Just Graduated: Lars Smits

door Lars Smits, Associate bij PwC Nederland

Mijn naam is Lars Smits, 25 jaar en geboren en getogen in Kaatsheuvel. In juli 2015 heb ik mijn Master Accountancy behaald en hierdoor kwam mijn studentenleven jammer genoeg ten einde.

Studentenleven
Mijn studentenleven begon in september 2009 aan de Universiteit van Tilburg met de Bachelor Bedrijfseconomie. Gedurende de eerste periode van mijn studie was ik een echte spoorstudent; na colleges snel naar huis, de universiteits bibliotheek zag ik niet van binnen en tentamens halen was makkelijk.

Dat veranderende na de Economic Business Weeks (EBT) van 2013. Hier kwam ik verschillende actief leden tegen van Asset|Accounting & Finance en werd ik vakkundig de Accounting Insight commissie 2013 ingepraat door Sander Verberne en later Kim Claassen. Ineens was ik actief lid van een studievereniging, die volgens mijn papa’s van de introductie bekend stonden als nerdjes, die je alleen nodig had voor samenvattingen. Niets bleek minder waar. Tijdens mijn eerste activiteit; een voetbaltoernooi met alle zusterverenigingen gevolgd door een biercantus was ik meteen verkocht.

Maar behalve de borrels organiseert A&F ook andere prachtige projecten zoals Accounting Insight 2013. Tijdens deze avond werden actuele accountancy onderwerpen besproken door uiteenlopende sprekers uit het bedrijfsleven en 200 studenten in het Koning Willem II Stadion. Een andere mooi project is de Studytour. Kort na Accounting Insight vertrokken we met 28 studenten op studiereis naar Hong Kong, Shenzen en Macau.

Bestuur Accounting & Finance
M’n studententijd werd nog een stukje mooier toen ik werd gevraagd voor het bestuur van A&F voor het collegejaar 2013-2014. Gedurende dit jaar waren we met z’n zessen verantwoordelijk voor het besturen van de vereniging. Tijdens deze periode ontmoet je veel nieuwe studenten, maar ook het bedrijfsleven is een belangrijk onderdeel van dit jaar. Naast de vele formele activiteiten waren er ook veel informele activiteiten en borrels die, nu ik dit schrijf nog steeds een glimlach op m’n gezicht toveren. Een voorbeeld hiervan is het derde Lustrum. Een club van ongeveer 10 actief leden zette een Lustrumjaar weg welke iedereen zich nog kan herinneren. De hoogtepunten van dit jaar waren toch wel de lustrumreis naar Brugge en het tweedaags gala. Het enige wat nog ontbrak was de olifant…

Master Accountancy
Na dit schitterende jaar was het weer back to business, de Master Accountancy. Maar tijdens de master was er ook genoeg tijd voor mooie dingen, zo ging de studiereis dit jaar naar Japan, organiseerde Wouter en ik de eerste skireis richting Flaine en mocht ik met Deloitte naar Milaan en PwC naar Barcelona. De business course is de ideale opstap naar je arbeidersleven. Ten eerste omdat het een fantastische week is en daarnaast ontmoet je veel nieuwe collega’s. Dit geeft je een goede start wanneer je begint met werken.

PwC of Deloitte?
Uiteindelijk heb ik voor PwC Amsterdam gekozen vanwege de mensen die er werken, het aantal klanten welke je hebt als accountant en het type klanten. Zo heb ik op dit moment 5 klanten variërend van beursfondsen tot aan een ziekenhuis. Ondertussen werk ik bijna een jaar voor PwC Amsterdam en dat bevalt me goed. Naast de lange dagen is er ook tijd voor buikpijn van het lachen en tranen over je wangen gedurende de dag. Ook zorgen de lange dagen in het voorjaar voor extra vrije dagen. Als ik nu uit het vliegtuigraam kijk boven Rusland en denk aan 6 weken backpacken in Azië krijg ik weer een glimlach op m’n gezicht.

Tam biết! (tot ziens in het Vietnamees volgens m’n lonely planet)

reacties