Working At WVDB

Kort voorstellen – Wat is je vooropleiding geweest?

Mijn naam is Niels Broers, 26 jaar en al mijn gehele leven woonachtig in Tilburg.
Na de middelbare school ben ik gestart met een Bachelor Bedrijfseconomie aan Tilburg University waarna ik door ben gegaan met een Master Accountancy. Toen ik na één jaar master nog niet alle vakken had gehaald en ik mezelf ook ontzettend interesseerde voor Finance ben ik vervolgens een tweede Master gaan volgen. Deze heb ik echter nooit afgemaakt, omdat ik tijdens mijn stage bij WVDB erachter ben gekomen dat werken in de Accountancy ontzettend leuk is. Nu ben ik werkzaam binnen de controlepraktijk van WVDB en probeer ik mezelf door te ontwikkelen via de Post-Master Accountancy.

Hoe ben je met WVDB in contact gekomen en waarom heb je voor WVDB gekozen?

Gedurende mijn Master ben ik me gaan oriënteren op de arbeidsmarkt, onder andere door georganiseerde dagen te bezoeken op Tilburg University en veel in gesprek met medestudenten en bekende die al werkzaam waren in de Accountancy. Al snel kreeg ik het gevoel dat werken bij een Big Four niet bij me zou passen en ik liever bij een middelgroot kantoor zou willen werken. Via een vriend ben ik in contact gekomen met WVDB voor een oriënterend gesprek. Ik kreeg bij dit gesprek meteen een goed gevoel en heb daarna besloten om bij WVDB een halfjaar stage te gaan lopen. Hierbij werd er goed naar mijn wensen geluisterd en kon ik drie maanden bij de controlepraktijk en drie maanden bij de samenstelpraktijk meelopen. Daarna heb ik de keuze gemaakt voor de controlepraktijk en werk ik nog altijd met veel plezier bij WVDB.

Hoe ziet jouw werkdag of werkweek eruit?

De werkzaamheden bij WVDB zijn zeer divers. Ik zit veel op locatie bij klanten en heb veel klantcontact. Zo kan ik met mijn team en de klant sparren over de verschillende bedrijfsprocessen en de jaarcijfers. Verder is mijn klantenpakket zeer divers en kan ik de ene week bij een handelsonderneming zitten, de andere week bij een productie onderneming en de week daarop bij een vastgoedonderneming. Dit zorgt voor de nodige diversiteit aan werkzaamheden en maakt het werk ontzettend interessant en leerzaam. Ook ben ik geregeld op kantoor werkzaam om de samenwerking met de fiscale praktijk binnen WVDB op te zoeken.

”De sfeer zou ik omschrijven als informeel, op zijn tijd ‘brabants gezellig’ en daarnaast is iedereen binnen de organisatie bereid om mij te helpen.”

Welke mogelijkheden biedt WVDB jou?

Binnen WVDB wordt er veel waarde gehecht aan persoonlijke ontwikkeling. Zo wordt er voldoende tijd vrijgemaakt om de Post-Master Accountancy te kunnen volgen zonder over te lopen in het werk en worden er binnen kantoor veel cursusdagen en trainingen aangeboden. Niet alleen op vak inhoud, maar hierbij worden onder andere ook trainingen gegeven door collega fiscalisten met onderwerpen die actueel zijn en ik tijdens mijn werk tegen kan komen. Dit maakt dat ik breder wordt opgeleid en zorgt voor de nodige diversiteit aan werkzaamheden.

Hoe ervaar je de cultuur / sfeer binnen WVDB?

Al bij het eerste gesprek kreeg ik het gevoel dat het goed zat met de sfeer binnen WVDB. Dit was een van de belangrijkste redenen dat ik voor WVDB heb gekozen en ik er nog steeds met plezier werk. De sfeer zou ik omschrijven als informeel, op zijn tijd ‘brabants gezellig’ en daarnaast is iedereen binnen de organisatie bereid om mij te helpen. Zo zijn alle managers erg toegankelijk en kan ik binnen lopen voor een praatje. Daarnaast zijn er genoeg teamuitjes en doen we naast hard werken ook nog genoeg andere activiteiten buiten het werk om. Zo leer ik mijn collega’s ook op een andere manier kennen.

Wat adviseer je studenten die een keuze moeten maken voor een kantoor?  

Ik zou vooral adviseren om zoveel mogelijk rond te kijken. Laat de Big Four ook eens links liggen en ga eens kijken bij de middelgrote kantoren. Loop mee met inhousedagen, bezoek de dagen die georganiseerd worden op de universiteit en ga ook (scriptie)stage lopen als je de mogelijkheid hebt. Praat met anderen die al werkzaam zijn in de Accountancy en vraag naar hun ervaringen en maak na al deze bovenstaande ervaringen een weloverwogen keuze.

reacties