Just Graduated: Coen Tomesen

Mijn naam is Coen Tomesen, ik ben 25 jaar en ik heb in december mijn master Finance behaald aan Tilburg University.

In 2009 ben ik naar Tilburg verhuisd om te starten aan de Bachelor Bedrijfseconomie, niet wetende wat het studentenleven te bieden zou hebben en of mijn studie zou worden wat ik ervan verwachtte. Gelukkig had ik de mogelijkheid om na het eerste jaar over te stappen naar Fiscale Economie of Economie, dus ik had nog enkele andere opties in het geval Bedrijfseconomie me niet zou bevallen. Echter was dit niet het geval en heb ik in 2012 uiteindelijk mijn bachelor kunnen afronden.

Na drie jaar had ik echter het gevoel dat ik iets miste in mijn studentenleven. Ik had in die jaren veel vakken gevolgd, maar mijn presenteer en netwerk vaardigeden had ik amper ontwikkeld. Daarom wilde ik naast mijn studie iets leuks doen dat gerelateerd was aan accounting en finance, aangezien hier mijn interesse lag. Daarop besloot ik actief lid te worden bij Asset | Accounting & Finance en binnen deze vereniging te starten in de Studytour-commissie. Deze commissie kwam perfect overeen met mijn interesses. Ik houd erg  van reizen, dus het organiseren van een studiereis voor 28 studenten leek me de uitgelezen kans om deze passie te combineren met mijn persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk kregen we het voor elkaar om een memorabele reis naar Mumbai en New Delhi te organiseren. Daarnaast zijn vier van mijn mede-commissieleden erg goede vrienden van mij geworden. We hebben een geweldige tijd samen beleefd door deel te nemen aan alle sociale en formele activiteiten die de vereniging te bieden had.

Het einde van de Studytour-commissie betekende het begin van mijn semester in Praag op de University of Economics. Dit was een geweldige tijd, waarin ik mensen van over de hele wereld heb ontmoet en heb mogen ervaren hoe het is om in een voormalig Oost-Europees land te leven. Na vier maanden vakken volgen, reizen en feesten in Tsjechië ben ik terug naar Nederland gegaan, wetende dat ik een hele hoop nieuwe internationale vrienden rijker was.

Toen ik thuiskwam had ik weinig tijd om me te vervelen. Ik moest direct vergaderingen bijwonen omdat ik in het jaar 2013-2014 zou beginnen als voorzitter van Asset | Accounting & Finance. Samen met vijf andere bestuursleden was ik verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken van de vereniging, een fulltime bezigheid. Dit was het meest bijzondere jaar van mijn hele studentenleven. Ik heb ontzettend veel geleerd en ik heb een hele hoop interessante mensen en bedrijven ontmoet die mij ongetwijfeld geholpen hebben bij het kiezen van de juiste richting wat betreft het starten van mijn carrière.

Na mijn bestuursjaar ben ik met de Master Finance aan Tilburg University gestart. Het was een erg interessant en intensief programma met veel groepsopdrachten en hoge competitie onder studenten om te presteren. Naast het schrijven van mijn Master thesis heb ik drie maanden stage gelopen bij Deloitte Corporate Finance, waar ik meehielp met het voorbereiden van marktonderzoek en meehielp aan transacties. Gedurende deze stage heb ik veel geleerd op het gebied van Excel en PowerPoint en heb ik een kijkje in de keuken mogen nemen van de fusies en overnames wereld. Hierdoor kwam ik er achter dat hierin niet mijn passie lag. Door mijn achtergrond in finance en affiniteit met cijfers en het bankwezen, was het solliciteren voor het Finance Traineeship van ABN AMRO een logische keuze. Na een aantal uitdagende selectieronden ben ik op 14 maart aan de slag gegaan met mijn eerste rotatie van het Traineeship!

Terugkijkend kan ik zeggen dat ik heel erg genoten heb van mijn studententijd en dat ik denk dat ik een solide basis heb gelegd voor een professionele carrière als bankier. Het beste advies dat ik huidig en toekomstige studenten kan meegeven is om je eigen potentie helemaal te verkennen. Probeer naast je studie zoveel mogelijk dingen te doen en probeer op die manier je sterke en zwakke punten te ontdekken. Je bent verzekerd van heel veel plezier en daarnaast kun je er je voordeel mee doen als je gaat solliciteren voor een stage, traineeship of fulltime baan.

reacties