Lustrum IV Gold Rush

Dit collegejaar viert Asset | Accounting & Finance haar twintigste verjaardag. In de lente van 2019 is dit uitgebreid gevierd door middel van verschillende feestelijke lustrumactiviteiten. Ik had de eer om als voorzitter van de lustrumcommissie het lustrum te organiseren in dit jubileumjaar. Tijdens het lustrum hebben we meerdere activiteiten en evenementen georganiseerd.

Onze eerste activiteit was het lustrumweekend naar Keulen. Vrijdagmiddag 12 april vertrokken we met de bus richting onze bestemming die bekend staat om de Dom. Tijdens de eerste activiteit, de crazy 88, werd de stad meteen verkend door de deelnemers. Na een lekker diner was het voor de alumni tijd om oude herinneringen op te halen samen met de actief leden door middel van een biercantus. Onder leiding van de cantusband werd het voor iedereen een groot feest.

De volgende dag begonnen we met raften op de Rijn. Het was voor april nog redelijk fris, maar dat mocht de pret zeker niet drukken! Toen we allemaal weer een beetje opgewarmd waren was het tijd om het Kölsche bier te ontdekken in enkele van de velen ‘Brauhäuser’. Deze sfeer zetten we vervolgens voort tijdens het diner in Brauhaus Em Kölsche Boor, waar we onder het genot van wat drankjes, geserveerd door een temparementvolle Italiaanse ober, ons klaar maakten voor de avond die komen zou. Na een korte stop in het hostel om ons op te frissen, vertrokken we naar de club Wiener Steffie, waar we ons verder verdiepten in de Duitse cultuur.

Het weekend was een voorbode op de feestelijke lustrumweek die op maandag 6 mei begon met de eerste informele dag. Tijdens een spetterende watersportactiviteit werd het uiterste gevraagd van de nog onontdekte talenten. Ware surfers en kneeboarders kwamen aan het licht tijdens deze activiteit. Na zo’n wateractiviteit had iedereen natuurlijk flinke trek, deze werd gestild tijdens een lekker diner bij Bolle. Naderhand hebben we nog een afsluitende borrel gehouden bij de Nachtwacht.

“Hierna werd de almanak gepresenteerd, een verzameling van herinneringen van de afgelopen vijf jaar waar we erg trots op zijn.”

De volgende dag, dinsdag 7 mei, vond de officiële opening van het vierde lustrum plaats. Ik had de eer om dagvoorzitter van de avond te zijn. Nadat ik wat meer had toegelicht over wat we als commissie inmiddels bereikt hadden en over wat de gedachte achter het thema ‘Gold Rush’ was, was het tijd voor de eerste spreker. Cees Martens beet het spits af door meer te vertellen over de fusie van Asset, waarna FST (Financiële Studievereniging Tilburg) door het leven ging als Asset | Accounting & Finance. Vervolgens was de beurt aan Lasse Blazejewski, de Independent Chairman van Asset dit collegejaar, hij lichtte de verhoudingen tussen de Asset departementen en Asset | Accounting & Finance toe. De laatste spreker was Stijn van de Laar, huidig Chairman van Asset | Accounting & Finance. Hij vertelde onder meer over de huidige status van onze vereniging en bedankte onze lustrumpartners WVDB Adviseurs Accountants en Kasparov: Intermediair in financials. Hierna werd de almanak gepresenteerd, een verzameling van herinneringen van de afgelopen vijf jaar waar we erg trots op zijn.

Woensdag 8 mei vond de tweede informele dag plaats. We verzamelden bij stadsbrouwerij 013, waar we een rondleiding kregen door de brouwerij en verdere uitleg over het brouwproces van bier kregen in de Stadsbrouwerijboot. Nadat iedereen wat meer kennis had vergaard over het geliefde drankje, hadden we een diner in de Heuvel Gallery. Na een goede bodem te hebben gelegd was het dan tijd voor de tweede biercantus van het lustrum. Ondanks de muzikale kwaliteiten van de cantusband, werd het onverhoopt alsnog een geweldige avond. Op donderdag had iedereen de gelegenheid om bij te komen middels een gezamenlijke lunch in het Esplanade gebouw.

Zaterdagochtend vroeg vertrokken we met een deel van de commissie op weg naar Baarlo. Tijd om Kasteel de Berckt klaar te maken voor aankomst van onze gasten. Na enkele uren bezig geweest te zijn met de goodies, de rode loper en alle versieringen, kon het inchecken beginnen. Na wat tijd voor het omkleden was iedereen welkom voor de openingsborrel, waarbij genoten kon worden van een oester. Na de openingsborrel hebben we in de kasteeltuin een groepsfoto gemaakt, waarna we ons naar de dinerzaal begaven. Hier kon onder het genot van een jazz duo van het diner genoten worden. Na afloop van het diner verplaatste de groep zich naar de feestzaal in de kapel. Bij aanvang kreeg iedereen een glas champagne van de champagnetoren, waarvan werd genoten tijdens het optreden van de band. Samen met het onbeperkte aanbod aan cocktails en alle andere dranken heeft de organisatie ervoor gezorgd dat het een spectaculair gala is geworden.

Als laatste wil ik graag mijn commissieleden en coördinator bedanken voor het succesvol organiseren van het vierde lustrum van Asset | Accounting & Finance. Daniek, Daphne, Janine, Linsey, Pieter, Sem, Thijs en Shaiana, het is ons gelukt!

reacties