Een bestuursjaar bij Asset | Accounting & Finance – Luc van den Hurk, External Affairs

Voor mij viel het besef dat mijn studententijd op korte termijn zou eindigen, toen ik mijn contract voor een scriptiestage wilde gaan tekenen. Ik zou namelijk pas 22 jaar zijn op het moment dat ik zou afstuderen voor mijn Master Accountancy en vanaf dat moment zou ik mij volledig moeten gaan focussen op mijn postmaster. Mijn studententijd was net begonnen en leek zo alweer aan zijn einde te komen. Op dat moment kwam ook een bestuursjaar bij Asset | Accounting & Finance in zicht. Dit zou het perfecte moment zijn om mijn studententijd te kunnen rekken met een jaar en het zou tevens een geweldige ervaring opleveren. Dat was voor mij de reden waarom ik heb gekozen om een bestuursjaar te doen bij Asset | Accounting & Finance.

Eenmaal begonnen, is het pas echt duidelijk geworden wat een bestuursjaar inhoudt. Dit is erg functie specifiek, maar voor mijn functie als External Affairs houdt dit in dat ik onder andere verantwoordelijk ben voor meer dan 70 bedrijfscontacten samen met de andere External Affairs; het organiseren van verschillende recruitment evenementen en daarnaast ben ik coördinator van meerdere commissies. Naar mijn mening maakt de afwisseling van taken een bestuursjaar zo mooi!

De belangrijkste taak als External Affairs is het onderhouden van bestaande partners en daarnaast ook om in contact te komen met nieuwe potentiele partners. Onze vele partners vormen de kracht van onze vereniging en het is een interessante uitdaging om dit goed te onderhouden. Je gaat naar veel bedrijfsgesprekken en hier leer je om zakelijk contact te leggen en om op een zakelijke manier dit contact te onderhouden. Je maakt duidelijk aan de partners wat wij hen te bieden hebben en wanneer bedrijven besluiten om met jouw vereniging in zee te gaan, geeft dat een ontzettend mooi gevoel!

Je krijgt zelf veel meer verantwoordelijkheden. Daarnaast leer je om zakelijk contact te leggen en kritisch naar het werk te kijken.

Ook heb je als External Affairs wekelijks een Acquisiton Meeting (AM), samen met de andere External Affairs van Asset. Het doel van dit orgaan is het afstemmen van de acquisitie tussen de zeven verschillende departementen. De Acquisition Meeting kan over alle acquisitie gerelateerde onderwerpen beslissen die alle departementen aangaan. Aangezien elk departement haar eigen belang heeft, kan dit interessante kwesties opleveren waarover elk departement in discussie met elkaar moet gaan. De manier waarop wij Asset | Accounting & Finance representeren is cruciaal, want zo maken wij de samenwerking tussen departementen zo prettig mogelijk.

Naast het beheren van onze partners en het vertegenwoordigen van Asset | Accounting & Finance tijdens AM ben ik ook verantwoordelijk voor het opzetten van evenementen. Zo ben ik verantwoordelijk geweest voor de FinanceDay, waar ik een aantal maanden naartoe heb gewerkt. Ik was hoofdverantwoordelijke, maar alle belangrijke keuzes maakten wij samen met heel het bestuur. Welke bedrijven nodig je uit? Op welke locatie laat je het evenement plaatsvinden? Ik maak hier de overzichten van en dan maken we de beslissing gezamenlijk.

Buiten het zelf organiseren van evenementen, draag ik ook de verantwoordelijkheid voor de evenementen die mijn commissies organiseren. Ik coördineer de Accounting Expedition commissie, de Activiteiten commissie en sinds enkele weken nu ook de Accountancy Cycle commissie. Als coördinator is het niet de bedoeling dat je zelf de taken van de commissie uitvoert, maar juist overziet dat de commissie dit op juiste wijze doet. Daarnaast help je hen waar nodig.

Het zojuist genoemde is wat een bestuursjaar zo’n unieke ervaring geeft. Je krijgt zelf veel meer verantwoordelijkheden. Daarnaast leer je om zakelijk contact te leggen en kritisch naar het werk te kijken. Hierdoor heb ik mij op persoonlijk vlak sterk ontwikkeld.

Op dit moment heb ik nog een klein half jaar te gaan, maar ik kan nu al terugkijken naar momenten waarop ik trots op mezelf mag zijn, maar ook naar tegenvallende, maar leerzame momenten. Al deze momenten bij elkaar, maken het bestuursjaar wat het is: alleen maar leuke en leerzame momenten met je mede bestuursleden. Ik heb dan ook geen moment spijt gehad van mijn keuze om een bestuursjaar te gaan doen bij Asset | Accounting & Finance.

Mocht je na dit artikel meer willen weten over mijn bestuursjaar, kom dan langs op kamer E1.07 en stel je vragen tijdens een kopje koffie!

reacties