Een bestuursjaar bij Asset | Accounting & Finance – Steyn van Poppel, External Affairs

Toen ik een jaar geleden aan de master Accountancy begon, had ik je niet kunnen vertellen dat ik deze zou onderbreken voor een bestuursjaar bij Asset | Accounting & Finance. Maar na een korte periode van twijfel heb ik toch besloten om me een jaar in te zetten voor deze prachtige vereniging. Na een paar weken van overdracht was mijn tijd gekomen, en ik kon me officieel External Affairs noemen.

Tijdens het commissiewerk wat ik vervulde voor Accounting Insight 2018, kwam ik in aanraking met een bestuursjaar bij Asset | Accounting & Finance (ook wel A&F genoemd). Waar ik een paar uur per week op de kamers doorbracht, zag ik dat het toenmalige bestuur er fulltime zat om ‘te besturen’. Zonder dat ik precies wist waar ik aan begon was het, na een vlotte overdracht van mijn voorganger Femke de Boer, mijn taak om een van de zes rollen in het bestuur van A&F te vervullen.

“Daarnaast zag ik dat een functie in het bestuur bijdraagt aan de ontwikkeling van je soft skills en het je helpt om een goed netwerk op te bouwen.”

Er waren voor mij verschillende redenen om voor een bestuursjaar te kiezen. Doordat ik vlot door de bachelor heen ben gegaan, zou ik wel erg vroeg op de arbeidsmarkt komen te staan. Daardoor beschouwde ik een bestuursjaar als een nuttige manier om een jaar studievertraging op te lopen. Daarnaast zag ik dat een functie in het bestuur bijdraagt aan de ontwikkeling van je soft skills en het je helpt om een goed netwerk op te bouwen. Omdat je je als External Affairs vooral bezighoudt met bedrijfscontact, geeft dit de mogelijkheid om in contact te komen met een breed scala aan bedrijven. Daarnaast coördineer je verschillende commissies. Dit houdt in dat je de commissie stuurt waar dat nodig is en samen met de voorzitter van de commissie leidinggeeft. Hierdoor ontwikkel je leiderschapsvaardigheden die je tijdens het studeren niet opdoet. Daar pluk je later de vruchten nog van!

Met het Financial Business Dinner net achter de rug, waar ik als coördinator aan heb bijgedragen, kan ik al terugkijken op een geslaagd evenement. Het was goed om te zien dat de commissie zich volledig heeft ingezet om het Financial Business Dinner tot een succes te brengen. Ondanks een goede voorbereiding en inzet, was er iets kleins dat misging. We waren namelijk vergeten om een goodie mee te nemen, die na afloop van het evenement uitgedeeld zou worden aan de deelnemers. Om deze toch uit te kunnen delen, zijn Louk en ik tijdens het dessert nog naar de kamers gereden. Toen we door de regen met de goodies terugliepen naar het restaurant, zijn we slechts door een enkeling opgemerkt. Dat deze aan tafel in de lach schoot toen hij ons in het duister voorbij zag lopen, moet ongetwijfeld een aparte indruk hebben gemaakt op zijn gesprekspartners. Naast het Financial Business Dinner, coördineer ik de Finance Expedition samen met een collega van Asset | Econometrics. Om ook dit evenement te laten slagen, zijn we druk in de weer met de voorbereidingen.

Als winterexterne ben ik verantwoordelijk voor de social media kanalen van de vereniging. Daarnaast onderhoud ik samen met de zomerexterne het bedrijfscontact en zorgen we voor de acquisitie van nieuwe partners. Zo leer je veel bedrijven en de mensen die er werken kennen. Iets wat later nog van pas kan komen bij het kiezen van je carrière. Van nature vind ik het leuk om uitgedaagd te worden. Zo zag ik dan ook de acquisitie van nieuwe partners. Wanneer dat uiteindelijk leidt tot een waardevolle nieuwe samenwerking, dan geeft dat mij energie en haal ik er voldoening uit. Echter zijn er altijd tegenslagen in een bestuursjaar. Deze tegenslagen leren je te ervaren dat je niet alles in de hand hebt en dat je creatief moet zijn in het vinden van oplossingen.

“Het beste kan je gewoon de stap wagen en er een unieke ervaring opdoen.”

Nu ik op de afgelopen maanden terugkijk, kan ik met volle overtuiging zeggen dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Het is lastig om alles op papier te zetten wat ik heb ervaren. Het is lastig om er een absoluut hoogte- of dieptepunt uit te halen. Het beste kan je gewoon de stap wagen en een unieke ervaring opdoen. Daarom kan ik iedereen een bestuursjaar bij Accounting & Finance aanraden.

Mocht je na dit artikel meer willen weten over mijn bestuursjaar, kom dan langs op kamer E1.07 en stel je vragen tijdens een kopje koffie! Ook kun je via deze link meer te weten komen over de specifieke functieverdeling binnen het bestuur.

reacties