Working at Van Oers

For the English version, click here!

Paul van Seeters werkt sinds mei 2021 bij Van Oers als directeur Audit. Vanaf de eerste dag voelt Van Oers voor hem als een warm bad. Een gesprek over het werken bij Van Oers, maar eerst meer over het linkje met Tilburg University en met Asset.

Studeerde je zelf ook aan Tilburg University? 

Mijn studententijd bracht ik er niet door, maar ik volgde er wel de postmaster ‘Bedrijfsopvolging bij familiebedrijven’. Daarvoor studeerde ik aan Erasmus School of Accounting & Assurance (praktijkopleiding Register Accountant) en aan Nyenrode University (master plus postmaster Accountancy). De basis voor Accountancy legde ik overigens bij Avans Hogeschool. Van Oers investeert wel stevig in de band met Tilburg University.

Hoe investeert Van Oers in de band met Tilburg University en met Asset?

Op de careerevents van Asset kun je ons tegenkomen. Ook doen we al een tijdje mee aan deze rubriek van Asset, Faces Online. En in ons auditteam – momenteel zo’n 80 man– zitten enkele werkstudenten van Tilburg University. In combinatie met hun studie werken ze minimaal twee dagen per week bij ons in het auditteam. Het leuke is dat zij zo kunnen proeven aan de inhoud van het werken bij Van Oers en de gezellige sfeer bij Audit. Deze zomer zitten diverse werkstudenten ook in het projectteam voor de NOW-subsidies. We gaan alle controles op de NOW-subsidies namelijk in één keer doen. Zo lopen we vooruit op de deadline later in het jaar. Bovendien hebben we ons dit jaar verbonden aan de Tilburg University Challenge. We zijn aanwezig bij de speeddates en verzorgen een inhousedag maar wat we vooral gaan doen is het ondersteunen van studenten bij hun innovatieve case. Dat sluit goed aan bij het innovatieve karakter van Van Oers. 

Wil je wat meer vertellen over Van Oers en over het innovatieve karakter?

Eerst iets over Van Oers in het algemeen, want misschien is Van Oers niet het eerste kantoor waar je als universitaire student aan denkt. We behoren immers niet tot de Big Four. Zelf werkte ik overigens jarenlang– met veel plezier – bij één van de Big Four, bij PwC. Pas in 2021 stapte ik over naar Van Oers. Van Oers behoort tot de grotere regionale accountants- en belastingadvieskantoren van Nederland. Er werken zo’n 400 mensen bij ons. We zijn groot genoeg voor het oppakken van uitdagende vraagstukken maar wel mét persoonlijke aandacht voor klanten en medewerkers. Het persoonlijke karakter maakt Van Oers in mijn beleving echt bijzonder. Vanaf dag één voelt het voor mij als een warm bad door de positieve werksfeer en open cultuur. Ons auditteam werkt volledig vanuit Breda, maar we hebben ook vestigingen in Oosterhout, Roosendaal, Etten-Leur en Zundert. Binnen Audit ben ik de innovatie-aanjager, denk aan het gebruik van data-analyse en dashboards. Als je kijkt naar de manier waarop Van Oers Het Nieuwe Werken heeft omarmd, dan is dat óók innovatief.

Hoe ziet het nieuwe werken eruit binnen Van Oers?

Alle medewerkers kunnen in overleg met hun team kiezen voor een eigen mix van thuiswerken, op kantoor werken en bij klanten werken. Systeemtechnisch en arbeidsvoorwaardelijk is dat allemaal goed geregeld. Zo krijgt iedere medewerker een mooi budget bij Coolblue zijn eigen thuiswerkplek in te richten. Waar je ziet dat veel andere grotere kantoren nog aan het stoeien zijn met het inrichten van het nieuwe werken, is het bij Van Oers al geregeld. Dat heeft met de wendbaarheid van onze organisatie te maken. Natuurlijk vraagt het nieuwe werken om het maken van goede teamafspraken. Wat daarbij helpt, is dat iedere medewerker bij ons al een (interne) coach heeft. Met elkaar afstemmen en coaching zit in de cultuur. Daarnaast werken we binnen Audit met een coach per opdracht. Het geven en krijgen van feedback hebben we ingeregeld via een feedbacktool. Dat is een perfect instrument om jezelf te ontwikkelen. Ook de Van Oers University draagt daaraan bij.

“Typisch Van Oers: niet afwachten maar aanpakken!”

Als je start in het auditteam, waar begin je dan mee? 

Je begint in een staff-functie en bent onderdeel van een controleteam. Dat betekent dat je direct meegaat naar klanten. Dat zijn controleplichtige familiebedrijven en private equity gehouden ondernemingen. Dat is trouwens wel echt het mooie van het werken voor Audit. Je krijgt de kans om bij zoveel verschillende bedrijven in de keuken te kijken. Niets leuker dan bij de start van een opdracht voor een nieuwe klant, een rondleiding door het bedrijf krijgen. Dat vind ik zelf ook nog steeds superleuk. Dan komen de cijfers echt tot leven. Wie start in het auditteam, volgt op vrijdagen de theoretische postmaster om RA te worden. 

Wat is een hot topic binnen Audit?

We krijgen binnen audit steeds meer te maken met het thema duurzaamheid en doen verslag van wat bedrijven op dat vlak doen. Dat vraagt om andere competenties van accountants. Onze klanten krijgen als eerste te maken met de strengere regelgeving op dit vlak. Ook binnen Van Oers is duurzaamheid een belangrijk thema. We werken aan het energiezuiniger maken van onze panden, denken na over hoe om te gaan met mobiliteit en zijn actief bezig met welzijn en vitaliteit van onze medewerkers. Ook aandacht voor onze maatschappelijke betrokkenheid is hier onderdeel van. Net als voor andere bedrijven is dat voor ons net zo goed zoeken. Daarom was het extra leuk om onlangs met een van onze klanten – bouw en ontwikkelaar Maas-Jacobs – daarover een kennissessie te organiseren. Typisch Van Oers: niet afwachten maar aanpakken!

Niet afwachten maar aanpakken, is dat wat je studenten wilt meegeven?

Wat ik vooral wil meegeven is: volg je gevoel. Op dit moment wordt getrokken aan jonge talenten. Kies daarom vooral voor een organisatie waar jij je prettig voelt. Vind je warm persoonlijk contact in je werk belangrijk? Dan is Van Oers echt het overwegen waard! Vraag ernaar als je ons tegenkomt op een van de events van Asset. Even appen met onze recruiter kan natuurlijk ook. En zelf vind ik het ook hartstikke leuk om meer over het werk binnen Audit en over onze organisatie te vertellen. https://www.vanoers.nl/over-van-oers/medewerkers/audit/paul-van-seeters/

P.vSeeters@vanoers-audit.nl / mobiel: 06 – 108 189 60

reacties