Terugblik: Faces-Online 2020-2021

For the English version, click here

Het nieuwe collegejaar is deze week aangebroken, dus het is hoog tijd om terug te blikken op het afgelopen Faces-Online semester. Veel wekelijkse zoom vergaderingen later, en na publicatie van 48 artikels, is het tijd om de balans op te maken: wat hebben we zoal voor jullie geschreven, en welke artikelen hebben historisch goed gescoord? Bij dezen de top 3 artikels van Faces-Online 2020-2021:

Vrouwenquotum: tijd om gedag te zeggen tegen het mannenbolwerk

Onze vice, An Harinck, dook in de wereld van de topvrouwen in de accountancy sector. Ze sprak met Marieke Hormann-Buiting, topvrouw bij PwC. Ze spraken over Mariekes ervaringen binnen de accountancy wereld, gender diversiteit, en over wat zij de toekomstige vrouwelijke accountants kan aanraden om er voor te zorgen dat vooroordelen in de sector geen waarheden gaan vormen. Benieuwd naar het gehele artikel? Lees het hier!

Interview met David Simons – Executive Director bij Morgan Stanley

Boris de Bie en Richard van der Vlist, respectievelijk voormalig chairman van Faces-Online en chairman van Asset | A&F, hengelden een tijdje geleden een interview met David Simons van Morgan Stanley binnen. Ze spraken onder andere over David’s studietijd in Tilburg, en over het leven in investment banking bij een van de grootste zakenbanken in de wereld. Je kunt het artikel hier vinden. 

Interview met Roger Dassen – CFO van ASML

Zelf had ik in december 2020 de kans om een uurtje te praten met Roger Dassen, CFO van ASML. We spraken over onze roots, die beiden in Kerkrade liggen, en over hoe hij de overstap heeft ervaren van het zuiden naar de randstad, en vervolgens naar de VS en Azië. Ook spraken we over zijn rol bij de Ahold-affaire in 2002, en de gevolgen die hij hiervan heeft ondervonden tot en met 2016. Lees het artikel snel via deze link.

Dit is slechts een kleine greep uit alle publicaties die we in het afgelopen collegejaar hebben gedaan. We hebben ontzettend veel leuke gesprekken gehad met verschillende interessante mensen uit zowel de accountancy als de finance sector. Ook hebben we leuke stukken geschreven over duurzaamheid, startersfuncties, en beleggen. 

Lijkt het jou ook leuk om artikels, columns of interviews te schrijven over alle mogelijke onderwerpen binnen Accountancy, Finance, of het studentenleven? Laat het ons dan vooral weten. We zijn gedurende het jaar continue op zoek naar versterking op de redactie van Faces-Online! Leuke bijkomstigheid natuurlijk is dat je gelijk ook actief lid van Asset | A&F bent (of blijft), met alle voordelen van dien. 

Mocht je meer willen weten over Faces, spreek dan mij, een van onze redactieleden, of bestuursleden gerust aan! Interesse om het Faces Online team te komen versterken? Stuur dan een mail naar info@asset-accountingfinance.nl!

Jari Heijnen

Chairman Faces-Online 

reacties