Actief bij Asset | Accounting & Finance – Column Stan Paau

Mijn naam is Stan Paau en ik ben 21 jaar. Onlangs heb ik mijn Bachelor of Science in Bedrijfseconomie afgerond en in de tussentijd ben ik twee jaar lid van Asset Accounting & Finance. In deze column zal ik toelichten hoe het is om actief te zijn bij Asset | Accounting & Finance en wat er bij komt kijken.

In juni 2016 ben ik begonnen bij de Investments Committee. Ik voelde me aangetrokken tot deze commissie, omdat het de theorie van de vakken Finance 1 & 2 in praktijk brengt. Investments is een investeringsclub waarbij met ongeveer 25 leden een aandelenportefeuille wordt bijgehouden. Als analist van deze commissie pitch je beleggingsideeën om te investeren in fondsen, om ervaring te krijgen in het beleggen en om te leren over investeringsstrategieën en het waarderen van bedrijven. Na twee jaar actief te zijn mag ik nu de functie van External Affairs gaan bekleden in het bestuur van deze commissie. Hoewel dit vrij specifiek klinkt, raakte ik al gauw betrokken bij de activiteiten die Asset | Accounting & Finance organiseert. De informele activiteiten geven je de gelegenheid om een leuke en diverse groep mensen te leren kennen die dezelfde interesses hebben als jij. Of het nu op een borrel is na een formele activiteit, of tijdens een actief leden dag waarbij we iets leuks gaan doen, of tijdens een van de cantussen waar de vereniging bij aanwezig is, de sfeer zit er altijd in, ook al ken je weinig mensen! Via commissiegenoten of het bestuur leer je snel de mensen kennen. Asset | Accounting & Finance is een open vereniging: iedereen wordt met open armen verwelkomd op de borrels en van zaken als hiërarchie, prominentie en ontgroeningen is geen sprake.

Uiteraard wordt er in deze vereniging niet alleen feest gevierd. Asset | Accounting en Finance geeft je verschillende mogelijkheden om actief te worden naast je studie en om kennis te maken met bedrijven die wellicht jouw toekomstige werkgever kunnen worden. Voorbeelden van zulke activiteiten zijn de Accounting Expedition, het Financial Business Dinner en de FinanceDay. Door dit soort activiteiten bij te wonen, krijg je inzicht in de vakgebieden waar de bedrijven zich mee bezig houden en kun je misschien al bepalen of het bedrijf bij je past of niet. En bedrijven hebben ook zeker in jou interesse! Noem een Duff & Phelps, Rabobank, First Dutch of Deloitte, er zijn verschillende bedrijven, groot en klein, die op jou zitten te wachten. Ook is het mogelijk om een eventuele stage of startersplek te behalen uit de basis die je legt tijdens het bijwonen van dergelijke activiteiten. Nog leuker is het om zelf zo’n evenement te organiseren. Naast External Affairs bij Investments ben ik ook actief als Vice-chairman bij de Finance Expedition commissie. Deze commissie organiseert een driedaags evenement in Amsterdam waarbij drie pijlers van Finance aan bod komen: Risk Management, Corporate Finance en Asset Management. Er worden per dag twee bedrijven bezocht door studenten die op basis van CV geselecteerd worden door de bedrijven die worden bezocht. Hoewel ook dit vrij specifiek en formeel klinkt, is de sfeer binnen de commissie en tijdens de meetings informeel. We bespreken de belangrijke zaken serieus, maar houden er ook van om een drankje te doen samen en zeggen geen nee tegen een commissie-uitje.

“De combinatie van een gezellige informele groep en het bezig zijn met je toekomst, is een combinatie die waarde creëert voor ieder actief lid!” 

De verantwoordelijkheden die je hebt als actief lid lopen uiteen, afhankelijk van de commissie waarbij je zit. Echter, in elke commissie gaat het erom dat je je afgesproken taken volbrengt en actief meedenkt aan het leveren van kwaliteit tijdens de activiteiten. Op deze manier kun je op een leuke manier het verschil maken door iets leuks, boeiends of interessants neer te zetten voor jezelf, medestudenten en leden van Asset Accounting & Finance. In de twee jaar waarin ik tot nu toe actief ben geweest bij A&F heb ik geleerd dat het een enorm goede beslissing is geweest om bij deze vereniging lid te worden. Het opent de deuren naar een studentenleven met een leuke groep mensen terwijl je bezig bent met iets dat je interesseert. Ook heb ik geleerd hoe je beter kunt samenwerken met andere mensen en hoe je je kennis in praktijk kunt brengen.

In het kort, Asset | Accounting & Finance zie ik enerzijds als een groep gezellige studenten die het beste uit zijn studententijd wil halen door actief te worden en samen op pad te gaan. Anderzijds zie ik Asset | Accounting & Finance als een eerste grote stap om in contact te komen met de talloze werkgevers die op je zitten te wachten. De combinatie van een gezellige informele groep en het bezig zijn met je toekomst, is een combinatie die waarde creëert voor ieder actief lid!

 

Ben jij geïnteresseerd in actief worden bij Asset | Accounting & Finance? Kijk dan op de website of stuur een mail naar vice-chairman@asset-accountingfinance.nl!

reacties