A&F Investments doorstaat de Brexit

door Gijs van de Wetering, Chairman A&F Investments

Het tweede kwartaal van 2016 zit erop, dus de leden van A&F Investments kunnen even op een welverdiende vakantie. Hier mogen ze zeker een extra cocktail bestellen, want er is een positief rendement behaald én de benchmark is overtroffen. Dit is een uitstekende prestatie, aangezien de onzekerheid rond de beruchte Brexit het niet gemakkelijk maakte.

De Brexit drukte namelijk flink zijn stempel op dit kwartaal. Met meerdere Britse aandelen in de portefeuille moesten er knopen worden doorgehakt. Uiteindelijk zijn er op het juiste moment winsten genomen op deze aandelen en is de aankoop van een aantrekkelijk Brits telecombedrijf uitgesteld. In het begin van het kwartaal werd ook de blootstelling aan de bankensector fors verlaagd. Samen met de stijgende olie- en goudprijs en een succesvolle pair-trade, zorgde dit voor een knap kwartaalresultaat.

Uiteraard zijn er weer nieuwe aandelen ontdekt, gepitcht en aangekocht. Team Risk Management adviseerde dat de diversificatie beter zou zijn wanneer een deel van de portefeuille geïnvesteerd zou worden in de non-cyclische consumenten sector. Hierna werd spoedig een Nederlandse supermarkt in de portefeuille opgenomen. Tevens tipte een oud-lid ons met een lijst interessante bedrijven, gevonden door zijn eigen screening, die wederom heeft bewezen succesvol te zijn. Dankzij deze manier van screenen hebben we kunnen beleggen in een innovatieve Amerikaanse fabrikant van MRI-scanners en een Duits uitzendbureau. De nieuwe leden lieten ook direct hun toegevoegde waarde zien met creatieve pitches en mooie vondsten.

Aan het eind van het kwartaal kregen we nog een zeer leerzaam gastcollege van onze partner IBS Capital Allies, waarin duidelijk naar voren kwam hoe een professionele belegger bedrijven analyseert en beslissingen maakt. Je kunt het artikel hier lezen. Iedereen wil graag de positieve trend voortzetten en in de komende tijd vormen verkiezingen, centrale banken en terrorisme weer mooie uitdagingen voor A&F Investments.

Interesse in A&F Investments? Neem contact met ons op via info@asset-accountingfinance.nl

reacties