Working together at Joore

For the English version, click here

Ik ben Sander van den Bemt, 21 jaar en woonachtig in Tilburg. Na het behalen van mijn vwo-diploma wist ik zeker dat ik iets wilde studeren in de economische richting. Ik koos voor de bachelor Bedrijfseconomie aan Tilburg University en heb deze afgelopen juli met succes kunnen afronden. Tijdens het laatste half jaar van mijn bachelor werkte ik ongeveer twee à drie dagen in de week als werkstudent assistent-accountant in de controlepraktijk bij Joore. Momenteel ben ik bezig met mijn pre-master Accountancy aan Nyenrode Business University, waarnaast ik vier dagen per week werk bij Joore in de functie als assistent-accountant in de controlepraktijk.  

Tijdens de oriëntatie voor mijn master waren er twee opleidingen die mij aanspraken: Accountancy en Finance. Tijdens de open dagen werd mij steeds verteld dat beide opleidingen veel op elkaar leken, waardoor mijn keuze niet bepaald makkelijker werd. Toen ik eenmaal aan de slag ging bij Joore werd mij steeds duidelijker wat het Accountancy vak inhield. Hierdoor wist ik: dit wil ik gaan studeren!

Mijn keuze voor Joore was vrij eenvoudig, omdat ik bij een regionaal accountantskantoor wilde werken en zodoende de bedrijfscultuur in Brabant en omstreken beter ging begrijpen. En Joore heeft ook volop internationaal georiënteerde ondernemingen in zijn portefeuille. Dit maakt de klanten afwisselend en zorgt ervoor dat elke klant een afgestemde aanpak krijgt. 

“Alleen gaan wij niet voor een gouden plak, maar voor een tevreden klant die zekerheid over zijn financiële verslaggeving kan geven.”

In mijn tijd als werkstudent zag ik veel verschillende controle klanten, waardoor ik niet vast op een opdracht zat. Door veel te zien en te doen groeide mijn kennis ontzettend snel aangezien ik tijdens mijn opleiding slechts wat basiskennis had opgedaan binnen accountancy. Daarentegen ben ik er nog lang niet en heb ik nog flink wat jaren te gaan om mezelf een volwaardig accountant te noemen. Gelukkig kan ik met deze ontwikkeling beginnen door tijdens mijn pre-master vier dagen bij Joore te werken.

Deze ontwikkeling maak ik zelf door, maar doe ik niet alleen. Binnen Joore is het werken in teams erg belangrijk. In zo’n team kan je niet alleen opereren en zal je de kwaliteiten van je andere collega’s moeten gebruiken om tot het beste resultaat te komen. Vergelijk het met topsport. De teamsprinters wisten tijdens de Spelen afgelopen zomer goud te behalen, doordat ze als team samenwerkten. Zo zien wij ons werk ook. Alleen gaan wij niet voor een gouden plak, maar voor een tevreden klant die zekerheid over zijn financiële verslaggeving kan geven. Tijdens het proces om die zekerheid te verschaffen houden we de lijnen met zowel klanten als collega’s kort. We zijn immers een dienstverlenende sector. 

Ik hoop binnen de komende vijf jaar af te studeren van de master en post-master Accountancy en een flink eind op weg, al dan niet klaar te zijn met de praktijkopleiding. Het belangrijkste is daarbij geen tijdsdruk te voelen, maar te gaan voor mijn eigen ontwikkeling, want alleen zo zal ik het beste uit mezelf halen. Joore geeft mij deze kans, waardoor ik Joore het vertrouwen geef in de toekomst.

Voor als je twijfelt over je studiekeuze: ga stage lopen of als werkstudent aan de slag. In de praktijk leer je het meeste en kom je er pas echt achter wat bij je past en waar je interesses liggen. Twijfel zeker niet en wie weet worden wij nog toekomstige collega’s bij het mooiste accountantskantoor binnen Tilburg!

Neem gerust contact met mij op voor meer informatie, of om een kop koffie te komen drinken op ons mooie kantoor: sander.van.den.bemt@Joore.nl

reacties