Working at Fagro

Wie ben ik?

Ik ben Koen Koot, 25 jaar en alweer anderhalf jaar werkzaam bij Fagro als Financieel Consultant. Momenteel woon ik in Tilburg, waar ik net als jullie, mijn studie heb gevolgd. Heel ver heb ik daar niet voor hoeven verhuizen, want oorspronkelijk kom ik uit Kaatsheuvel.  Bij jullie allen ook vast bekend van… de Efteling natuurlijk.

Wat heb ik gedaan?

Zoals ik dus al kort aangaf heb ik mijn studie ook genoten aan de Universiteit van Tilburg. Na eerst een Bachelor Bedrijfseconomie afgerond te hebben, ben ik aansluitend doorgegaan met de Master in Finance. Een Master die ik iedereen kan aanbevelen. Tijdens mijn bachelor fase heb ik ook nog een half jaar stage gelopen bij de ABN AMRO bank in Breda. Al met al dus een hele leerzame periode geweest, maar buiten dat, ook een super leuke tijd! Laat dat mijn eerste tip zijn, zorg dat je jezelf goed ontwikkeld, maar vergeet buiten dat ook niet om te genieten van deze periode in je leven!

“Het werd al snel duidelijk dat er binnen Fagro veel waarde gehecht wordt aan de persoonlijke ontwikkeling van de consultant.”

Hoe ben ik bij Fagro terecht gekomen?

De tijd die voor jullie in het verschiet ligt, heb ik natuurlijk ook meegemaakt. Toen ik mijn Master had afgerond moest ik mijzelf gaan orienteren op de arbeidsmarkt. Een belangrijk moment om in contact te komen met voor jullie relevante werkgevers zijn de Economic Business Weeks Tilburg (EBT). Hier ben ik zelf ook in contact gekomen met Fagro. Na een leuk persoonlijk gesprek tijdens de EBT werd ik uitgenodigd voor een kop koffie op kantoor. Vanaf toen is het balletje eigenlijk gaan rollen. Na verdere vervolggesprekken en een competentietest bleken Fagro en ikzelf een match en tot op heden, ben ik daar nog steeds erg blij mee!

Waarom Fagro?

Buiten de goede klik die ik had met de business manager bij Fagro, zijn er natuurlijk ook andere redenen waarom ik voor Fagro heb gekozen. In de gesprekken die ik gevoerd heb werd al snel duidelijk dat er binnen Fagro veel waarde gehecht wordt aan de persoonlijke ontwikkeling van de consultant. Voor starters is er een speciaal programma gecreeerd waarin je met andere starters uit jouw lichting ongeveer maandelijks een competentie- of vak inhoudelijke training volgt. Buiten deze georganiseerde training biedt Fagro ook de mogelijkheid om de post master tot Register Controller in deeltijd te volgen. Genoeg gelegenheid om jezelf te blijven ontwikkelen dus! Daarnaast wilde ik ook heel graag de consultancy in. Binnen veel verschillende organisaties ervaring op doen, zowel op professioneel als social gebied was voor mij erg belangrijk. Ik denk namelijk dat het in het bedrijfsleven van enorm belang is dat je jezelf goed kan aanpassen in een dynamische omgeving met daarbij ook zeer wisselende persoonlijkheden.

“Probeer actief te zijn binnen een studievereniging of jouw plaatselijke sportclub. Niet alleen om je CV sterker te maken, maar juist om jezelf te leren kennen!”

Wat doe ik nu?

Daar één van mijn argumenten om voor Fagro te kiezen was dat ik in relatief korte tijd in veel verschillende bedrijven en verschillende omgevingen mijzelf kan ontwikkelen, zit ik ironisch genoeg nog bij mijn eerste opdrachtgever: Philips Lighting. Echter, het feit dat ik hier nog zit betekent in mijn geval dat ik hier een hele mooie ontwikkeling heb kunnen doormaken! Na begonnen te zijn in de functie van credit manager bij Philips Lighting IP (intellectual property) ben ik ondertussen al doorgegroeid tot assistent controller. Na eerst verantwoordelijk te zijn voor alles wat betrekking heeft tot de accounts receivable positie, ben ik tegenwoordig verantwoordelijk voor de totale opbrengsten van het licensing team. Een enorme uitdaging voor mij als starter, maar juist daarom heel erg leuk en enorm leerzaam. Zo ben ik bijvoorbeeld ook al een week naar Amerika geweest voor een project vanuit Philips. Deze mooie kansen heb ik mede gekregen door mijn keuze voor Fagro en wie weet welke mogelijkheden er voor mij nog in het verschiet liggen!

Wat kan ik jullie nog adviseren?

Aangezien ik waarschijnlijk slechts een paar jaar ouder ben, wil ik het geen adviseren noemen. Wel kan ik met jullie delen wat ik denk dat belangrijk is in deze fase van jullie leven. Zorg ervoor dat je goed weet wat je leuk vindt om te doen! Maak onderscheid in de vakken die je volgt. Wat vind je nou echt interessant? Ben daarnaast ook actief naast je studie. Zowel op sociaal vlak als op professioneel vlak. Kijk of je ergens een stage kan lopen zodat je eens kan proeven hoe het werken binnen een bepaald bedrijf of bepaalde sector voelt. Probeer actief te zijn binnen een studievereniging of jouw plaatselijke sportclub. Niet alleen om je CV sterker te maken, maar juist om jezelf te leren kennen! Vergeet zoals ik al zei daarbij echter vooral niet om ook te genieten van deze periode. Ook dat is namelijk een belangrijk aspect in het leren kennen en ontwikkelen van jezelf.

Mocht je nog bepaalde vragen hebben, of eventueel meer willen weten, kun je me altijd contacten via LinkedIn!

reacties