Een bestuursjaar als Secretary van Asset | Accounting & Finance – Renate de Vries

For the English version, click here

Als secretary ben ik onder andere verantwoordelijk voor het notuleren van vergaderingen, de in- en uitgaande communicatie van de vereniging en de jaarplanning. Daarnaast heb ik de Audit Activity georganiseerd en coördineer ik de commissies Accounting Insight en Faces Online. In dit artikel vertel ik hoe ik mijn jaar als secretary van Asset | Accounting & Finance tot nu toe heb ervaren, welke uitdagingen ik nog zie voor mijn laatste maanden en waarom ik vorig jaar de beslissing heb gemaakt om een bestuursjaar te doen! 

Wie ben ik? 

Ik ben Renate de Vries en ik ben 21 jaar oud. Ik ben geboren in Hoek van Holland en na het behalen van mijn VWO diploma verhuisd naar Tilburg. Ik wilde graag op kamers wonen en koos daarom voor een studie wat verder weg. Naast mijn bestuursjaar bij Asset, ben ik de treasurer van mijn dispuut Keiretsu en als ik een keer tijd over heb, ben ik dus bij Keiretsu of op Vidar te vinden. 

Mijn keuze voor Asset | Accounting & Finance

In mijn eerste jaar van mijn Bachelor Bedrijfseconomie ben ik actief geworden bij Vidar. Dit beviel me erg goed, maar ik wilde me graag verder oriënteren binnen mijn opleiding. In de TOP-Week kwam ik in aanraking met Asset | Accounting & Finance, waar ik toen ben gestart als secretary van de Activities Committee. Ik vond de sfeer binnen A&F meteen heel leuk en had het gevoel mijn plek gevonden te hebben. 

De reden dat ik uiteindelijk besloot om mezelf een jaar in te zetten als secretary

Toen ik startte aan mijn studie, had ik mijn plan al helemaal klaar liggen; ik wilde in drie jaar mijn bachelor afronden en daarna een master doen. Ik had al een jaar vertraging opgelopen, dus ik vond het tijd voor wat gas. Toen corona vorig jaar maart opdook en onze levens allemaal compleet veranderde, begon ik hier toch aan te twijfelen. Ik wilde misschien toch wel een jaar langer studereren, maar ik wist nog niet hoe ik hieraan invulling wilde geven. Een bestuursjaar was zeker niet het eerste dat in mij opkwam, maar na enkele gesprekken met (oud-)bestuurders werd ik steeds enthousiaster. Uiteindelijk besloot ik dat ik deze uitdaging aan wilde gaan en ik heb hier geen seconde spijt van gehad! 

“Wat doe je als secretary in het bestuur en waarom ben je altijd zo druk”?

Dit is een vraag die ik vaak hoor en dan met name van mijn vrienden. Ik moet bekennen dat ik best lastig vind om deze vraag te beantwoorden. Ik heb veel verschillende taken en eigenlijk is geen één week hetzelfde. Natuurlijk heb ik wel enkele vaste taken, zoals het notuleren van de bestuursvergadering iedere maandagochtend, het plaatsen van een artikel op Faces Online en de wekelijkse meetings met de commissies die ik coördineer, maar de rest van mijn week wordt met name ingedeeld door kleinere taken. Verder zitten wij gelukkig niet alleen de hele dag op kantoor van 10.00u tot 17.00u, maar doen we ook met z’n 6en vele leuke dingen, zoals onze activiteiten met de leden, daten met andere departementen of gewoon gezellig lunchen.  

“Wat voor ‘kleinere’ taken heb je dan zoal?”

Iets wat ik ook vaak hoor is dat een secretary alleen maar de hele dag typt. Dit is zeker niet het geval. Ik ben verantwoordelijk voor alle mailings die vanuit A&F verzonden worden. Dit zijn de maandelijkse mailings, maar ook mailings voor bedrijven. Hier komt veel meer bij kijken en met name creativiteit om de mail er netjes, verzorgd, maar ook aantrekkelijk uit te laten zien voor studenten. 

Daarnaast is niet alleen Myron binnen ons bestuur veel bezig met Indesign, maar maak ik voor Accounting Insight samen met Odile, commissielid van Accounting Insight, veel promotie. Hier ben ik op dit moment redelijk veel tijd aan kwijt, maar veel frustraties verder, heb ik het Indesign denk onder de knie! Accounting Insight komt ook steeds dichterbij, waardoor wij veel meetings hebben en ik hier iedere week wel een aantal uur aan kwijt ben. 

“Ik had dit voor geen goud willen missen en ik heb absoluut geen spijt van mijn keuze.”

Naast Accounting Insight ben ik ook de coördinator van Faces Online. Iedere woensdag zet ik het artikel klaar en plaats ik het op de website. Hierna maak ik nog een Facebook en LinkedIn post met de aankondiging dat het artikel online staat om ervoor te zorgen dat het zoveel mogelijk wordt gelezen. Aan het begin van mijn bestuursjaar was ik hier vaak de hele woensdag mee bezig, maar inmiddels kost het veel minder tijd. 

Ook het organiseren van een actief leden lunch behoort af en toe tot mijn takenpakket. Ik schrijf de Member of the Month stukjes en ik help natuurlijk mijn mede bestuursleden indien dit nodig is. 

Dit is mijn kleine greep uit de taken die ik heb, maar dat ik me nooit hoef te vervelen, dat is een ding dat zeker is. 

“Welke momenten zal je nooit vergeten uit je bestuursjaar?”

Het eerste moment dat ik nooit zal vergeten is het moment waarop ik te zien kreeg met welke twee andere bestuursleden ik een jaar lang zou samenwerken. Dit noemen wij ook wel je lichting. Ik ben samen met Myron en Joep gestart, waardoor ik een hele goede band met hen heb opgebouwd. Op het moment van schrijven van dit artikel zijn wij met zijn drieën druk bezig met het organiseren van het besturenweekend, een van de andere hoogtepunten uit mijn bestuursjaar. Je gaat met zijn 9en op overdrachtsweekend om de nieuwe lichting beter te leren kennen. 

Verder zal ik het actief leden weekend nooit meer vergeten. Ik zat vorig half jaar ook nog in de activiteitencommissie, dus ik had de eer om dit weekend samen met mijn commissie neer te zetten. Wij hadden veel tegenslagen en net als bij iedere activiteit in die periode, moesten wij drie verschillende plannen uitwerken, maar ondanks alle corona regels, denk ik dat wij altijd voor de volle 100% ergens voor gingen en het beste eruit wilde halen. Dit deden wij niet alleen als commissie, maar ook als bestuur bij ieder evenement. 

Wat heb ik geleerd tijdens mijn bestuursjaar?

Het afgelopen jaar heb ik me op verschillende vlakken ontwikkeld. Met name als persoon ben ik erg gegroeid. Ik heb leren omgaan met deadlines, maar ook om prioriteiten te stellen. Zoals ik eerder al schreef, ben ik naast mijn bestuursjaar ook nog actief bij Keiretsu. Dit was echt niet altijd even gemakkelijk te combineren. Ik moest keuzes maken, omdat ik niet bij alles aanwezig kon zijn. In het begin vond ik dit enorm lastig, maar uiteindelijk heb ik hier een weg in weten te vinden. 

Daarnaast heb ik ook veel geleerd op professioneel vlak. Ik heb veel verantwoordelijkheden gekregen, een kans die ik niet nog snel zal krijgen. Verder heb ik kennis mogen maken met verschillende programma’s, zoals WordPress, MailChimp en Pimcore, waar ik wellicht in de toekomst nog iets mee kan. 

Waar kijk ik nog naar uit?

Ik kijk heel erg uit naar Accounting Insight. Ondanks enkele tegenslagen heb ik enorm veel zin in dit evenement en weet ik zeker dat ik samen met de commissie een hele gave editie hiervan gaan neerzetten. De laatste weken zullen zeker nog erg hectisch en spannend worden, maar ook nog heel erg leerzaam. Daarnaast zijn wij een inmiddels bijna een jaar bezig met het organiseren, waardoor het toch wel echt een klein beetje mijn kindje is geworden. 

Na mijn bestuursjaar ga ik starten als werkstudent bij FIT. Ik ben dankzij mijn bestuursjaar in contact gekomen met dit bedrijf en ik heel ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging. Ook heb ik heb weer enorm veel zin om te studeren en mijn studie voort te zetten. 

Raad je een bestuursjaar aan?

Hier hoef ik geen twee keer over na te denken: het antwoord is sowieso ja. Naast dat ik veel nieuwe mensen heb leren kennen, mezelf heb ontwikkeld, contacten heb gelegd met bedrijven, heb ik ook gewoon een ontzettend leuk jaar gehad. Ik had dit voor geen goud willen missen en ik heb absoluut geen spijt van mijn keuze. 

Al met al is dit voor mij een periode uit mijn studentenleven die de fotoboeken ingaat en eentje die ik nooit meer zal vergeten. Ook mijn medebestuurders, Richard, Ella, Simo, Myron, Joep, Nina, Lotte Schipperheijn en Lotte de Jager zal ik hopelijk nog lang spreken. 

Mocht je na dit artikel meer willen weten over een bestuursjaar als secretary bij Asset | Accounting & Finance, neem dan gerust contact met mij op via LinkedIn of app mij voor een gesprekje onder het genot van een kopje koffie. 

reacties