Working at HLB Witlox van den Boomen

For the English version, click here!

benieuwd hoe het is om werkstudent of assistent accountant in de controlepraktijk van HLB WVDB te werken? An Harinck, voormalig actief lid van Asset Accounting & Finance en nu assistent accountant bij HLB WVDB vertelt je er graag meer over in onderstaand interview!

Zou jij jezelf even kort voor willen stellen?

Ik ben An, en ben sinds 1,5 jaar werkzaam bij HLB Witlox Van den Boomen. Destijds ben ik gestart als werkstudent en inmiddels doorgegroeid tot Assistent Accountant. Ik woon in Tilburg en studeer aan de Tilburg University. Mijn studie begon met de Bachelor Bedrijfseconomie en ben daarna doorgegaan met de Master Accountancy. In mijn vrije tijd ga ik graag een rondje hardlopen, spring op de wielrenfiets of vertoef ik graag met vriendinnen op het terras. Daarnaast ben ik tijdens mijn studie actief lid geweest bij Asset Accounting & Finance. 

Waarom heb jij gekozen voor een werkstudentschap bij HLB Witlox Van den Boomen?

Tijdens de Master was ik op zoek naar een plek waar ik relevante werkervaring kon opdoen tijdens mijn studie. Via de Career Portal van de Tilburg University ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met de vacature van werkstudent Audit bij HLB Witlox Van den Boomen. Het sprak mij aan dat het klantenpakket van HLB Witlox Van den Boomen veelal bestaat uit familiebedrijven (MKB) in Zuid-Nederland. Dit blijkt in de praktijk ook heel leuk omdat klanten ons graag zien komen. Daarnaast was het voor mij belangrijk dat ik met 16 uur per week kon starten zodat ik ook voldoende tijd had voor mijn studie. Er werd snel duidelijk dat studie binnen HLB Witlox Van den Boomen altijd op nummer één staat waardoor 16 uur per week werken mogelijk was. Uiteindelijk ben ik tijdens de sollicitatieprocedure zo enthousiast geworden dat ik met veel plezier ben gestart als werkstudent.

Hoe heb jij het werkstudentschap bij HLB Witlox Van den Boomen ervaren?

Het werkstudentschap heb ik als heel erg goed ervaren. De combinatie tussen werk en studie was voor mij perfect, de balans was goed. Daarnaast vond ik het heel fijn om praktische ervaring op te doen. De studie is zo theoretisch dat het heel fijn is om de praktijk te leren kennen. 

Ik merk dat de collega’s het zelf heel belangrijk vinden dat ik mezelf optimaal kan ontwikkelen en zoveel mogelijk leer. Zij blijven zorgen dat ik word uitgedaagd en kijken echt per persoon waar diegene aan toe is in zijn of haar ontwikkeling. Hierdoor mag ik veel uitdagende zaken oppakken en voel ik vertrouwen vanuit de organisatie.  

Wat voor werkzaamheden heb jij mogen doen tijdens het werkstudentschap?

Vanaf de start van het werkstudentschap werd ik gezien als volwaardig teamlid. Je gaat mee naar klanten en mijn taken zijn vergelijkbaar met die van de assistent accountant. Over het algemeen werken wij extern bij klanten en soms een dagje op kantoor. Als werkstudent word je direct meegenomen in de verdeling van de posten, neem je al snel interviews af bij klanten tijdens de interim controle en maak je zelfstandig procesbeschrijvingen. Als werkstudent was ik slechts beperkt aanwezig op een opdracht, waardoor de voortgang iets meer geleidelijk ging dan bij een assistent accountant.

“Vanaf het moment dat ik ben gestart werd deze verwachting direct waar gemaakt.”

Hoe zou jij de sfeer omschrijven binnen HLB Witlox Van den Boomen?

Heel goed, informeel en altijd gezellig. Je hebt verschillende lagen binnen een team. Ik heb zelf het meeste contact met de directe collega’s tot en met het niveau van een opdrachtleider. Maar de lagen daar boven zijn ook heel erg betrokken en benaderbaar. Er heerst een hele open sfeer, bij iedereen kan ik vragen stellen en ik voel totaal geen barrières. Als een van de teamleiders weet dat ik een pittige week heb gehad bellen ze even om te vragen hoe het gaat of om een peptalk te geven wanneer nodig. 

Mijn verwachting was dat HLB Witlox Van den Boomen een informeel kantoor was. Vanaf het moment dat ik ben gestart werd deze verwachting direct waar gemaakt. Collega’s zijn toegankelijk, de deuren staan wanneer kan open, ook bij de vennoten en er is veel persoonlijke aandacht. 

Wat maakt volgens jou HLB Witlox Van den Boomen uniek ten opzichte van andere kantoren?

Voor mij staat dan op nummer één persoonlijke aandacht. Je bent hier echt het tegenovergestelde van een nummertje. Er is veel aandacht voor mij, mijn ambitie en mijn persoonlijke ontwikkeling. Enerzijds wordt er veel aandacht besteedt aan de begeleiding tijdens opdrachten, hierbij wordt expliciet gekeken naar mijn niveau en waar ik aan toe ben in mijn (persoonlijke) ontwikkeling. Anderzijds wordt er ook buiten de dagelijkse werkzaamheden aandacht besteedt aan mijn ontwikkeling. Zo kreeg ik vanaf het begin een mentor toegewezen waar een maandelijks overleg mee wordt gepland, voor algemeen overleg, werkoverleg maar ook om stil te staan bij mijn ervaringen. Ook worden er diverse interne events georganiseerd, zowel voor de gehele Audit praktijk als de Audit praktijk gesplitst per lichting. Hierin worden specifieke onderwerpen behandeld, wet & regelgeving uitgelicht en posten besproken. Collega’s mogen zelf ideeën opperen om te behandelen tijdens een van deze events. Zo zijn de onderwerpen altijd divers en leerzaam voor iedereen.

Welk advies zou jij aan de leden van Asset Accounting & Finance willen geven?

Allereerst zou ik iedereen een werkstudentschap naast de studie absoluut aanraden. Ik heb het echt als toevoeging van de Master ervaren. Je hebt een voorsprong ten opzichte van andere studenten omdat jij eerder start met het opdoen van werkervaring. Tevens is het ook een enorme toevoeging aan je eigen persoonlijke ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan de communicatie skills die je opdoet door het vele klantcontact. Als belangrijkste tip wil ik je meegeven om je voldoende te oriënteren in de arbeidsmarkt en te onderzoeken welk type organisatie het beste bij jou past. Kijk hierbij vooral  naar wat voor type klanten je interesseren en wat voor sfeer bij jou past. Uiteindelijk is een fijne werkomgeving samen met leuke klanten toch het belangrijkst!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden binnen HLB Witlox Van den Boomen? Neem dan contact op met onze Campusrecruiter Tess Rosdorff via tess.rosdorff@hlb-wvdb.nl of +31621 162 819. Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met An via an.harinck@hlb-wvdb.nl. Wij kijken uit naar je komst!

reacties