‘vuurdoop’ genoemd kan worden. Ik heb het destijds als ontzettend leerzaam ervaren om mee te krijgen hoe een audit van moment één af aan gepland wordt. Het werkstudentschap bood een mooie mogelijkheid om van het werk te proeven en collega’s op mijn teams te leren kennen. Hierdoor voelde ik me tijdens mijn scriptie stage al helemaal thuis op de afdeling. Tijdens het schrijven van mijn scriptie heb ik ook de kans gehad om mee te werken voor verschillende klanten. De focus in deze periode ligt ook op het leren kennen van de vele collega’s en het ontdekken van de mogelijkheden die Deloitte biedt. 

“Er is bij Deloitte ruimte om een deel van je tijd aan maatschappelijke projecten te besteden”.

Op elk moment in je carrière bij Deloitte word je volledig meegenomen in de groep. Zo ben ik als werkstudent mee geweest op ski-trip naar Oostenrijk en mocht ik tijdens mijn scriptiestage mee naar de Private Day in de Efteling. Komende week wordt er zelfs een heus festival op Thuishaven georganiseerd en zullen wij namens kantoor Eindhoven deelnemen aan een internationaal zaalvoetbaltoernooi in Praag. Genoeg mogelijkheden om te ontspannen!

Binnen Deloitte is erg veel mogelijk. Tijdens je introductieprogramma wordt je gewezen op alle initiatieven binnen de organisatie. Zo is er bijvoorbeeld ruimte om een deel van je tijd aan maatschappelijke projecten te besteden (Deloitte Impact Foundation) en zijn er sportprogramma’s en apps beschikbaar waar je zelfs kan sparen voor gratis goodies! Deloitte is een grote organisatie en dat merk je goed. Naast de borrels en feesten is er ook op werkvlak een hoop mogelijk. Zo kun je bij je coach aangeven welke klanten je voorkeur hebben. Vind je het leuk om een keer bij een beursgenoteerde onderneming mee te kijken? Of zou je graag een keer een klant in een bepaalde sector willen zien? Er is altijd meer mogelijk dan je denkt! Zelfs als je je jezelf buiten de audit wilt ontwikkelen is hier ruimte voor. Zo kun je een rol opnemen waarbij je je specialiseert in bijvoorbeeld IT, data analyse, sustainability of culture zodat je jouw collega’s bij deze topics in hun werk kan helpen. Er is veel kennis en kunde beschikbaar bij Deloitte waar je dan ook altijd een beroep op kan doen!

Wat ik studenten wil meegeven

Als accountant zal de aard van het werk niet snel verschillen tussen de verschillende kantoren. Daarom is het voornamelijk goed op een beeld te krijgen bij de sfeer van een kantoor. Ken je al iemand die stage loopt of bij een kantoor werkt? Vraag eens of je mee mag lopen of een keer langs kan komen op kantoor! Vaak worden er ook carrière evenementen georganiseerd waar de grote accountantskantoren aan meedoen. Het is altijd een aanrader om hier gebruik van te maken omdat je dan ook de kans krijgt om in een iets informelere setting kennis te maken. Vaak zullen recruiters of collega’s je een hoop mooie verhalen kunnen vertellen welke je misschien niet op LinkedIn of hun eigen website langs ziet komen. Zorg daarom dat je van deze momenten gebruik maakt!

Kijk daarnaast ook eens op de LinkedIn feeds van de kantoren om te zien wat ze bezighoudt. Je kan hierbij een goed beeld krijgen van hoe ze inspelen op maatschappelijke issues of nieuwe wet- en regelgeving. Dit kan ook helpen om te kijken of de organisatie bij je past!

Deloitte is een ontzettend fijne werkgever die ik iedere afgestudeerde accountant zal aanraden. Ben jij ook enthousiast? Of zou je graag eens kennis maken om te zien wat Deloitte je te bieden heeft? Aarzel niet om me een berichtje te sturen via LinkedIn (https://www.linkedin.com/in/joost-van-kommer/) of om contact op te nemen met onze recruiter Emily Ng ( +31 6 36425847)

reacties