Working at Fagro

Mijn naam is Koen Polman, ik ben 24 jaar en sinds november 2016 ben ik actief bij Fagro Consultancy als Junior Consultant. Ik kom oorspronkelijk uit Didam, een klein dorpje uit de buurt van Arnhem, maar na een half jaar dagelijks te reizen naar Tilburg, ben ik daar gaan wonen.

Welke studie heb ik gedaan?
In Tilburg heb ik eerst de bachelor bedrijfseconomie gevolgd en vervolgens heb ik de keuze gemaakt voor de master finance. Tijdens het laatste jaar van mijn bachelor ben ik actief geworden bij studievereniging Asset | Accounting & Finance. Ik was de penningmeester van de Studytour 2014 commissie, waarmee wij een reis naar Japan hebben georganiseerd.

Omdat ik het belangrijk vond om dingen naast de studie te doen, heb ik ervoor gekozen om mijn master over twee jaar te spreiden. Dit gaf mij de gelegenheid om actief lid te blijven van de studievereniging door bij de investments-commissie (A&F Investments) te gaan en ook werd ik penningmeester van de badmintonvereniging voor studenten (TSBV Sauron).

Maar genoeg gepraat over mijn verleden, waar zit ik nu?
Een aantal maanden voor het afstuderen kwam ik in contact met Fagro door middel van een persoonlijk gesprek bij de Economic Business Weeks in Tilburg. Twintig minuten bleek verschrikkelijk snel voorbij te gaan en ik werd uitgenodigd om op het kantoor in Eindhoven een kopje koffie te doen. Deze eerste meeting, maar ook de zeer open gesprekken die volgden spraken mij erg aan.

Fagro is namelijk een bedrijf dat erg gericht is op de persoon die je bent en niet alleen op wat er op je C.V. staat. Waar sommige bedrijven werken met instroommomenten, is het zo dat er bij Fagro altijd plek is voor goede mensen. Na nog een aantal gesprekken, waardoor ik alle business managers in Eindhoven leerde kennen, volgde nog een competentietest; de Virtuele Competentie Manager. Deze test analyseert je kennis, vaardigheden, motivatie, belangstelling en toekomstperspectieven. Door de feedback van deze test leer je jezelf weer een stuk beter kennen, niet alleen je sterke punten, maar ook je ontwikkelpunten.
Direct hierna kreeg ik een contractvoorstel. Zo had ik mijn contract al begin juni getekend, ook al zou ik pas eind augustus afstuderen.

Waarom heb ik voor Fagro gekozen?
Maar behalve die persoonlijk klik zijn er natuurlijk meer redenen voor mij geweest om voor Fagro te kiezen. Ik wilde, zeker als eerste baan, graag de consultancy in. Op deze manier kom je niet alleen met veel mensen in contact, maar je komt ook binnen bij een breed scala aan bedrijven.

Jezelf steeds opnieuw moeten bewijzen en telkens andere uitdagende opdrachten krijgen, zijn dingen die ik zelf ook belangrijk vind. Verder vind ik het erg belangrijk om naast het werkleven tijd over te houden voor mijn persoonlijk leven. Ik heb gemerkt dat ze deze balans bij Fagro ook erg belangrijk vinden.

Wat was mijn eerste opdracht namens Fagro?
Op dit moment heb ik mijn eerste opdracht bij Nutricia net afgerond. Ik was hier verantwoordelijk voor het in kaart brengen van de verplichtingen die zij hebben voor de komende jaren. Ik heb bij Nutricia de kans gehad om te werken in een zeer internationale omgeving. De gemiddelde opdrachtsduur is ongeveer acht tot tien maanden, maar de opdracht bij Nutrica was wel een stuk korter. Wel is er altijd ruimte om werk naar je toe te trekken en op die manier je opdracht te verlengen en het bedrijf waar je zit te verbeteren. Bij Fagro is ons motto dan ook: ‘Improving your performance’.
Na Nutricia heb ik een opdracht gekregen bij Dura Vermeer, een groot bouwconcern binnen Nederland, waar op korte termijn vervanging op de financiële administratie nodig was. Verder is Dura Vermeer bezig met het samenvoegen van de administratie van twee bedrijfsonderdelen, hierbij kan ik ook zeker mijn bijdrage in leveren. Dat is ook één van de mooie dingen van consultancy, naast vaste werkzaamheden waar je voor bent ingehuurd bij een bedrijf, is er de vrijheid om zelf dingen te implementeren als je vindt dat dingen verbeterd kunnen worden.

Op het moment dat er geen opdracht is, werken de business managers hard om je weer aan een opdracht te krijgen. In de tussentijd werk je op het kantoor in Eindhoven (of Maastricht of Arnhem). Tijdens deze periode krijg je de ruimte om jezelf te ontwikkelen op een manier die het beste bij je past. Zo heb ik zelf al een tweetal Excel-cursussen gemaakt, de laatste met macro’s, maar ook heb ik de cursusssen communicatie voor gevorderden en assertief handelen op locatie gevolgd met een professionele trainer. Verder leerde ik op het kantoor een aantal collega’s kennen, behalve bij de borrels en business meetings zal je deze anders niet vaak zien.

Tot nu toe heb ik het geweldig naar mijn zin bij Fagro en ik kan niet wachten om de komende jaren nog bij een breed scala aan bedrijven te werken en mezelf constant te blijven ontwikkelen. Mocht je na het lezen van dit artikel denken dat Fagro misschien wel bij je past, dan sta ik er altijd open voor om meer te vertellen over mijn werkzaamheden en ik kan je natuurlijk met de juiste mensen in contact brengen.

Heb je nog tips voor de huidige student?
Doe dingen naast je studie, zodat je jezelf zo goed mogelijk kan ontwikkelen. En op het moment dat je werk zoekt, kan ik het zeker aanraden om bij dat bedrijf langs te gaan. Op die manier leer je de juiste mensen kennen en ook krijg je een beter beeld van het bedrijf. Dus mocht je nu interesse hebben in Fagro, kom dan vooral een keer langs!

reacties