Working at Witlox

Wie ben je en wat is je achtergrond?

Ik ben Bas van Beurden, 24 jaar en ik kom uit Tilburg. Al snel wist ik dat ik affiniteit heb met analyseren en cijfers. Na het behalen van mijn havodiploma heb ik de HBO-opleiding Finance & Control bij Avans Hogeschool in Breda succesvol afgerond. Tijdens deze opleiding heb ik stage gelopen en een afstudeeropdracht mogen uitvoeren. Vervolgens heb ik de Pre-master in Accountancy gedaan en inmiddels ben ik bezig met de Master Accountancy met het RA/RC traject.

Doordat ik tijdens de Master ruimte heb om te werken en graag relevante werkervaring wilde opdoen, heb ik gesolliciteerd op het werkstudentschap bij Witlox VCS. Inmiddels ben ik al een aantal maanden werkzaam als Assistent Accountant Audit bij Witlox VCS Accountants & Adviseurs. Op deze manier kan ik mijn vergaarde kennis in de praktijk toepassen. Ik heb een vaste werkdag en in overleg werk ik meer dagen. De flexibiliteit van Witlox VCS vind ik erg prettig, zeker als student zijnde tijdens bijvoorbeeld tentamenperiodes of met deadlines. Mijn collega’s houden hier dan ook écht rekening mee.

Waarom heb je gekozen voor Witlox VCS?

Witlox VCS is een accountants- en advieskantoor, gespecialiseerd op het gebied van accountancy, fiscaliteit, juridische en organisatorische zaken voor het MKB-segment, met vestigingen in Breda en Etten-Leur. Via vrienden, docenten en andere studenten hoorde ik al goede verhalen en ervaringen over Witlox VCS, voornamelijk over de prettige informele werksfeer, de flexibiliteit, de toegankelijkheid en het feit dat Witlox VCS zich richt op het MKB-segment. Het voordeel van een MKB-kantoor ten opzichte van de Big4 is dat je bij een kleiner kantoor de mogelijkheid hebt om te werken aan bijna alle posten en maak je kennis met veel verschillende aspecten van het vak. Dat was voor mij doorslaggevend.

Wat doe je bij Witlox VCS, hoe ziet het team en de organisatie eruit?

Witlox VCS wil als organisatie die extra stapje maken en meedenken met de klant. Dit doen ze door zich op te stellen als sparringpartner. Daarnaast zetten ze deze extra stap door de klant eerst goed te begrijpen voordat ze een gesprek hebben wat passend is voor die unieke klant.

Mijn werkzaamheden zijn erg divers. Het is een combinatie van samenstelactiviteiten en controleactiviteiten. Activiteiten zoals het voorbereiden van consolidatiestaten en materiele vaste activastaten. Het aanmaken van diverse jaarrekening rapporten, correctieboekingen voor de klant voorbereiden en bijvoorbeeld steekproeven toepassen op de boekhouding van de klant. Daarnaast hou ik me ook bezig met een vragen zoals: ‘’Komen de bedragen op de beginbalans wel overeen met de bedragen van vorig jaar?’’
Het team bestaat onder andere uit jonge en gedreven RA-accountants, Accountmanagers en studenten die zich richten op de controlepraktijk.

“Ik ben omringd door kennisrijke en ervaren collega’s die bereid zijn om tijd vrij te maken en energie in mij te steken.”

Op welke manier werk je als werkstudent aan persoonlijke ontwikkeling?

Witlox VCS geeft een hoge prioriteit aan team- en persoonlijke ontwikkeling. Mijn directe collega’s nemen echt de tijd voor me om mij te begeleiden in de werkzaamheden en mijn persoonlijke ontwikkeling. Doordat er ook samen met de leidinggevende gekeken wordt waar jij je nog op kan en wil ontwikkelen, bepaal je jouw eigen ontwikkeling voor een groot deel zelf. Daarnaast zijn er ook team-ontwikkelplannen, waar gezamenlijke doelen vastgesteld worden. Dit bevordert de saamhorigheid van het team en de verantwoordelijkheid die je naar elkaar toe voelt. Er ontstaat hierdoor een hechte band met je collega’s.

Bovendien krijg ik de mogelijkheid om praktijkeducaties en adviesoverleggen bij te wonen, over bijvoorbeeld het bepalen van materialiteit, risicoschattingen en andere ontwikkelingen in de accountancy. Daarnaast biedt Witlox VCS opleidingsmogelijkheden aan, waaronder de postdoctorale opleiding tot Register Accountant, een mooie doorgroeimogelijkheid dus!

Wat is jouw ervaring bij Witlox VCS tot nu toe?

Vanaf het begin mocht ik meewerken bij interessante projecten en voelde ik me verantwoordelijk. Dit was best spannend, ik had voor mijn gevoel veel vragen, maar gelukkig ben ik omringd door kennisrijke en ervaren collega’s die bereid zijn om tijd vrij te maken en energie in mij te steken – van uitleggen hoe iets moet, tot het begrijpen waarom het gedaan wordt en waarom het belangrijk is. Juist dat vind ik prettig aan Witlox VCS.

Al snel kreeg ik een beter beeld van het accountancy vak en de controlepraktijk in het bijzonder. De lijntjes tussen de verschillende teams en de teamleiders zijn kort, waardoor we makkelijk met elkaar communiceren en op de hoogte zijn van elkaars werk.

Ook organiseert Witlox VCS evenementen waar je je collega’s op een informele manier kan leren kennen. Dit bevordert natuurlijk de gezelligheid en het werken als team!

Heb je nog tips voor studenten?

Op zoek gaan naar waar je interesses liggen en waar jij als persoon blij van wordt. Praat met mensen over hun ervaringen! Spreek bijvoorbeeld met werkgevers, werknemers en studenten uit de sector die jou aanspreekt. Vaak kan je een vrijblijvend gesprek aangaan met potentiele werkgevers. Wat ik persoonlijk erg prettig vind aan het accountancy vak is dat je veel verschillende bedrijven tegenkomt. Al die verschillende bedrijven hebben dan ook weer hun eigen unieke uitdagingen. Juist die diversiteit spreekt mij aan, op deze manier kan ik een breed beeld vormen van het bedrijfsleven.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor jou bij Witlox VCS? Kijk dan eens op onze website (www.witloxvcs.nl/werkenbij) of neem contact op met Maartje van der Bijl of Nicole Tromp. Ik sta natuurlijk ook klaar voor eventuele vragen via LinkedIn of als je me tegenkomt op de universiteit!

reacties