In investing, it’s not about how much you make, but how much you don’t lose: a&f investments fourth quarter

In 2017 was de volatiliteit historisch laag, in 2018 is de volatiliteit wedergekeerd en sloten de markten door een slecht vierde kwartaal het jaar diep in de min af. A&F Investments hield nog steeds een grote cash-positie aan en deed het daarom relatief goed. Waar de westerse markten allemaal met een verlies van meer dan 10 procent eindigden, sloot A&F Investments het jaar af met een verlies van 5.79%.

De desillusie van Trump’s presidentschap was onder andere een oorzaak van de slechte prestaties. Waar de markten in 2017 gepaaid waren door de (aangekondigde) belastingenverlagingen in de US, in 2018 zwakte de groei af en zorgde de handelsoorlog voor een mineur. Als kers op de mislukte taart kreeg Trump zijn zin niet, toen het congres zijn plannen voor de muur tussen Amerika en Mexico niet goedkeurde. De overheid ging eind 2018 dicht en dit bleek het begin van de langste shutdown in de Amerikaanse geschiedenis.

Europa deed het niet beter. In Italië werd de begroting afgekeurd en het land kwam terecht in een recessie. De groei in heel Europa zwakte af. Ten slotte kwakkelde de Brexit zonder slagkracht door; het continent bereidt zich voor op een no deal-Brexit. Theresa May zit in een lastige positie met een verdeelde partij en onderhandelingen met de Europese Unie leverde voor haar niet op wat nodig was. Voor 29 maart moet een terugtrekkingsakkoord worden getekend, lukt dit niet, dan lopen de onzekerheden door tot 1 januari 2021.

“We blijven wel op onze hoede en wachten af wat er in Amerika en Verenigd Koningrijk gaat gebeuren.”

Als gevolg van deze gebeurtenissen hebben wij in het vierde kwartaal winst genomen op onze call-optie op Flow Traders. In ruil voor deze optie hebben wij een aantal Flow Traders aandelen gekocht, omdat wij positief zijn over de markt waarin zij opereren en omdat wij niet denken dat de volatiliteit al maximaal is geweest. Verder hebben wij aandelen Kion gekocht, om in te spelen op de grotere e-commerce markt, Kion automatiseert namelijk warenhuizen. Ten slotte hebben wij een positie in olie genomen, nadat olie ruim 40% in prijs zakte.

Nu de correctie achter de rug lijkt, bereidt A&F Investments zich voor op een normaal beursjaar en verminderen wij onze cash-positie. We blijven wel op onze hoede en wachten af wat er in Amerika en Verenigd Koningrijk gaat gebeuren. Verder kijken we terug op een succesvol gastcollege van IBS Capital en verheugen wij ons op het gastcollege van Blacktrace. Ook de borrel was erg geslaagd en de groep draait weer op volle toeren!

reacties