Wist je dat…

Feiten

In het eerste kwartaal van 2012 het aantal verkochte iPhones groter was dan het aantal geboren baby’s (402,000 versus 300,000) volgens Mobile First.

Nigeria is de grootste producent van olie. De hoeveelheid gas verbrand bij de productie van olie is meer dan genoeg om het hele content Afrika van stroom te voorzien (het is echter goedkoper om het te verbanden dan om er energie van te maken. Daarnaast geven ze niks om het geproduceerde gas, omdat ze zoveel verdienen aan de olie).

Bill Gates vertelde zijn professoren van Harvard Universiteit dat hij miljonair zou zijn op zijn 30e. Hij was biljonair op 31-jarige leeftijd.

Het accountantsberoep heeft haar eigen feestdag, Internationale Accounting Dag. Het vindt jaarlijks plaats op 10 november.

De oom van JP Morgan, James Pierpont, schreef Jingle Bells in 1857.

Een dollarbiljet gaat 18 maanden mee voordat deze verslijt.

De geschiedenis van Wall Street gaat terug tot 1600, New York was toen de nederzetting New Amsterdam. Voordat er al het handelen plaatsvond was het een doorgang langs een muur die de nederzetting beschermde tegen aanvallen van inheemse Amerikanen. De bewoners noemde het, op een moment van creativiteit, “Wall Street”.

Onderzoek heeft uitgewezen dat slechts 10 uur persoonlijk onderwijs in financiën een positief effect heeft op de uitgaven en het sparen van studenten.

De gemiddelde 21-jarige in de Verenigde Staten zal meer dan 2.2 miljoen uitgeven in zijn/haar leven.

De Amerikaanse student krijgt in de eerste week aan de universiteit ongeveer acht credit cards aangeboden.

De laagste positie van de Dow Jones ooit was 28,48 in de zomer van 1896. De hoogste positie was 18.288,63 in maart 2015.

De Zwitserse banken bezitten samen 35% van het wereldvermogen.

De grootste munt op aarde is een Canadese munt is ter waarde van 1 miljoen (Canadese) dollars. De munt heeft een diameter van ca. 51 cm en weegt ongeveer 100 kilogram.

Het euroteken is ontworpen door de Belgische Alain Billiet en was gepresenteerd in december 1996.

10% van het inkomen van de Russische overheid gegenereerd wordt door de verkoop van wodka.

Het Nederlandse dubbeltje is gebruikt voor het gat in cd’s en dvd’s

Bijgesteld voor de inflatie Warren Buffet miljonair was op 25-jarige leeftijd.

reacties