dPT Wiskunde: Uitgerekend de beste!

In deze editie van Student Entrepreneur spreken we met dPT Wiskunde. Het interview is gemaakt in samenwerking met Starterslift Tilburg, het centrum van Tilburg University voor ondernemende studenten met groot talent en ambitie.

Kan je in het kort beschrijven wat het bedrijf inhoudt en wat het probeert te bereiken?

Voor steeds meer leerlingen is een zorgeloze middelbareschooltijd niet meer vanzelfsprekend. De veelal goedbedoelde druk vanuit onder anderen ouders, docenten en afdelingsleiders neemt aanzienlijk toe. Bovendien krijgt wiskunde een steeds belangrijkere rol in onze maatschappij waardoor de lat op de middelbare school al hoger komt te liggen. Met dPT Tilburg doen wij er alles aan om onze leerlingen hier op het gebied van wiskunde zo goed mogelijk in te ondersteunen door het inzetten van de juiste materialen, het verzorgen van op maat gemaakte begeleidingen en het koppelen van iedere leerling aan de meest geschikte Personal Trainer.

Wanneer kwam je op het idee om een eigen bedrijf te starten?

Het idee is ontstaan uit ontevredenheid over andere bijlesbedrijven, die zich naar mijn idee vooral als uitzendbureaus gedragen. Bovendien ben ik het belang van wiskunde tijdens mijn studie econometrie alleen nog maar meer gaan inzien. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik al redelijk snel rondliep met het idee dat ik het anders en vooral ook beter wilde aanpakken. Het toeval wilde dat ik via Asset terecht kwam bij twee econometristen uit Amsterdam die kort daarvoor met dezelfde intenties wiskundebijles waren gaan geven en bovendien graag uit wilden breiden naar Tilburg. Onze visies kwamen dusdanig overeen dat wij al snel konden besluiten samen verder te gaan. Na enige tijd onder hetzelfde bedrijf als Amsterdam gevestigd te zijn, kwamen we erachter dat deze twee locaties dermate van elkaar verschillen, dat met zijn drieën een apart bedrijf oprichten de enige juiste keuze bleek. Op deze manier kunnen we alle onze keuzes precies zo maken dat die de leerlingen in Tilburg het meest vooruit helpen.

“De belangrijkste vaardigheid blijft in mijn ogen het vermogen om altijd oplossingsgericht te blijven denken.”

Op welke wijze heeft het bedrijf zich ontwikkeld sinds de oprichting?

Inmiddels hebben we met ons enthousiasme al veel ouders, leerlingen, docenten en vele anderen weten te overtuigen van onze aanpak. Naast de lovende reacties en de fantastische resultaten die onze lessen tot nu toe opgeleverd hebben ben ik erg trots op de manier waarop we met het Odulphuslyceum en het Theresialyceum de handen ineen hebben kunnen slaan om zoveel mogelijk leerlingen aan een mooi resultaat voor wiskunde te helpen.

Is het bezitten en runnen van een bedrijf te combineren met het volgen van een studie?

De studie Econometrie en Operationele Research is vrij intensief en daardoor lastig te combineren met het opstarten en runnen van een bedrijf dat zo snel groeit. Mede door het traject flex-studeren voor ondernemers heb ik daarom besloten minder vakken tegelijk te volgen, zodat ik beide alle aandacht kan geven die ze verdienen.

Welke vaardigheden die je tijdens je studie hebt opgedaan, kunnen worden toegepast op je (dagelijkse) bezigheden in je bedrijf?

Het grootste voordeel wat wij van onze studie hebben is een vakinhoudelijk voordeel. Bij dPT Tilburg volgt iedere Personal Trainer deze opleiding omdat we ervan overtuigd zijn dat econometristen als geen ander in staat zijn wiskunde op de middelbare school op een enthousiaste manier uit te leggen aan de hand van theorieën, voorbeelden en illustraties. Daarnaast gebruiken we modellen die we tijdens onze studie zijn tegengekomen voor het voorspellen van bijvoorbeeld toekomstige aantallen leerlingen en lessen en het stellen van haalbare doelen hiervoor.

Welke vaardigheden heb je tot nu toe opgedaan sinds de oprichting van je bedrijf?

Bij het oprichten van een bedrijf komen natuurlijk veel praktische vaardigheden kijken. Zo hebben we inmiddels al veel ervaring opgedaan in het bijhouden van de administratie, het bedenken van slimme marketingacties en opbouwen van banden met andere partijen. De belangrijkste vaardigheid blijft in mijn ogen het vermogen om altijd oplossingsgericht te blijven denken. Dit vermogen wordt bijna iedere dag wel op de proef gesteld en het is aan ons om daar telkens van te leren.

Hoe zie je de toekomst van het bedrijf?

In de toekomst hopen we eigenlijk niets anders dan dat we zoveel mogelijk leerlingen op zoveel mogelijk manieren kunnen helpen. Hierin kunnen het bieden van meer online-mogelijkheden en materialen, maar ook meer eigen ruimten voor groepslessen een belangrijke rol spelen. Uiteindelijk hopen we dat dPT Tilburg zo snel mogelijk een bekend begrip is op elke middelbare school in de buurt van Tilburg.

Tot slot, wat zou je willen zeggen tegen de studenten die ook van plan om een eigen bedrijf te starten?

Het oprichten van een bedrijf kost veel tijd en energie, maar dat is het meer dan waard!

reacties