Working At Van Oers

For the English version, click here

Wie ben ik?

Ik ben Silvie Tax, 26 jaar en woon in Breda. Inmiddels ben ik 3,5 jaar aan het werk bij Van Oers Audit. Ook ben ik nog bezig met mijn studie, de post master Accountancy, welke ik volg op Nyenrode. Van Oers Audit is gevestigd in Breda als afdeling van Van Oers Accountancy & Advies, met ruim 350 medewerkers verdeeld over vijf vestigingen in westelijk Brabant. Op onze afdeling werken we inmiddels met 55 collega’s waardoor we behoren tot de grotere regionale controlepraktijken. We hebben een jong en enthousiast team en bedienen met name de MKB(profit)-sector. Onze klanten komen hoofdzakelijk uit de driehoek Tilburg-Rotterdam-Zeeland. Naast mijn werk en mijn studie ga ik graag de stad in om te borrelen, sport ik en maak ik muziek.

Loopbaan

Ik ben mijn loopbaan gestart bij Van Oers Accountancy & Advies, hier ben ik begonnen tijdens mijn duale studie aan de Avans hogeschool in Breda. Met deze goede basis ben ik aan de slag gegaan bij Van Oers Audit, waar ik tevens fulltime aan de slag ben gegaan na mijn studie aan de Avans. Het leuke aan de auditafdeling vind ik de afwisseling in het werken met verschillende klanten en collega’s op diverse locaties. Na mijn studie op de Avans ben ik gestart met mijn (pre)master op Nyenrode.

Buitenland

Afgelopen jaar heb ik de kans gekregen om voor drie maanden (augustus tot oktober) aan de slag te gaan in het buitenland, namelijk in Sydney (Australië). Deze kans kwam voorbij omdat Van Oers is aangesloten bij het internationaal samenwerkingsverband; Leading Edge Alliance (LEA). Het bedrijf waar ik terecht kwam in Sydney is ook aangesloten bij dit samenwerkingsverband en was een vergelijkbaar kantoor als Van Oers met drie vestigingen in New South Wales, in Sydney,  Newcastle en Brisbane. Voor het auditteam was het busy season in deze periode. De meeste boekjaren worden vanwege de tegenovergestelde seizoenen namelijk afgesloten op 30 juni in plaats van 31 december. De eerste twee maanden hebben we veel klanten bezocht voor de controle, de laatste maand sloten we af op kantoor in Sydney. In deze periode hadden we de tijd om alle controles af te ronden. Dit was een supermooie en leerzame ervaring! Ik heb zowel kennis kunnen maken met de Australian GAAP (welke nauw aansluit met de internationale wetgeving; IFRS) en het Business Engels.

“Daarnaast worden er ook heel veel leuke activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld borrels (zowel met de afdeling als het hele kantoor) en hardloopevenementen.”

Werkzaamheden

Ik ben werkzaam als Senior staff op de auditfafdeling. In mijn rol stuur ik de Staffleden op het controleteam aan en rapporteer ik naar de Supervisor/Manager op het team. Vaak gaan we aan de slag als team op locatie bij de klant. Mijn dagelijkse werkzaamheden zijn hierdoor heel divers.

Van Oers

Ik heb Van Oers leren kennen via een Inhousedag die werd georganiseerd door Avans. Mijn gevoel bij Van Oers was meteen goed. De sfeer binnen de organisatie is heel gemoedelijk en persoonlijk. Doordat we relatief van grote omvang zijn is daarnaast ook sprake van een professionele sfeer, waarbij veel kansen en mogelijkheden zijn om jezelf te ontwikkelen. Er is tevens veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, zo heeft Van Oers sinds kort ook een eigen Van Oers University. Daarnaast worden er ook heel veel leuke activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld borrels (zowel met de afdeling als het hele kantoor) en hardloopevenementen.

Mijn ambities

Mijn ambities zijn om mijn post master af te ronden en vervolgens de praktijkstage voor Register Accountant af te ronden. Uiteindelijk wil ik graag doorgroeien naar opdrachtverantwoordelijke.

Mijn advies

Wil je graag bij een professionele organisatie aan de slag, met een persoonlijke benadering? Wil je graag werken bij een organisatie met een klantgerichte benadering, waarbij je veel kansen en mogelijkheden krijgt om door te groeien?  Dan zou ik zeker eens een kijkje nemen bij Van Oers.

reacties