Working at PwC

Mijn naam is Paul de Kort, 26 jaar en woonachtig in Veldhoven. Inmiddels ben ik ruim 2 jaar actief binnen PwC, eerst als stagiair en momenteel als Associate op de Assurance afdeling van PwC Eindhoven. Naast het werk op de Assurance afdeling ben ik bezig met mij Post-Master Accountancy aan de Tilburg University. In mijn vrije tijd voetbal ik graag en vind ik het leuk om tijd door te brengen met mijn vrienden en familie.

In 2011 ben ik begonnen met de Hbo-opleiding bedrijfseconomie aan de Fontys Hogeschool te Eindhoven. Hier heb ik in leerjaar drie gekozen voor de accountancy specialisatie, welke ik in de zomer van 2015 heb afgerond. Vervolgens heb ik de Pre-Master en Master accountancy afgerond aan de Tilburg University. Tijdens deze opleidingen ben ik erachter gekomen dat ik interesse heb in de financiële cijfers van een onderneming en het verhaal erachter.

Waarom PwC

Door mijn hbo-achtergrond had ik voordat ik aan mijn master begon al twee keer een half jaar stage gelopen bij accountantskantoren. Ik heb beide stages gelopen bij middelgrote kantoren in de omgeving Eindhoven. Bij het schrijven van mijn master-scriptie kreeg ik de kans dit te combineren met een afstudeerstage bij PwC. Dit was voor mij de ideale mogelijkheid om bij een Big-4 kantoor binnen te kijken. Vervolgens kwam natuurlijk de vraag; welke kantoor? Dit is een keuze die ik op basis van mijn gevoel heb gemaakt. Ik ben naar evenementen geweest, zoals inhouse-dagen, bbq-avonden en case-dagen. Op deze manier heb ik 3 van de 4 grote kantoren beter leren kennen en ben ik hiermee in gesprek gegaan. Op basis van deze gesprekken werd al snel duidelijk dat PwC het beste bij mij zou passen.

Door de informele sfeer voelde ik me direct op mijn plaats binnen PwC en al snel ontstond er een goede band met mijn collega’s. Daarnaast merkte ik dat PwC bereid is om te investeren in haar medewerkers, dit werd snel duidelijk toen ik in aanraking kwam met ‘The Associate Academy’. Dit is het 2-jarig accountancy opleidingsprogramma van PwC, waar je in de eerste twee jaar alle type klanten ziet, jezelf persoonlijk ontwikkelt aan de hand van een coach, veel werkervaring opdoet, trainingen volgt en social events bijwoont om je sociale netwerk te vergoten.

Ervaringen tot nu toe

Momenteel zit ik in de afrondende fase van ‘The Associate Academy’. Tijdens dit opleidingsprogramma heb ik de ruimte gekregen om ervaring op te doen binnen verschillende sectoren. Daarnaast heb ik mezelf door dit unieke opleidingstraject op zowel vaktechnisch als sociaal gebied verder kunnen ontwikkelen.

“Door de informele sfeer voelde ik me direct op mijn plaats binnen PwC en al snel ontstond er een goede band met mijn collega’s.”

Naast de werk gerelateerde activiteiten worden er ook veel social events georganiseerd, waardoor je je collega’s ook op een andere manier leert kennen. Zo ben ik in februari met mijn jaarlaag een weekend weg geweest en zijn we in maart op ski-trip geweest met het gehele kantoor. Daarnaast worden er ook regelmatig sportevenementen georganiseerd, zoals een zaalvoetbal- of tennistoernooi. Kortom, genoeg mogelijkheden om collega’s op een informele manier beter te leren kennen!

Mijn tips voor studenten

Ga vooral naar de vele evenementen die worden georganiseerd om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de cultuur die binnen de bedrijven heerst. Uiteindelijk hebben alle kantoren dezelfde soort werkzaamheden, waardoor mijn advies is om vooral een organisatie te kiezen die goed bij je past. Het is zoeken naar een plek waar jij je thuis voelt!

Daarnaast adviseer ik alle studenten om de afstudeerscriptie bij een accountantskantoor te schrijven. Dit biedt je de mogelijkheid om een kijkje te nemen in het bedrijf waar je wellicht wilt gaan werken. Naast de indruk die je krijgt van de bedrijfscultuur is het bij PwC ook mogelijk om (een aantal weken) mee te werken in de praktijk. Op deze manier krijg je een beter beeld van wat zich in de praktijk zoal afspeelt.

reacties