FinanceDay: The Start Of Your Future Career

Op dinsdag 26 februari was het dan eindelijk daar: de start van de FinanceDay 2019. Tijdens deze dag kwamen zes vooraanstaande Finance bedrijven naar Tilburg. Zo gingen gemotiveerde studenten aan de slag met de uitdagende cases van de bedrijven.

Dit is alweer de vijfde editie van de FinanceDay. Dit mooie evenement is het ideale moment voor studenten om hun toekomstige werkgever te leren kennen. Door middel van twee case sessies op niveau en een 3-gangen lunch kregen studenten de kans om vijf van de zes deelnemende bedrijven beter te leren kennen. De volgende bedrijven deden mee aan de afgelopen editie: Deloitte, Duff & Phelps, Finance Ideas, Kempen, PGGM en TriFinance. De ideale bedrijven voor een diverse mix in de FinanceDay.

De dag begon al vroeg met de voorbereidingen en rond half 10 kwamen de eerste studenten binnen. Na het openingswoord en een kopje koffie konden de studenten beginnen met de eerste case. In groepen gingen studenten aan de slag bij het eerste bedrijf. Het is dan ook mooi om te zien dat de studenten hun kennis, opgedaan tijdens de studie, toepassen bij het maken van de case. Na hard te hebben gewerkt was het tijd voor de lunch. Met een roulerende luxe 3 gangen lunch konden de studenten 3 andere bedrijven op een informele manier beter leren kennen.

Met nieuwe energie konden de studenten aan de slag met de tweede case sessie bij het laatste bedrijf. Zo moest er een bedrijf gewaardeerd worden of naar de beste investering gezocht worden. Na een hele dag bezig te zijn geweest, werden rond 17.00 de laatste loodjes gelegd. Om de dag ontspannen af te sluiten was er een borrel waar iedereen nog wat tijd had om te netwerken.

“Het is dan ook mooi om te zien dat de studenten hun kennis, opgedaan tijdens de studie, toepassen bij het maken van de case.”

Als bestuurslid bij Asset | Accounting & Finance ben ik verantwoordelijk geweest voor de organisatie en een goed verloop van de FinanceDay. Als eerste heb je veel contact met alle deelnemende bedrijven, waarbij het cruciaal is dat alle bedrijven goed op de hoogte zijn wanneer er wat van hun verwacht wordt. Dit doe je door bijvoorbeeld met elk bedrijf de dag te doorlopen. Naast het onderhouden van het contact met bedrijven is het belangrijk dat er een geschikte locatie is voor het evenement. Ten opzichte van voorgaande jaren wilden we het deze keer in Tilburg houden. Zo moest er opzoek worden gegaan naar een mooie locatie hier in Tilburg en ons oog viel al snel op de Philharmonie.

Toen de bedrijven en de locatie rond waren kon de promotie beginnen, want de FinanceDay kon natuurlijk niet plaatsvinden zonder de studenten. Na een intensieve promotie periode met flyers, posters en social media zaten de inschrijvingen vol. Samen met 45 studenten, zes bedrijven en een prachtige locatie was de FinanceDay helemaal rond!

Echter, om de FinanceDay 2019 helemaal af te sluiten moet het evenement nog geëvalueerd worden. Dit wordt gedaan aan de hand van de ontvangen feedback van de studenten en bedrijven, om zo het evenement te verbeteren en volgend jaar weer een succesvolle editie neer te zetten. Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde FinanceDay. Daarbij wil ik alle deelnemende bedrijven hartelijk bedanken voor hun input en het verzorgen van een uitdagende case voor de studenten. Tot slot wil ik de deelnemers bedanken voor hun geweldige inzet!

reacties