Working at PwC – Sam Dijkshoorn

For the English version, click here.

Maak kennis met Sam. Een verbinder, accountant, innovator, dj en solver bij PwC Nederland.

Kun je kort iets over jezelf vertellen?

‘Ik ben Sam Dijkshoorn en ik werk nu vier jaar bij PwC binnen assurance. Samen met mijn collega’s, ben ik verantwoordelijk voor de controle van jaarrekeningen van verschillende klanten. Daarnaast maak ik onderdeel uit van de Social Board en het recruitmentteam. Sinds kort ben ik Digital Accelerator. In deze rol denk ik na over hoe wij digitale tools in kunnen zetten om de processen rondom de controle van jaarrekeningen te verbeteren. In mijn vrije tijd ben ik vrijwilliger bij AZ en draai ik af en toe plaatjes in clubs of op festivals. Ook ben ik vaak op de tennisbaan te vinden.’

“Ik vind het fijn om bij een jonge organisatie te werken. Elke opdracht heeft weer een andere teamsamenstelling. Daarnaast worden er veel sociale activiteiten georganiseerd.”

Hoe ben je bij PwC terechtgekomen en wat doe je precies?

‘Tijdens mijn bachelor in Economie & Bedrijfskunde heb ik deelgenomen aan een recruitment-evenement van PwC. Hier heb ik op een informele manier PwC leren kennen en heb ik met medewerkers gesproken. Na dit evenement kreeg ik de kans om zowel mijn bachelor- als masterscriptie bij PwC te schrijven. Ik geloof dat dit een van de beste manieren is om het bedrijf echt goed te leren kennen. Omdat mijn stageperiode erg positief was en ik me meteen thuis voelde bij PwC, ben ik direct na mijn stage begonnen met het startersprogramma bij onze assurance-tak: One Assurance Academy.’

“Ik krijg met veel verschillende klanten en onderwerpen te maken. Hierdoor groei ik snel door en kan ik mij op diverse vlakken ontwikkelen.”

Wat is jouw (studie)achtergrond?

‘Ik heb de bachelor Economie & Bedrijfskunde gevolgd aan de Universiteit van Amsterdam en hier ook mijn masterdiploma behaald.’

Hoe ziet jouw werkdag er ongeveer uit?

‘Een typische werkdag bij PwC bestaat niet. Elke dag is anders: op maandag werk ik vanuit huis, dinsdag en woensdag ben ik op locatie bij klanten, donderdag werk ik op kantoor en vrijdag is mijn parttime-dag. Bovendien wissel ik om de zoveel weken van klant, wat het werk erg gevarieerd maakt. Ik werk in verschillende omgevingen, met diverse klanten en collega’s. Tijdens mijn werk voer ik onder andere gesprekken met klanten, discussieer ik met mijn teams, coach ik collega’s en controleer ik verschillende posten in de jaarrekening.’

Wat maakt jouw werk leuk?

‘Ik krijg met veel verschillende klanten en onderwerpen te maken. Hierdoor groei ik snel door en kan ik mij op diverse vlakken ontwikkelen. Bovendien zijn er talloze mogelijkheden binnen PwC. Er wordt geluisterd naar wat je leuk vindt en waar je interesses liggen. Dat ik het afgelopen jaar Digital Accelerator ben geworden, is hier ook een voorbeeld van. Daarnaast is mijn werk bij PwC erg flexibel, hierdoor heb ik genoeg tijd te besteden aan dingen die ik naast het werk graag doe. Ik vind het fijn om bij een jonge organisatie te werken. Elke opdracht heeft weer een andere teamsamenstelling. Daarnaast worden er veel sociale activiteiten georganiseerd: zoals het gala, de wintersport en regelmatige borrels. Hierdoor leer ik veel verschillende collega’s kennen. Een aantal collega’s zijn inmiddels uitgegroeid tot goede vrienden!’ 

Vertel iets over de cultuur bij PwC

‘De cultuur bij PwC past erg goed bij mij. Ik voel me thuis als ik op kantoor ben, omdat de sfeer informeel is en de organisatie niet erg hiërarchisch is ingesteld. Van associate tot partner: iedereen staat ervoor open om je te helpen of om even een praatje te maken. Daarnaast zijn er geen vaste werkplekken. Hierdoor zit je elke dag met andere collega’s en leer je veel nieuwe mensen kennen. Meestal ga ik bij mijn eigen team zitten, maar ik spreek ook regelmatig op kantoor af met bevriende collega’s.’

“Daarnaast is mijn werk bij PwC erg flexibel, hierdoor heb ik genoeg tijd te besteden aan dingen die ik naast het werk graag doe.”

Wat staat er nog op jouw bucketlist?

‘Op mijn bucketlist staat onder andere het behalen van mijn registeraccountanttitel (RA). Inmiddels heb ik het theoretische deel van mijn opleiding tot registeraccountant afgerond en ben ik gestart met het laatste jaar van mijn praktijkopleiding. Ook kijk ik erg uit naar de Audit Course. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement waar MSc Accountancy studenten de kans krijgen kennis te maken met accountancy door samen op reis gaan naar een wisselende bestemming. Dit jaar mag ik mee als begeleider. Als je geïnteresseerd bent in accountancy bij PwC, dan is dit echt een aanrader.’

Welk project maakt jou trots?

‘Naast mijn werk als accountant maak ik ook deel uit van de Social Board. De Social Board organiseert sociale activiteiten voor onze accountancy collega’s om bij te dragen aan de verbondenheid binnen de afdeling. Ik ben er trots op dat ons team het afgelopen jaar veel gezellige borrels en een aantal sportieve activiteiten heeft georganiseerd. Zo hebben we onder andere een padeltoernooi gehouden.’

Wat vind je van de work-life balance bij PwC?

‘De flexibiliteit bij PwC is groot. Ik ben redelijk vrij in het indelen van mijn eigen werkdag, zolang het maar gebeurt in overleg met mijn teams. Soms werk ik vanuit huis, dan weer op kantoor of op locatie bij de klant. In de ochtend ga ik regelmatig een uurtje tennissen met mijn zus en dan haal ik de gemiste uren in de avond weer in. Daardoor heb ik een goede work-life balance. Omdat ik naast mijn werk ook een druk sociaal, sportief en muzikaal leven heb, werk ik 36 uur per week. Dit geeft mij de ruimte om op donderdagavond naar AZ te gaan en op vrijdag wat extra tijd te besteden om mijn dj-set voor te bereiden.’

Wat zou je tegen je toekomstige collega’s willen zeggen?

‘Wil jij ontdekken of PwC ook bij jou past? Schrijf je scriptie bij PwC en bekijk onze carriere pagina  voor events en mogelijkheden. Hopelijk zie ik je daar!’ 

reacties