Een bestuursjaar bij Asset | Accounting & Finance – Shaiana Cripaul, Treasurer

Het einde van mijn bachelor naderde en ik moest gaan bedenken wat ik aankomend jaar zou gaan doen. Voor mijn gevoel was ik er nog niet klaar voor om aan een master te beginnen. Een tussenjaar leek mij een goed idee, maar hoe moest ik dat jaar invullen? Ik zat te denken aan reizen of ergens een bestuursjaar. Nadat ik gevraagd werd voor een bestuursjaar bij Asset | Accounting & Finance, was de keuze snel gemaakt.

In juli begon de overdrachtsperiode. Helaas had ik nog een herkansing in deze maand, maar doordat de overdrachtsperiode in de zomer langer is dan in de winter, was dit prima te doen. Een van de dingen die ik al snel leerde was dat Twinfield mijn beste vriend van mijn bestuursjaar zou gaan worden. Twinfield is een boekhoudprogramma waar wij mee werken. Als penningmeester ben ik natuurlijk verantwoordelijk voor alle geldzaken. Dit houdt in dat ik alle facturen inboek en betaal, en daarnaast ook alle facturen naar de bedrijven verstuur. Ook is het mijn taak om na de evenementen incasso’s te draaien om de deelnemersbijdrage te innen. Naast dat ik penningmeester ben van Asset | Accounting & Finance, ben ik ook de penningmeester van de Alumni Association Financials en de Financiële Associatie Nederland (FAN). De FAN is een stichting die bestaat uit vijf financiële studieverenigingen uit verschillende Nederlandse steden. Mijn taken zijn hier hetzelfde, alleen bij de FAN moet ik de belastingaangifte doen.

Elke bestuurder coördineert een paar commissies. De commissies die ik coördineer zijn de lustrum commissie, Investment Night commissie en de promotie commissie. Dit jaar viert Asset | Accounting & Finance haar 4e lustrum en aan mij de taak om samen met de commissie dit een daverend succes te laten worden. De commissie was vorig jaar februari al begonnen en mijn voorganger Iris was hier eerst de coördinator van. In de zomer werd ik de coördinator van deze commissie. In het begin was het lastig voor mij om deze commissie te coördineren aangezien de commissie al langere tijd met elkaar samenwerkte en veel beslissingen omtrent het lustrum al waren gemaakt. Desondanks moesten er nog wel veel beslissingen gemaakt worden. Vooral het verzinnen van de activiteiten en de decoraties, is wat de lustrum commissie leuk maakt. Daarnaast coördineer ik ook de Investment Night commissie. Deze commissie organiseert een symposium voor iedereen die affiniteit heeft met investeren en beleggen. Elk jaar is het weer een hele uitdaging om sprekers en partners te regelen voor dit evenement. Dat maakt het coördineren van deze commissie wel juist leuk en het geeft een hele kick wanneer we een partner of spreker binnen hebben. Verder coördineer ik nog de promotie commissie. Deze commissie is verantwoordelijk voor het bijhouden van de competitieladder, het organiseren van de eindsemester diners en de CSR activity. Het coördineren van de commissies is erg afwisselend. Elke commissie is weer anders en heeft daarom ook andere begeleiding nodig.

“In de afgelopen maanden heb ik veel geleerd, zoals het opstellen van balansen en winst en verlies rekeningen, samenwerken, kritisch zijn en heb ik mij vooral professioneel ontwikkeld.”

Als penningmeester zit je ook elke week bij de treasurers meeting van Asset. Hierin zitten alle penningmeesters van de Asset departementen. In deze meetings beslis je gezamenlijk over het geld van Asset. Hierin wordt bijvoorbeeld besloten of we nieuwe investeringen willen gaan doen. Zo is er vorig jaar een hele nieuwe website opgezet.

Zoals bekend staat bij een bestuursjaar, heb je natuurlijk ook veel avondactiviteiten. Voordat je het door hebt staan er zo drie avonden per week volgepland. Af en toe is dit natuurlijk vermoeiend, maar de activiteiten die je gaat doen zijn eigenlijk altijd leuk. Het weekend is voor mij dan ook een rustmoment waar ik weer helemaal bij kan komen.

Afgelopen maand hebben we de halfjaarlijkse algemene ledenvergadering gehad. Dit betekende ook dat drie bestuursleden plek moesten maken voor de nieuwe bestuursleden. Op dat moment is het een vreemd gevoel dat de helft van je bestuur gaat wisselen. Het voordeel van het halfjaarlijks wisselen vind ik dat er weer nieuwe frisse energie bij komt. Bij het schrijven van dit artikel besef ik me pas hoe snel de afgelopen maanden voorbij gevlogen zijn. Binnenkort openen de sollicitaties en dan zal snel mijn opvolger bekend worden. Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt gehad van mijn bestuursjaar. In de afgelopen maanden heb ik veel geleerd, zoals het opstellen van balansen en winst en verlies rekeningen, samenwerken, kritisch zijn en heb ik mij vooral professioneel ontwikkeld.

Mocht je na dit artikel meer willen weten over mijn bestuursjaar of twijfel je over een bestuursjaar, kom dan langs op kamer E107!

 

reacties