Working At KPMG

‘Ik ben Yves van Marle, 27 jaar oud. Tijdens mijn hbo opleiding Bedrijfseconomie heb ik praktijkervaring opgedaan doormiddel van een stage bij een zorgorganisatie en een stage bij een accountantskantoor. Na het hbo ben ik begonnen aan de master Accounting en Control aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) en deze heb ik afgerond in juli 2015 doormiddel van een scriptiestage bij KPMG. Na de afronding van mijn master heb ik een wereldreis gemaakt van een half jaar. 

Bij terugkomst ben ik gestart bij KPMG als Trainee en ben ik begonnen met het volgen van de Post Master Accountancy (PMA) aan de UvA. Tijdens dit traject staat een brede vaktechnische ontwikkeling en persoonlijke groei centraal. Door te werken bij KPMG en het volgen van de PMA wil ik mezelf ontwikkelen tot een startende professional.

Waarom KPMG?

Tijdens mijn masterfase heb ik diverse bedrijven evenementen bijgewoond zoals inhouse-dagen, diners en workshops. De evenementen bij KPMG heb ik als heel prettig ervaren, dit kwam vooral door de goede klik die ik had met de collega’s van KPMG. Verder had ik tijdens deze dagen ook een heel goed beeld gekregen van de verschillende afdelingen en werkzaamheden bij KPMG. Dus op basis van mijn gevoel en reeds positieve ervaringen heb ik besloten om te solliciteren bij KPMG.

Mijn ervaringen bij KPMG

Bij KPMG krijg ik de mogelijkheid om me binnen een korte tijd te ontwikkelen van student naar een professional. Dit komt onder andere door het dynamische werk en het vele klantcontact. Daarnaast kom je in contact met veel verschillende klanten. Je groeit snel door in je werkzaamheden en functieniveau, dit zorgt er samen voor dat je je als persoon en in je werk blijft ontwikkelen.

Naast het werken worden er door KPMG ook allerlei informele activiteiten opgezet om je collega’s beter te leren kennen. Zo kon een skireis dit jaar dan ook niet ontbreken! KPMG’ers onder de 31 jaar oud worden automatisch lid van “Connect”, een jongeren platform.  Door Connect worden er door het jaar heen verschillende activiteiten georganiseerd zoals ontbijtsessies, lezingen, pubquizzes en golfclinics. Bij deze activiteiten ligt de focus op sociale, academische en persoonlijke ontwikkeling.

“Probeer tijdens je studie zoveel mogelijk evenementen bij te wonen en een goed beeld te krijgen van de cultuur bij een bedrijf.”

Mijn succes van het afgelopen jaar

Dit jaar heb ik meegewerkt aan een eerstejaarscontrole van een groot beursgenoteerd bedrijf. Hier zaten een paar hele harde deadlines aan. Dit was zwaar, maar met mijn team hebben we met elkaar de schouders eronder gezet en de opdracht tijdig afgerond. Dat we dit met elkaar voor elkaar hebben gekregen, gaf mij een heel voldaan gevoel! Door deze klant heb ik ook geleerd hoe je met deadlines om kan gaan terwijl je daarnaast de belangen van de klant waarborgt.

Dit wil ik graag aan jullie meegeven

Probeer tijdens je studie zoveel mogelijk evenementen bij te wonen en een goed beeld te krijgen van de cultuur bij een bedrijf. Ik zelf heb mijn masterscriptie geschreven bij KPMG en dit raad ik ook zeker aan om te doen. Hierdoor krijg je een unieke kans om een kijkje te nemen bij een bedrijf voor een aantal maanden. Daarnaast is het ook een mooie manier om je netwerk op te bouwen. Dit gaat je zeker helpen bij het maken van keuzes voor je toekomstige loopbaan!

reacties