Studeren in Kingston: Een geweldige ervaring!

Toen ik aan mijn bachelor Bedrijfseconomie begon en hoorde dat je in het derde jaar op Exchange kon gaan wist ik zeker dat ik wilde gaan. Het was een lastige keuze om te beslissen waar ik heen wilde gaan. Ik wilde graag buiten Europa, maar wilde toch naar een land dat een beetje een vergelijkbare cultuur had als Nederland en waar ze Engels spreken. Een van de redenen om op Exchange te gaan is namelijk om mijn Engels te verbeteren. Uiteindelijk heb ik besloten om naar Canada te gaan vanwege de prachtige natuur en de goede verhalen die ik hoorde van andere studenten. Uiteindelijk heb ik naar alle universiteiten gekeken en heb ik Queens University op nummer 1 gezet.

Kingston

In de stad Kingston is niet zo veel te zien als je het gaat vergelijken met bijvoorbeeld Toronto of Vancouver. Het is een echte studentenstad en is mooi gelegen aan Ontario Lake. Het is qua grootte te vergelijken met Tilburg. Ik woon hier met drie andere Nederlanders in een huis en leven in Canada bevalt me goed. Bier en eten is hier helaas wel wat duurder dan dat we in Nederland gewend zijn. Erg leuk aan deze stad is dat er vele huisfeesten zijn. Hier heb je een studentengetto waar alleen maar studenten wonen. In de introductieweek en met Homecoming, het gaafste feest in Kingston, staan alle straten, daken en huizen vol met feestende en zatte studenten. Nadeel is dat alle clubs en bars in Down Town Kingston om 2 uur ‘s nachts sluiten. Dus we beginnen hier gewoon veel eerder met indrinken. De volgende dag voel je je doordat je eerder op bed ligt ook veel beter.

Queens University

Queens University is een hele grote en mooie universiteit met een hele goede reputatie hier in Canada. Iedereen in Canada, waar je ook komt, kent Queens. Smith School of Business is de faculteit waar ik studeer. Alle lessen heb ik in hetzelfde gebouw. In het weekend wil ik graag reizen hier in Canada, dus ik heb mijn vakken zo uitgekozen dat ik vrijdag vrij ben. De lessen hier zijn heel erg interactief. Je zit met maximaal 55 studenten in de klas en participatie wordt beoordeeld. Ik heb ook geen vakken met eindexamens dus alleen maar projecten. Dit betekent dat ik het doordeweeks hier wel behoorlijk druk heb met al mijn opdrachten. Gelukkig ben ik in december wel vrij om lekker te gaan reizen.

Reizen

Canada is echt een schitterend land en dus raad ik iedereen aan, als je naar Canada gaat, om zoveel mogelijk te reizen zodat je zoveel mogelijk mooie dingen ziet. Ik ben begin augustus samen met mijn familie naar Vancouver gevlogen. Ik heb drie weken in het westen van Canada rondgereisd met een camper. De Rocky Mountains en Vancouver Island zijn echte aanraders, met prachtige natuur daar en je hebt de kans om wildlife te spotten zoals beren, elanden, orka’s en nog veel meer. Daarna ben ik in mijn eentje naar Toronto (oost-Canada) gegaan en daar heb ik al andere Exchange studenten ontmoet. Vanuit Kingston heb ik ook bijna alle weekenden prachtige tripjes gemaakt: Niagara Falls, Québec City en een aantal nationale/provinciale parken. Er staan nog tripjes op de planning naar Ottawa, de hoofdstad en Montréal.

Ik raad oprecht iedereen aan om op Exchange te gaan. De internationale ervaring is onvergetelijk. Je maakt veel nieuwe vrienden en je ervaart ook hoe het is om in een ander land te wonen. Je maakt in een korte tijd zoveel dingen mee. Echt een geweldige ervaring!

reacties