But trees only grow when certain circumstances are met: A&F Investments Fourth Quarter

Als we terugkijken op het vierde kwartaal van 2017 kunnen we een goed eind van het jaar waarnemen voor A&F Investments. 2017 bleek een goed jaar te zijn voor A&F Investments waarbij zij het hoogste rendement sinds het ontstaan van A&F Investments hebben gerealiseerd.

Maar het was niet alleen A&F Investments dat een goed jaar heeft gehad, de hele markt heeft het goed gedaan het afgelopen jaar. Als we naar het vierde kwartaal van vorig jaar kijken kunnen we zien dat de S&P 500 met 6,51% was gestegen, de Euro Stoxx 600 had een verschil van 0,00% en de MSCI World is omhoog gegaan met 4,73%. Maar om hun prestatie van het afgelopen kwartaal te realiseren moest A&F Investments een aantal cruciale beslissingen nemen.

“We hebben een positie in een All-World ex-US ETF genomen, wat goed overeenkwam met de strategie van onze portefeuille.”

Wanneer we terugkijken op het vorige kwartaal kunnen we concluderen dat de beste beslissing die A&F Investments heeft genomen was om hun grote cash positie te verminderen. Dit was veel moeilijker om te realiseren dan verwacht. Dit kwam omdat het toewijzen van de cash naar de juiste effecten op een korte termijn niet de makkelijkste taak is. Maar dit was A&F Investments toch gelukt door een aantal nieuwe posities in verschillende effecten te nemen. We hebben onze positie in Ahold Delhaize vergroot gezien deze flink was gedaald nadat Amazon.com Inc. het bedrijf Whole Foods heeft overgenomen. Na een aantal weken bleek deze beslissing al goede resultaten op te leveren. We hebben ook een positie in een All-World ex-US ETF genomen, wat goed overeenkwam met de strategie van onze portefeuille. Na inspiratie op te doen bij één van onze gastcolleges hebben we een positie genomen in Alphabet Inc. De belangrijkste reden hierachter was dat dit bedrijf een veel groter competitief voordeel had tegenover haar concurrenten. Naast het nemen van verschillende posities hebben we ook een aantal posities verkocht met mooie winst. Nadat we hebben geprofiteerd van de stijgende auto-industrie hebben we onze positie in Porsche SE met een mooie winst gesloten. Het Canadese financiële bedrijf GoEasy heeft zichzelf ook bewezen en daarbij konden wij ook een mooie winst nemen.

Ook al hadden we moeite met een grote cash positie en een zwakke USD, toch kunnen we terugkijken op 2017 als een succesvol jaar. Ook hebben we het afgelopen kwartaal een gastcollege van IBS Capital Allies gekregen. Het was een effectief gastcollege waarvan we zeker veel geleerd hebben. Het volgend kwartaal kijken we uit naar een gastcollege van Accuracy en een gastcollege van First Dutch. We hopen hiervan ook veel te leren. Ook al heeft 2017 de lat hoog voor ons gelegd hopen we onze prestatie tijdens 2018 nog meer te kunnen verbeteren.

reacties