A&F Investments Piekt

Door Djanmar Sorber

De Investments commissie van Asset | Accounting & Finance geeft hun leden ervaring in de richting van active management. Studenten breiden hun kennis over investeren uit en maken kennis met portfolio management. In dit artikel kun je lezen wat er in maart is gebeurd.

Voor het eerst heeft A&F Investments hefboomproducten in haar portefeuille. Na een pitch over een pair-trade, was de commissie het er over eens een long positie en een short positie aan te houden van twee verschillende bedrijven. Vergeleken met afgelopen kwartalen, werden er veel meer aandelen gekocht.

Dit kwam voornamelijk door de ingestelde targets en stop-losses, in combinatie met de volatiliteit van de markt. Daardoor werden er acht posities gesloten binnen een maand tijd. Er zijn aandelen van twee bedrijven terug aangekocht en het merendeel van de nieuwe posities hebben mooie rendementen opgeleverd.

De dag die de commissie niet snel zal vergeten, is vrijdag 4 maart. Een positie welke gerelateerd is aan olie, steeg die dag meer dan 140%. Niemand die dit had kunnen voorspellen natuurlijk en het team had besloten juist geen target in te stellen hiervoor, omdat dit aandeel bekend stond om haar volatiliteit. Ons beleid betreffende het stemmen laat het niet toe om direct hierop te anticiperen. Dus hebben we de positie aangehouden. Ondanks dat het aandeel logischerwijs terugzakte, heeft het de afgelopen maanden zeer goed gerendeerd, mede dankzij de stijgende olieprijs.

Tijdens de laatste meeting van het kwartaal werd een gastcollege gehouden, verzorgd door Rembrandt Fusies & Overnames. Een partner kwam langs en na een introductie over de werkzaamheden van het bedrijf werd een waarderingsquiz gehouden. De gehele commissie werd er goed bij betrokken, onze kennis over waarderingsmethodes werden getest en de discussies verliepen in een zeer open en goede sfeer.

reacties