Working At Van Oers

WIE BEN IK?

Mijn naam is Max van Loon, 23 jaar en ik woon in Prinsenbeek. Op dit moment ben ik bezig met mijn laatste periode van de Master Accountancy aan Tilburg University. Inmiddels loop ik alweer een jaar rond bij Van Oers Accountancy & Advies, eerst als werkstudent en nu als scriptiestagiair. Van Oers is een groot regionaal kantoor met vijf vestigingen in West-Brabant, heeft ca. 325 medewerkers en is gericht op de MKB-sector. Naast mijn studie vind ik het leuk om een biertje te drinken met vrienden en voetbal en fitness ik een aantal keer per week.

LOOPBAAN

Na een aantal jaar in een supermarkt te hebben gewerkt was ik toe aan iets nieuws. Ik wilde graag een baan die meer gelinkt was aan mijn studie. Ik wist dat ik de master Accountancy wilde gaan doen, hierdoor ging mijn gedachte al snel naar een accountantskantoor. De keuze voor een kleiner kantoor ten opzichte van een Big-4 kantoor heb ik volledig op mijn gevoel gemaakt, en het blijkt de juiste keuze te zijn. Na een open sollicitatie als werkstudent ben ik benaderd door een recruiter van Van Oers. Hierna is het allemaal vrij snel gegaan.

MIJN EERSTE WEKEN

Mijn eerste weken bij Van Oers waren vooral erg divers. Ik ging als werkstudent aan de slag voor twee dagen in de week. De eerste week stond in het teken van het wegwijs worden binnen de organisatie, het leren kennen van de verschillende systemen, programma’s en collega’s. De week erna mocht ik starten met de eerste werkzaamheden voor een klant, wat mij direct een goed beeld gaf van wat mijn werk inhoudt omdat ik ook al mee mocht naar een afspraak bij de klant.

WERKZAAMHEDEN

Toen ik als werkstudent bij Van Oers in dienst was bestonden mijn werkzaamheden voornamelijk uit werkzaamheden die junior staff en staff normaal uitvoeren, denk hierbij aan de controle van de makkelijkere balansposten en uit lijncontroles.

Momenteel ben ik bezig met het schrijven van mijn scriptie bij Van Oers. Voor Van Oers ben ik de eerste scriptiestagiair ooit. Deze stage geeft mij de mogelijkheid om mij volledig te focussen op mijn scriptie waarbij ik ook nog eens mijn collega’s beter leer kennen.

Tijdens mijn periode als werkstudent heb ik voor veel verschillende klanten gewerkt. Deze klanten liepen uiteen van een mosselkwekerij tot een keukenbladproducent. De diversiteit van mijn klantenportefeuille zorgde voor veel afwisseling in mijn werkzaamheden. Het leuke aan de klanten van Van Oers is dat ze over het algemeen kleiner zijn dan de klanten van een big 4 kantoor. Dit zorgt voor meer persoonlijke contact met de klant wat ik als zeer prettig ervaar.

VAN OERS

Het eerste woord wat bij me opkomt als ik Van Oers moet omschrijven is ‘gemoedelijk’. Vanaf het moment dat ik aan de slag ging bij Van Oers werd ik goed opgevangen door mijn collega’s. Ik kan met mijn vragen bij iedereen terecht en mijn collega’s namen ook echt de tijd om mij verder te helpen. Naast het werk zijn er bij Van Oers natuurlijk ook borrels en andere evenementen. Uit eigen ervaring kan ik ondertussen concluderen dat deze evenementen ook echt super gezellig zijn!

MIJN AMBITIES

Mijn ambities zijn momenteel om mijn master Accountancy de komende periode af te ronden. Na mijn Master ga ik twee maanden reizen en daarna ga ik fulltime aan de slag bij Van Oers. In september wil ik aan mijn Post-Master beginnen en vanuit daar mijn carrière verder opbouwen.

MIJN ADVIES

Als je moeite hebt met je keuze tussen de big 4 kantoren is er maar een oplossing en dat is veel evenementen bezoeken. Zit je echter te twijfelen tussen de keuze voor een big 4 kantoor of een kleiner kantoor, dan is het handig om een evenement te bezoeken waar grote en kleine kantoren aanwezig zijn. Op deze manier krijg je voor jezelf een beter gevoel in de verschillen tussen de kantoren en kun je vanuit hier jezelf verder verdiepen.

 

reacties