Working at WVDB

For the English version, click here

Wie is Floortje Schroeder?

Mijn naam is Floortje Schroeder en ik ben 23 jaar oud. Ik ben geboren in Tilburg en woon sinds ik 11 jaar oud ben in ’s-Hertogenbosch. Na mijn middelbare school ben ik gestart met de hbo opleiding Bedrijfseconomie Accountancy aan de Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Deze opleiding heb ik in 2018 afgerond. Aangezien ik graag wilde studeren in de stad waar ik vandaan kom, heb ik er voor gekozen om de pre-master Accountancy aan de Universiteit van Tilburg te volgen. Na het behalen van de pre-master ben ik gestart met de master Accountancy en inmiddels ben ik per september 2020 gestart met de post-master Accountancy aan de Universiteit van Tilburg.

Mijn weg naar WVDB

Mijn weg naar WVDB is begonnen in 2016 toen ik mijzelf heb aangemeld voor de praktijkroute. De praktijkroute was een onderdeel van mijn hbo Accountancy studie op Avans Hogeschool en gaf studenten de mogelijkheid om kennis te maken met de praktijk. Om te kunnen deelnemen aan de praktijkroute moest een keuze gemaakt worden voor een accountancykantoor. De keuze bestond uit een Big 4 kantoor en WVDB. Mijn voorkeur ging uit naar WVDB aangezien ik van mening ben dat ik beter pas in een organisatie waar de lijnen kort zijn en hierdoor iedereen van de afdeling elkaar kent en met elkaar werkt. Daarnaast zag ik bij een middelgrote organisatie de mogelijkheid om sneller verantwoordelijkheden te krijgen en te kunnen doorgroeien. WVDB trok mijn aandacht doordat het een multidisciplinair kantoor is waarbij verschillende disciplines met elkaar samenwerken en doordat WVDB een uiteenlopende klantenportefeuille heeft. De praktijkroute bracht mij bij WVDB als junior assistent accountant. De praktijkroute had een looptijd van 1,5 jaar waarbij ik 4 dagen als junior assistent accountant werkzaam was bij WVDB en op vrijdag mijn studie volgde. Hierdoor heb ik de mogelijkheid gekregen om vroegtijdig een beeld te krijgen bij hoe alles in de praktijk in zijn werk gaat. Tijdens mijn werkzame periode als junior assistent accountant heeft WVDB mij kennis laten maken met de werkzaamheden van het vak. Zij gaven mij de mogelijkheid om diverse werkzaamheden uit te voeren voor zowel de samenstelpraktijk als de controlepraktijk. Op deze manier heeft WVDB mij tijdens deze periode de kans gegeven om een beeld te krijgen van de praktijk en om mijzelf te ontwikkelen. Als gevolg hiervan, heb ik makkelijker mijn keuzes omtrent een vervolgstudie kunnen maken (AA / RA).

“Doordat ik tijdens mijn studie een aantal dagen per week heb gewerkt, heeft mij dit de mogelijkheid gegeven om tijdens mijn studie alle opgedane theoretische kennis toe te passen en mijn praktijkkennis te onderhouden en uit te breiden.”

Na de pre-master volgt een tussenperiode en daaropvolgend de master Accountancy. In deze tussenperiode ben ik gestart als werkstudent op de controlepraktijk bij WVDB. Doordat ik tijdens mijn studie een aantal dagen per week heb gewerkt, heeft mij dit de mogelijkheid gegeven om tijdens mijn studie alle opgedane theoretische kennis toe te passen en mijn praktijkkennis te onderhouden en uit te breiden. Hierdoor had ik een voorsprong op mijn medestudenten qua praktijkervaring. Vanwege het eerder genoemde was het na de afronding van mijn master Accountancy niet lastig om een keuze te maken over waar ik wilde gaan werken. WVDB heeft mij zowel tijdens mijn hbo als tijdens mijn master de kans gegeven om praktijkkennis op te doen en mijzelf te ontwikkelen. Ik heb deze tijd altijd als erg prettig ervaren. Hierdoor heb ik de keus gemaakt om bij WVDB te blijven en ben ik per 1 september 2020 gestart als assistent accountant controlepraktijk bij WVDB.

Mijn functie en werkzaamheden

Inmiddels ben ik een aantal maanden werkzaam als assistent accountant controlepraktijk bij WVDB. Ik heb veel profijt van de opgedane kennis tijdens de praktijkroute en mijn werkstudentschap aangezien ik nu zelfstandig werkzaamheden mag en kan uitvoeren. Als assistent houd ik mezelf bezig met het uitvoeren van controleopdrachten van diverse klanten. De klantenportefeuille van WVDB is zeer divers waardoor ik ervaring kan opdoen omtrent de verschillende groottes van klanten en de branches waarin zij werkzaam zijn. De diversiteit van de werkzaamheden bij verschillende klanten en het samenwerken met meerdere disciplines maken het uitdagend om bij WVDB te werken. Daarnaast is er ruimte voor begeleiding, sturing, persoonlijke ontwikkeling, veel klantcontact en staat ieder teamlid klaar om elkaar te helpen. Ook heerst er bij WVDB een gemoedelijke informele sfeer waarbij het voor iedereen prettig is om te werken. Normaliter staan de personeelsfeestjes en uitjes ook centraal. Echter, door COVID-19 hebben deze het afgelopen jaar niet fysiek kunnen plaatsvinden. Natuurlijk zou WVDB WVDB niet zijn als we deze uitjes niet zouden vervangen door virtuele uitjes. Zo hebben we nu de virtuele VrijMiBo, de controlepraktijk pub quiz en de foute (kerst)bingo!

Wat wil ik jullie meegeven?

Wat ik aan jullie wil meegeven is dat als je de mogelijkheid hebt om vroegtijdig een kijkje te nemen in de praktijk om deze kans te pakken. Het vergemakkelijkt de (studie)keuzes in de toekomst, geeft je een voorsprong op de medestudenten, zorgt voor persoonlijke ontwikkeling, zorgt voor een extra voorbereiding ten aanzien van de start van jouw carrière en WVDB staat open om jou hierbij te helpen! Daarnaast zou ik willen meegeven om goed rond te kijken naar welk kantoor goed bij jou past. Ga op de koffie bij verschillende kantoren en spreek startende werknemers zodat zij de ervaringen met jou te kunnen delen. Hierdoor proef je de sfeer van verschillende kantoren. Volg niet de meest gekozen route, volg jouw route!

reacties