Een bestuursjaar als Vice-Chairman van Asset | Accounting & Finance – Jonas van Voorst

For the English version, click here.

Wie ben ik?

Ik ben Jonas van Voorst, 21 jaar oud en kom uit het mooie Den Bosch. Sinds februari 2020 ben ik op kamers gaan wonen en dit bevalt mij erg goed. Ik zit nu in het derde jaar van de bachelor International Business Administration, en volg een aantal vakken ter voorbereiding van de MSc. Economics. Voor mijn bestuursjaar was ik ervan overtuigd om de Accountancy master te volgen, maar sinds ik ben begonnen, ben ik meer aan het oriënteren en heb ik een sterke interesse in Economics gekregen. Verder ben ik begonnen binnen A&F met de Activities Committee een jaar geleden, ik had het erg naar mijn zin en heb daarom besloten om een bestuursjaar te gaan doen. 

Mijn keuze om een bestuursjaar te gaan doen.

De keuze voor een bestuursjaar was eigenlijk vrij snel gemaakt. Ik was nog niet erg overtuigd van mijn keuze om een master te gaan doen, en door corona was mijn studentenleven een tijd op pauze gezet, dus wilde ik deze gaan verlengen. Toen Joep mij belde of ik interesse had om te solliciteren, bedacht ik mij dat dit een goede kans was om te ontdekken waar mijn interesses lagen, en om zo mijn studententijd te verlengen.

Verder merkte ik dat ik in mijn studie erg chaotisch was. Een bestuursjaar heeft ervoor gezorgd dat ik een vast ritme heb, en ook veel geordender te werk ga. Zo heb ik een agenda waar ik mijn afspraken in zet, en een schrift waar ik mijn taken bijhoud. Onder meer zijn dit belangrijke soft skills die je ontwikkelt tijdens je bestuursjaar. 

Ook wilde ik mijzelf ontwikkelen op sociaal gebied, hiervoor ging ik ook bij A&F. Als bestuurder werk ik elke dag met 6 mensen samen, en spreek je binnen A&F en Asset erg veel mensen, dus leer je omgaan met veel verschillende typen mensen. Daarnaast was mijn CV erg leeg, en vond ik een bestuursjaar een erg goede manier om daar verandering in te brengen.

Uiteraard doe ik het ook voor mijn plezier, naast de taken die ik heb, doe ik regelmatig leuke dingen met mijn bestuur op de kamers of bij iemand thuis, hierdoor heb ik een goede band die na mijn bestuursjaar nog zal blijven. Ook ben ik bij bijna elk feest aanwezig, en heb ik regelmatig borrels met andere besturen, waardoor ik ook al veel vrienden heb gemaakt!

Wat een Vice-Chairman de hele dag doet

De takenlijst van een Vice-Chairman is erg vaag, en daarom krijg ik van vrienden vaak de vraag of ik wel iets doe de hele dag naast uitbrakken en een potje Mario Kart. Als Vice-Chairman ben ik voor verschillende dingen verantwoordelijk. Aangezien ik bijna de hele dag op de kamers zit, heb ik een goed gevoel wat er allemaal speelt, en hier heb ik het af en toe over met de voorzitter, Luc. Ook neem ik de taken van de voorzitter over wanneer hij er niet is. 

Ook heb ik mijn eigen taken nog. Zo ben ik verantwoordelijk voor het interne beleid van A&F. Denk hierbij aan het vullen van de commissies, de informele promotie en ben ik ook verantwoordelijk voor de actieve en passieve leden. Ik regel de study support in de vorm van guidelines, CoEE en verschillende trainingen. Verder organiseer ik de introductieactiviteiten voor de master Accountancy en Finance, bestuurstrainingen, de Citytrip Replacement Activity en de Audit Activity samen met onze secretaris Lars van Maris. Ten slotte zorg ik binnen A&F ook dat de website up-to-date is. Denk hierbij aan evenementen, nieuws, partnerpagina’s. Dit is weer een andere kant dan het informele karakter dus dat vind ik een erg leuke afwisseling.

Binnen Asset Tilburg heb ik ook genoeg taken. Ik zit in vier Asset organen: de Public Relations meeting, de Webmaster meeting, het BE-cluster en de Study Support meeting. De Public Relations meeting is een wekelijkse meeting met de Vice-Chairmans van elk departement. Samen organiseren wij onder andere alle informele activiteiten vanuit Asset Tilburg. Denk hierbij aan de Kick-Off party of de Pre-Carnaval party. Ook zijn wij verantwoordelijk voor de meeste promotie voor Asset Tilburg. Zelf ben ik verantwoordelijk voor het budget van de promotie en activiteiten. Verder zit ik ook bij de Webmaster meeting met elk bestuurslid van Asset die de website beheerd van zijn/haar eigen departement. Samen beheren wij ook de website van Asset Tilburg, ook zijn wij bezig met het opnieuw designen van de site. Ook sluit ik elke donderdag aan bij het BE-cluster, samen met S&L, SBIT en Marketing zijn wij verantwoordelijk voor de commissies en activiteiten voor eerste- en tweedejaars Bedrijfseconomie studenten.

Ik coördineer twee commissies: de Date Dinner Committee en de Accounting Insight Committee. Vanaf volgend jaar gaat de Vice-Chairman ook de Citytrip Committee coördineren, maar die gaat dit jaar helaas niet door.

Wat is het leukste aan de functie van Vice-Chairman?

Ik vind verschillende aspecten van de functie Vice-Chairman erg leuk. Toen ik solliciteerde, wist ik dat Vice-Chairman mij verreweg het meest aansprak van de functies. Ik zag regelmatig wat mijn voorganger, Joep, uitvoerde en dit enthousiasmeerde mij. Het leukste vind ik dat je door de gesprekjes met actief leden je een beeld krijgt bij ieder lid, en voor de actief leden ben je ook een aanspreekpunt, dus word je op activiteiten snel aangesproken en leer je snel iedereen kennen. Dit contact is niet alleen erg leuk, maar ook leerzaam doordat je met verschillende soorten mensen leert omgaan

Raad ik een bestuursjaar aan?

Ik zou een bestuursjaar zeker aanraden! Het is een grote overweging, dus wees niet bang om met een huidig bestuurder te praten. Dit kan erg helpen als je ergens tegen aan loopt of als je een nieuw inzicht wilt. Uiteindelijk is een bestuursjaar een investering in jezelf, waar je nog lang profijt van gaat hebben door jouw ontwikkeling en de connecties, en verder ga je hier met heel veel plezier op kan terugkijken!

reacties