Een bestuursjaar bij Asset | Accounting & Finance – Daniek Veldhuis, Secretaris

Aan het begin van het eerste semester had ik mijn plan opgesteld. Ik zou de Master Accountancy in twee jaar voltooien en daarnaast een meeloopstage en scriptiestage doen. Toch kwam ik aan het twijfelen toen ik zag dat er weer nieuwe mensen werden gezocht voor het bestuur van Asset | Accounting & Finance. Na wikken en wegen had ik toch besloten mijn plan te veranderen en te gaan voor een bestuursjaar.

Binnen het bestuur heb ik de functie Secretaris. De Secretaris is verantwoordelijk voor het notuleren bij vergaderingen, zoals de bestuursvergadering en de algemene ledenvergadering, en de in- en uitgaande communicatie van de vereniging. Deze taak neemt een klein deel van mijn werkzaamheden in beslag, er is dus voldoende tijd voor andere taken. Vooral die afwisseling maakt deze functie zo leuk. Elke week ziet er anders uit, voor mij. Op deze manier krijg je van alle facetten van de vereniging iets te zien. Zo ben ik ook naar meerdere partnergesprekken mee geweest, maar ben ik ook Vice-Penningmeester en ben ik dus aanwezig bij de vergaderingen van de kascontrolecommissie. De bestuursfunctie van secretaris heeft mij geleerd kritisch te zijn op verschillende aspecten, snel te kunnen switchen van het een naar het ander, maar ook zeker om te blijven multitasken.

“Vooral die afwisseling maakt deze functie zo leuk. Elke week ziet er anders uit, voor mij.”

Naast het bijstaan van mijn andere bestuursleden, ben ik ook de coördinator van verschillende commissies, namelijk de StudyTour commissie, de Faces Online commissie en de Accountancy Cycle commissie. Voor het eerst hebben we dit jaar een sponsor voor de StudyTour. Aan het begin van het jaar kwamen wij met dit idee, maar men zette vraagtekens bij het feit of dit wel zou lukken. Het was dan ook aan mij om het tegendeel te bewijzen. Door een goede samenwerking tussen de commissie en het bestuur is het ons gelukt en daar ben ik erg trots op. Daarnaast heb ik dit jaar samen met de Accountancy Cycle commissie een compleet nieuw evenement opgezet. Dit vond ik persoonlijk erg leuk om te doen, aangezien je het zelf vanaf nul kon opbouwen tot iets moois.

Doordat je zo hecht samenwerkt met de commissies, creëert dat een band dat zich ook vertaald in leuke activiteiten naast het commissiewerk. Asset | Accounting & Finance organiseert meerdere informele activiteiten gedurende het jaar. Ikzelf heb in het begin van mijn bestuursjaar ook nog een aantal van deze mogen organiseren. Ik zat namelijk in de lustrumcommissie en specifiek in de taskforce voor het lustrumweekend. Om dit te organiseren naast de full-time werkweek die je hebt als bestuurder was soms pittig, maar ik ben echt supertrots als ik terugkijk op wat we hebben neergezet. Met meer dan 70 activum alumni en actief leden hebben we een geweldige tijd in Keulen gehad.

Naast deze mooie gebeurtenissen in een bestuursjaar, gaan er natuurlijk ook soms dingen niet naar wens. Niemand kan het gehele jaar alles perfect doen en iedereen zal dan ook fouten maken. Zo heb ik zelf een keer een bestand in het verkeerde format aangeleverd, waardoor er 100 constitutiekaarten door de shredder konden, of heb ik een keer een artikel gepubliceerd met een duidelijke spelfout in de titel. Dit lijken misschien op het eerste gezicht kleine dingen, maar ook deze kleine aspecten dragen bij aan het professionele imago dat wij graag willen uitstralen met onze vereniging. Door deze gemaakte fouten leer je en blijf je ook kritisch op jezelf.

“Het zal een van de leukste jaren zijn die je hebt in je studentenleven met veel gezelligheid”

Al met al zou ik een bestuursjaar zeker aanraden bij iedereen. Het zal een van de leukste jaren zijn die je hebt in je studentenleven met veel gezelligheid en veel nieuwe contacten, maar het zal ook een jaar zijn waarin je jezelf in een razend tempo ontwikkelt, veel leert en nieuwe ervaringen opdoet. Ik ben erg blij dat ik toentertijd de beslissing heb genomen om van mijn originele plan af te wijken en te kiezen voor een bestuursjaar en kijk dus ook zeker niet met spijt op dat besluit terug.

Mocht je na dit artikel meer willen weten over mijn bestuursjaar, kom dan langs op kamer E1.07 en stel je vragen tijdens een kopje koffie! Ook kun je via deze link meer te weten komen over de specifieke functieverdeling binnen het bestuur.

 

reacties