Accounting Expedition 2018: Experience the Expertise!

28 februari was aangebroken. De Accounting Expedition 2018 ging van start. Maandenlang heeft de commissie zich in het zweet gewerkt om ook dit jaar weer een mooie editie neer te zetten. Het hotel was geboekt, de studenten waren overladen met de welbekende AccEx-thee en de deelnemende bedrijven konden niet wachten om hun deuren voor de deelnemers te openen.

Woensdagmiddag om 16:30 werd er verzameld. Met een korte introductie en welkomstwoord werd de expeditie officieel als geopend verklaard. Toen was het tijd om naar het station te lopen en de trein naar Eindhoven te pakken. Alles verliep nog soepel; We lagen een half uur voor op schema en er was nog niemand kwijt. Eenmaal aangekomen in Eindhoven konden we inchecken in Hotel Glow, rustig onze bagage in de kamers leggen en een kopje koffie drinken in de lounge van het hotel. Rond 19:15 uur vertrokken we naar Eetcafé Spijker om gezamenlijk te eten en het fundament van de onderlinge bond te scheppen. Dit werd versterkt tijdens een aantal drankjes na afloop van het diner. Met de gedachte in het achterhoofd dat er nog twee lange dagen aan zaten te komen vertrokken we weer op tijd naar het hotel om nog de nodige uurtjes te kunnen maken.

“We kregen een interactieve casus over interne processen, risico’s en beheersmaatregelen van een echte klant.”

Donderdagochtend om 6:30 gingen de eerste wekkers in het hotel. De douche werd aangezet, de business casual outfit werd klaargelegd en om 7:15 uur druppelden de eerste deelnemers Vascobelo binnen om te genieten van een heerlijk ontbijt. Alles ging nog volgens schema, totdat iemand erachter kwam dat zijn tas nog in het ontbijtcafé lag. In een recordtijd werd er terug gesprint en met de hele groep nog steeds bij elkaar konden we op tijd vertrekken naar het eerste bedrijf: Joanknecht. Met een gevoelstemperatuur van -17 graden, te danken aan de oostenwind uit Rusland, waren we blij aangekomen te zijn op het kantoor mét verwarming. Hier kregen we een welkomstwoord van een van de partners, speelden we een quiz en werd de winnaar beloond met de Joanknecht-Mini voor een week. Vervolgens was het tijd voor wat serieuze zaken: Een interactieve casus over interne processen, risico’s en beheersmaatregelen van een echte klant. De tijd vloog voorbij en voordat we het wisten waren we onderweg naar Plein 4 voor een overheerlijke lunch.

Hierna was het tijd voor ons volgende bezoek: EY. Hier werd het programma geopend in de panorama bar met een spectaculair uitzicht op de skyline van Eindhoven. Na al onze brandende vragen gesteld te hebben aan een partner en (senior) staff werd de rest van het programma gevuld met een interactieve quiz. Met drie teams die eindigden op een gelijke stand kwam het aan op welk team het beste de omtrek van de aarde kon inschatten. Team “Plein 4” zat het dichtste bij en liet team “Bij twijfel C” en team “EWives” achter zich. Inmiddels had iedereen wel weer trek gekregen en konden we richting Plein 4 vertrekken, waar we inmiddels vaste gast geworden zijn. Na genoten te hebben van het eten was het tijd om het programma af te ronden, maar niet zonder nog even een drankje te doen in ons andere stamcafé Spijker.

“Voornamelijk de enthousiaste en gedreven studenten hebben de Accounting Expedition tot een succes gemaakt.”

Op vrijdagochtend mochten de wekkers een kwartiertje later gezet worden en stapten we weer ruim op tijd in de bus richting het derde bedrijf: Baker Tilly Berk. Na ontvangst met een kopje koffie en een rondleiding door hun pas opgeknapte kantoor was het tijd voor een workshop Integriteit, gegeven door een partner. Hiermee werd een heel ander aspect van de accountancy-wereld aangesneden waardoor we ook inzicht kregen in de andere kant van het vak. Vervolgens werden we verwend met een heerlijke, zelfgemaakte lunch. Omdat we zo aan het genieten waren, vergaten we de tijd en moesten we ons haasten naar het laatste bedrijf van de expeditie. Achteraf bleek dit niet nodig omdat de bus vertraging had. Als sardientjes in een blik werden we vervoerd naar Eindhoven Centraal om op de trein terug naar Tilburg te stappen. Net op tijd konden we instappen en plaatsnemen in een compleet lege coupé. Wat bleek, de elektriciteit werkte niet in de coupé en onze hoop op opwarming was vervlogen. Eenmaal verkleumd aangekomen in Tilburg stapten we de bus in waarin, tot overmaat van ramp, de buschauffeur niet kwam opdagen. Uiteindelijk arriveerden we 10 minuten te laat bij BDO. Desondanks werden we met open armen ontvangen, konden we luisteren naar een partner die enthousiast vertelde over het bedrijf en vertrokken we daarna samen met buschauffeur Wesley naar een van de interessantste klanten van BDO: Willem II. Hier werden we verwelkomd door de algemeen directeur aan wie we al onze (voetbal gerelateerde) vragen konden stellen. Daarna werkten we nog aan een klant specifieke casus om vervolgens de dag en expeditie af te sluiten met een borrel in een van de business rooms. Helaas ditmaal niet met de catering van Plein 4, maar met Tilburgs trots, namelijk een broodje Jantje.

En zo kwam er een einde aan de expeditie. Al met al waren het leerzame maar bovenal gezellige dagen. Voornamelijk de enthousiaste en gedreven studenten hebben het evenement tot een succes gemaakt. Er is niemand kwijt geraakt, we zijn maar één keer te laat gekomen en iedereen heeft de ins en outs van het accountancy-vak leren kennen om zich zo te kunnen oriënteren op de toekomst.

Tot slot wil ik graag Steven, Daan, Nadia en Kirstin bedanken voor hun harde werk binnen deze commissie. Uiteraard is een eervolle vermelding voor onze coördinator Sanne niet geheel onterecht. Door de inzet van iedereen hebben we dit mooie evenement weten te realiseren. Met trots kan ik zeggen dat de Accounting Expedition 2018 een overweldigend succes was!

reacties