Actief lid bij Faces Online en Asset A&F – Hoe ziet dat eruit?

Mijn naam is Harry Feringa, ik ben sinds het begin van dit jaar de Vice-Chairman van de Faces Online commissie, kort gezegd Faces. Hierbij moet ik samen met de Chairman zorgen voor een soepele planning van de artikelen. Ik heb de studie Bedrijfseconomie bijna afgerond en ga daarna aan mijn master beginnen. Dit artikel schrijf ik samen met Romano Ruijtenburg, een editor van Faces Online. Romano zal komend collegejaar starten met de master Finance.

Asset | Accounting & Finance, ook wel A&F genoemd, is de financiële studievereniging van Tilburg University met momenteel meer dan 2000 leden. Door actief te worden bij A&F kun je lid worden van een commissie om naast je studie kennis te maken met bedrijven die wellicht jouw toekomstige werkgever kunnen worden. Daarnaast is er ook een breed scala aan informele activiteiten die de gelegenheid bieden om nieuwe mensen te leren kennen met dezelfde interesses als jij.

“Ieder jaar worden er door de studievereniging vele activiteiten georganiseerd, zowel formeel als informeel.”

Ieder jaar worden er door de studievereniging vele activiteiten georganiseerd, zowel formeel als informeel. Zo zijn er formele activiteiten als Accounting Insight en FinanceDay. Doordat ikzelf (Harry) enkele van deze dagen heb bezocht, heb ik een concreter beeld gekregen van hoe bepaalde beroepen in de accountancy en finance sector er momenteel uitzien. Zo kwam ik er bij Accounting Insight achter hoe de rol van de accountant enorm verandert door de toenemende rol van technologie en dat het niet ‘saai’ boekhouden is. Bij enkele formele activiteiten is er achteraf een borrel waar de mogelijkheid is om werknemers van diverse firma’s te spreken en vragen te stellen om te zien of een bepaald bedrijf bij jou past. Er zijn ook formele activiteiten waarbij je erg actief bezig bent, zo is er voor EY een avond met een escaperoom georganiseerd.

Gedurende het collegejaar vinden er ook regelmatig informele activiteiten plaats voor de actief leden waarbij de sfeer altijd top is. Toen ik zelf als nieuweling binnenkwam, werd ik goed ontvangen en gaven de leden mij onmiddellijk het gevoel dat ik er echt bij hoorde. Mijn eerste evenement was een borrel bij de bekendmaking van het nieuwe bestuur van Asset | Accounting & Finance. Door het jaar heen zijn er meerdere borrels en gaat de gezelligheid vaak nog in de late uren door. Naast de vele borrels zijn er ook nog andere activiteiten, zoals het jaarlijkse voetbaltoernooi of een actief leden dag waarbij we dit jaar naar de Efteling zijn geweest.

Binnen Asset | Accounting & Finance zijn er dus diverse commissies, waaronder Faces Online. Faces Online is de commissie die wekelijks Finance en Accounting gerelateerde interviews, blogs en columns publiceert. Deze commissie heb ik dit jaar versterkt. Ik ben altijd geïnteresseerd in het nieuws rondom Finance en Accountancy en met Faces heb ik de mogelijkheid om in contact te komen met diverse mensen uit het bedrijfsleven en deze te interviewen. Zo heb ik laatst meerdere interviews afgenomen bij mensen die werken op de Amsterdam Zuidas om vervolgens daarover een artikel te schrijven. Wekelijks wordt er een meeting gehouden waarbij we de artikelen die op de planning staan bespreken en brainstormen over interessante onderwerpen voor toekomstige publicaties. Per week ben je hoogstens enkele uurtjes bezig met Faces Online, en daarom valt deze commissie uitstekend te combineren met je studie!

De wekelijkse publicaties op onze eigen Faces Online website zijn erg divers: van interviews met CEO’s tot columns waarin jij, als Faces lid, je eigen mening mag geven over een topic binnen de wereld van Finance of Accountancy. Denk hierbij aan een column over het leenstelsel, of zoals ikzelf heb geschreven als echte voetballiefhebber, een artikel over de grote geldbedragen in de voetballerij. Daarnaast publiceren wij ook regelmatig artikelen over het studentenleven. Doordat je de vrijheid hebt artikelen te schrijven over onderwerpen die jou interesseren, kun jij je kennis over deze onderwerpen verdiepen en andere studenten de kans geven dit ook te doen. Kortom, Faces Online houdt zich enkel bezig met onderwerpen die jij als student interessant vindt!

“Door wekelijks met zaken gerelateerd aan Finance en Accountancy in de weer te zijn, verbreed je niet alleen je kennis, maar ook je netwerk. Daarnaast staat een commissie als Faces bij Asset | Accounting & Finance uitstekend op je CV.”

Door wekelijks met zaken gerelateerd aan Finance en Accountancy in de weer te zijn, verbreed je niet alleen je kennis, maar ook je netwerk. Daarnaast staat een commissie als Faces bij Asset | Accounting & Finance uitstekend op je CV. Bovendien heb je veel contact met de enthousiaste commissieleden en de overige leden van Asset | Accounting & Finance, waar uiteraard ook gezellige borrels bij horen. Twijfel niet langer en kom eens een kijkje nemen bij Faces Online en Asset | Accounting & Finance!

Ben jij geïnteresseerd in actief worden bij Asset | Accounting & Finance? Kijk dan op de website of stuur een mail naar vice-chairman@asset-accountingfinance.nl!

 

reacties